בימים המאתגרים האלה, לא תמיד "יש ראש" לבישול ואפייה, אך יחד עם זאת, עוד 4 ימים חג שבועות ומשהו מתוק תמיד משפר את מצב הרוח. נכון? לכן, הלכתי על קינוחי כוסות מהירי הכנה בשכבות של פירות וקרם "גבינתי" שלא יאמינו שהכנתם ב- 10 דקות. הקינוחים משלבים צבעוניות, טעמים ומרקמים.
קינוחי כוסות אישיים הם פתרון מעולה גם למי שמקפיד על המשקל. זו מנה מדודה ואין סכנות ״יישור״, בתנאי שמקפידים לקחת רק קינוח אחד, כמובן.
גם למארחים קל יותר. מכינים את הכוסות עם השכבה הראשונה ושומרים במקרר. לקראת ההגשה מוסיפים מעל את שכבת הקרם ונותנים לאורחים לקשט כאוות נפשם. קינוח פשוט וקולע בול למטרה. השנה כולם #מבשלים_שבועות_עם_תנובה.
קינוחי הכוסות הטבעוניים שלי הם שילוב קלאסי של קרם בטעם גבינה עם פירות יער ופירורים, אלא שהפעם הנחתי אותם בסדר הפוך. הפירות למטה, מעליהם הקרם ומעל הפירורים. לגבי הפירורים, ניתן לגוון בין סוגי עוגיות או ביסקוויטים, גרנולה ואגוזים מסוגים שונים. אם אתם אוהבים שוקולד לבן, גם הוא משתלב נהדר בטעמים וגם קרמל מלוח שהפך ללהיט.
פרסום בשיתוף תנובה ALTERNATIVE
קינוחי כוסות טבעוניים
מרכיבים: ל-4 מנות גדולות או 6 קטנות.
לשכבת פירות יער
- 300 גרם תערובת פירות יער – אני השתמשתי בקפואים
- 2 כפות מייפל
לקרם וניל
- 250 מ״ל שמנת צמחית
- 3 כפות אינסטנט פודינג וניל
- 3 כפות (כחצי מיכל) ממרח סויה 9% שומן בטעם טבעי תנובה ALTERNATIVE
- 2 כפות מעדן סויה BIO בטעם טבעי תנובה ALTERNATIVE
- 1-2 כפיות גרידת לימון (לפי הטעם האישי)
לקישוט
- פירורי ביסקוויטים שונים
- אגוזים מסוכרים גרוסים
- גרנולה
- פניני שוקולד לבן
- גביעי גלידה שבורים (יש גם נטולי גלוטן)
- פירות יער – טריים או קפואים
- חלבה
- וכל מה שמתחשק
אופן ההכנה – קינוחי כוסות טבעוניים
שכבת פירות יער
להניח את פירות היער עם המייפל בקלחת ולהביא לרתיחה על להבה בינונית תוך ערבוב עדין. לבשל על להבה נמוכה כ-5 דקות מרתיחה ולהסיר מהאש. לצנן לטמפרטורת החדר.
שכבת הקרם
להכניס את כל המרכיבים לקערת מיקסר ולהקציף עד לקבלת קרם אוורירי.
הרכבת הקינוח
להניח בתחתית הכוס שכבה של פירות יער. מעליהם להניח כמה כפות של הקרם (אפשר גם בזילוף) ומעל לקשט כיד הדמיון.
גיוונים והערות – קינוחי כוסות טבעוניים:
- כדאי להרכיב את הקינוחים סמוך להגשה כדי לשמור על השכבות והמרקמים.
- ניתן להמיר את השמנת הצמחית בשכבת הקרם ב- 250 מ"ל של החלק הסמיך מקופסת קרם קוקוס מקורר
- את שאריות הקרם (אם יש) אפשר לערבב עם פירות וכף וודקה ולהקפיא. מתקבלת גלידה מצויינת.
- אפשר להשתמש גם במנגו או בפירות אחרים בהתאם לטעם האישי.
- אפשר להכין פירורים משובחים מבצק שקדים.
אתם יודעים? אנשים רבים נכנסים אל הבלוג שלי מדי יום. יש העוזבים בלי להשאיר עקבות ויש המשאירים לי סימן. בשבילי זה סימן להמשיך לכתוב.
תגובות, שאלות ולייקים יתקבלו בשמחה גדולה. אם הכנתם, אנא שתפו אותי איך יצא לכם. תייגו אותי בתמונות שאתם מעלים @orlycohen זה מאד משמח אותי.
אם אתם לא רוצים לפספס מתכונים חדשים שלי, אנא השאירו את כתובת המייל שלכם במקום המיועד לכך, בתחתית המתכון ואני אדאג לשלוח אליכם הודעה בכל פעם שאפרסם כאן.
בתיאבון!
חיים וטעים!
מקסים!
תודה רבה חני יקירה ??