מתכון קל ביותר להכנה של קינואה עם ירקות שורש מגוררים, המבושלים יחדיו ויוצרים לא פחות ממעדן! השורשים מעניקים למנה טעמים עמוקים וצובעים אותה בצבע מרהיב.
אם משתמשים בקינואה צבעונית, יוצאת מנה מרהיבה ביותר.
לשמחתי, המנה מצליחה לגרום גם לאלו שאינם מ"אוהדי הקינואה" לאכול אותה בתיאבון וזו כבר הצלחה ענקית מבחינתי. מה המצב אצלכם? אוהבים קינואה?
הקינואה היא דגן עשיר בחלבון, ויטמינים ומינרלים שכדאי לשלב בתפריט הטבעוני. אני מאד אוהבת אותה, כי היא מזכירה לי בטעמה את הכוסמת עליה גדלתי.
אולם, אנשים רבים (כולל כמה מקרובי משפחתי) אינם תמימי דעים אתי בנושא טעמה האגוזי והמתקתק של הקינואה. נהפוך הוא, הם חווים אותה מרה ובעלת טעם לוואי.
לעניין הזה יש לי טיפ: אני ממליצה להשרות את הקינואה במים למשך שעתיים, ואז לסנן ולשטוף היטב. חלק מהטעמים המרירים ישטפו עם המים.
טיפ נוסף: להוסיף לה ירקות בעלי טעם אדמתי עמוק ומתיקות כמו סלק וגזר ולהעצים את הטעמים הטובים שבה.
כאמור: מדובר במנה קלה ביותר להכנה שהדבר הכי קשה בה זה להגדיר אותה: ספק תבשיל ספק סלט, היות וניתן לאכול אותה גם חמה וגם קרה.
אז, בבקשה, בלי ויכוחים ובלי ריבים, אני ממליצה להכין כמות כפולה. מנה אחת לאכול בצורת תבשיל חם ומנה שניה לשים במקרר ולאכול כסלט.
ניתן להכין את המנה עד יומיים מראש ולקחת לעבודה, לפיקניק, לאירוח בסוכה או סתם לאכול בחיק הטבע בימים הנעימים שיגיעו בקרוב, בלי צורך בחימום.
כמו למשל בתמונה הזו, קינואה עם ירקות שורש יוצאת לפיקניק:
.
קינואה עם ירקות שורש
המרכיבים:
- 1 סלק גדול מגורר
- 2-3 גזר מגורר
- 4 בצל ירוק קצוץ דק
- 1 כוס קינואה שהושרתה במים שעתיים, מסוננת ושטופה
- 2 כפות שמן זית
- מלח, פלפל
אופן ההכנה:
- מאדים/ מטגנים בסיר רחב את הגזר והסלק בשמן תוך ערבוב במשך 2-3 דקות.
- מוסיפים את הקינואה והבצל הירוק וממשיכים לערבב עוד דקה שתיים. מוסיפים 1.5 כוסות מים רותחים, 1/2 כפית מלח ופלפל.
- מביאים לרתיחה ומעבירים ללהבה נמוכה ל-15 דקות. משאירים עם מכסה סגור עוד 10-15 דקות. מומלץ לעטוף את הסיר במגבת עבה (או לחבוש לסיר את כובע הקסמים של האורז) לשמירה על האדים והחום והשלמת תהליך הבישול.
הערות וגיוונים:
- אפשר להמיר את הקינואה בדגנים אחרים כגון גריסים.
- ניתן להגיש את הסלט עם קוביות מלפפון ואגוזים קצוצים. שילוב מעולה של טעמים ומרקמים.
אתם יודעים? אנשים רבים נכנסים אל הבלוג שלי מדי יום. יש העוזבים בלי להשאיר עקבות ויש המשאירים לי סימן. בשבילי זה סימן להמשיך לכתוב.
ספרו לי: אהבתם? הכנתם? שתפו אותי איך יצא לכם ותייגו אותי בתמונות של התוצרים שלכם @orlycohen. זה מאד משמח אותי.
אם אתם לא רוצים לפספס מתכונים חדשים שלי, אנא השאירו את כתובת המייל שלכם בתחתית המתכון ואני אדאג לשלוח אליכם הודעה בכל פעם שאפרסם כאן.
בתיאבון!
חיים וטעים!
נהדרת, אורלי
תודה רבה, יעל!
שימחת אותי
נראה טוב ופשוט להכנה, בדיוק בשבילי 🙂
תודה
שמחה שאהבת!
בהצלחה ובתיאבון
נראה טעיםםםם
אנסה בשמחה , אוהב ירקות שורש וקינואה, השילוב יכול להיות מעולה
תודה
תודה רבה, רון!
מקוה שתאהב
הכנתי כבר כמה פעמים לבת שלי. היא אוהבת מאוד. גם אני. זה קל להכנה וטעים. תודה לך על המתכון
אני מאד שמחה לקרוא את תגובתך המקסימה, קלרה.
תודה רבה
ואם לא סלק… אז אילו עוד ירקות שורש יכולים לעבוד כאן?
שורש סלרי מגורר, גזר מגורר, קוביות בטטה, שומר קצוץ, בצל…
תודה! אנסה.
בהצלחה ובתיאבון ??
לא ניסיתי בהמשך אכין השארתי פרטים כדי להתעדכן המתכונים הנפלאים, תודה
תודה רבה. מצרפת אותך בשמחה לרשימת התפוצה
נראה קינואה אדומה בשמן עמוק מקסים ומעורר תאבון
תודה, עדנה
אשמח להרשם לבלוג המדהים שלך
תודה רבה! אשמח לצרף אותך לרשימת התפוצה של הבלוג.
הכנתי לשבת, בלי הבצל הירוק, ויצא פשוט מעןלה!
מעניין אם אישי שלא אוהב. קיניאה יאהב גם 🙂
איזה כיף לקרוא, רעות. שמחה שאהבת.
ומה בסוף עם אישך? אהב גם?
הוא לא רצה לטעום, אולי בפעם אחרת ישתכנע לתת לקינואה עוד צ'אנס… 🙂
אבל אני והבן שלי נהננו מאוד! אכין היום את המתכון בפעם השנייה 🙂 נראה לי שהוא יהפוך למנה קבועה בתפריט שלנו.
אני כל כך שמחה שאת ובנך נהניתם מהסלט ושהוא יהפוך בן בית במטבחך. תודה שחזרת להגיב.
תודה🌹
מכל הלב