מתכון לקניידלך טבעוניים מושלמים, אווריריים אך יציבים ולא מתפרקים, זה בהחלט מתבקש כאן. במיוחד, לאחר שהמרק הצח שלי מככב כבר כמה שנים בעשרות אלפי בתים בשנים האחרונות. ותמיד עולה השאלה: אבל איך עשית את הקניידלך? ובכן תמיד הכנתי ממתכונים של שפים ובלוגרים אחרים אך תמיד הייתי בחרדה עד לרגע האחרון. רק שלא יתפרקו לי.
השנה שינסתי מותניים, ידיים והרבה קמח מצה וניסיתי כל מיני מתכונים עד שלבסוף הגעתי למסקנה שאלו הכי טובים: הם יציבים אך לא דחוסים, בטעם של הקניידלך של סבתא ממי, הסבתא של בעלי.
לפני שמתחילים יש לי בקשה אחת: תקראו, בבקשה את המתכון עד סופו, כי כתבתי כל פרט חשוב להצלחת המתכון. זה לא מתכון לאילתורים. בבקשה לעקוב אחריו במדוייק. זו הגישה שלי תמיד, אך הפעם זה חיוני.
קניידלך טבעוניים למרק צח
המרכיבים ל-20-22 קניידלך טבעוניים מושלמים
- 1 כוס קמח מצה
- כפית אבקת אפייה
- 3/4 כפית מלח + פלפל גרוס
- 1 כוס מים רותחים
- 3 כפות מחוקות קורנפלור מומסות ב-4 כפות מים
- 1/3 כוס שמן
אופן ההכנה
- לערבב את הקמח עם אבקת האפייה והמלח.
- להמס בערבוב את המים והקורנפלור עד שאין גושים. זה לוקח דקה שתיים.
- להוסיף את השמן, תערובת הקורנפלור והמים הרותחים לקערת הקמחים ולערבב היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
- לשטח את פני העיסה, לכסות ולהכניס למקרר להתייצבות למשך 30-45 דקות.
- להוציא את תערובת הקניידלך מהמקרר, לכדרר כדורים קצת יותר קטנים מכדורי פינג-פונג ולהניח על מגש מרופד בנייר אפייה.
- להרתיח 10 ס"מ מים בסיר בקוטר 24 בערך , להוסיף כפית מלח.
- כשהמים רותחים להעביר את הסיר ללהבה הכי נמוכה שיש. להמתין עד שאין בעבוע במים.
- זה הזמן להכניס את הקניידלך בזהירות, שלא יגעו זה בזה ויידבקו ולבשל במשך סה"כ 5-7 דקות שמחולקות באופן הבא: בהתחלה הקניידלך שקועים במים ואז הם צפים. אחרי שהם צפים ומתהפכים במים, לבשל עוד 3 דקות. בשום אופן לא לתת למים לרתוח שוב ולבעבע, זה בדיוק מה שאנחנו רוצים למנוע כי זה מפרק את המרקם העדין של הקניידלך.
- להוציא את הכדורים בעזרת כף מחוררת ולהניח אותם להתייצבות סופית על מגש עם נייר אפייה.
- לצנן בלי לגעת בקניידלך במשך 30 דקות.
- כעת אפשר לשים בצלחות ולהגיש במרק חם או לארוז בקופסה אטומה ולשמור במקרר.
- למחרת ניתן לחמם אותם בעדינות ישירות בתוך המרק.
הערות למתכון לקניידלך של חיים וטעים:
- השתמשתי בכוס סטנדרטית בנפח 240 מ"ל ובכף מידה.
- הקניידלך במרקם הכי טעים ביום הכנתם, אבל טובים מאד גם למחרת.
- מודה ומתוודה שלא הכנתי עם קמח תפוחי אדמה כי הוא פשוט נגמר לי אחרי כל הבלינצ'ס שהכנתי בחג הזה.
אתם יודעים? אנשים רבים מבקרים בבלוג שלי מדי יום. יש העוזבים בלי להשאיר עקבות ויש המשאירים לי סימן. בשבילי זה סימן להמשיך לכתוב.
אני עושה כל שביכולתי כדי שתכינו ושתצליחו. הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי orlycohen
אם אתם לא רוצים לפספס מתכונים שלי, אנא השאירו את כתובת המייל שלכם במקום המיועד לכך בתחתית העמוד ואני אדאג לשלוח אליכם הודעה בכל פעם שאפרסם כאן.
בתיאבון!
חיים וטעים!
יצא מעולה
איזה כיף לקרוא! תודה רבה!
הי, זה המתכון הקבוע שלי ויוצא נפלא.
שאלה לי אלייך – אם אני מעוניינת שהקניידלך יצאו קשים יותר מה עלי להוסיף / להפחית …??? תודה 😊, שרית
לדעתי עוד כף קורנפלור תקשה את הקניידלך ותעשה אותם דחוסים יותר.
ינוסה בקרוב
ינוסה בקרוב
מעולה! שיהיה בתיאבון ובכיף.
כל קמח יעבוד פה?
היי הדר,
לא יודעת איך לעזור לך.
המתכון שלי לקניידלך הוא רק מקמח מצה, גם אחרי פסח (אני שומרת לי קמח מצה לכל השנה)
אגב, לכן הם נקראים באנגלית matzaballs כופתאות מצה.
לא ידוע לי על קניידלך מקמח, אבל אולי פירורי לחם פשוטים לא מוזהבים? לא ניסיתי, זה יכול להפתיע.
היי . איך כדאי להקפיא? משלב שלאחר הבישול וקירור על נייר האפיה?
לא ניסיתי להקפיא, אם בא לך לנסות, אז אחרי הבישול והקירור.