חמוצים תוניסאים מהירים

חמוצים תוניסאים בלי סוכר

חמוצים תוניסאים (או טוניסאים?), המכונים מסאייר (או מסייר) בפי הקהילה. זהו מתכון מהיר הכנה ובקלי קלות מבית אמא. לא להאמין אך תוך שעתיים שלוש מקבלים ירקות פריכים כבושים מלימון ומלח. זהו למעשה, מעין סלט מרענן שאצלנו בבית מכורים אליו. המתכון מאד גמיש, שמים מה שיש בבית, או בעונה, ובמחיר סביר, ואין חובה לשים שום ירק.

במקור, מקובל לאכול ע"י קוסקוס, חמין, פקיילה או כל מאכל קדירה כבד. אצלנו מנשנשים את הירקות המוחמצים בלי שום סיבה מיוחדת. כי זה טעים וממכר.

חשוב לציין שבניגוד לחמוצים אסייתיים, אין כאן סוכר או כל ממתיק אחר. אמנם יש כאן לא מעט מלח, אך מאידך זה ממש דל קלוריות ובלי שמן. עוד הערה לפני שמתחילים, אני מוסיפה לחמוצים גם רבעי פרוסות לימון. אני אוהבת לאכול אותם, אבל ממש לא חובה, ולא חובה אפילו לשים אותם בכלל, למרות שאני מאד ממליצה. את פרוסות הלימון אין צורך לקלף, הקליפה מוסיפה טעם, לשיקולכם.

חמוצים תוניסאים מהירים

המרכיבים

  • 5-6 גבעולי סלרי חתוך לפיסות של 3 ס״מ
  • 1 כרובית מופרדת לפרחים קטנים
  • 1/2 כרוב קטן חתוך לקוביות של 3 ס״מ
  • 1-2 שומר פרוס דק
  • 1 לפת חצוי ופרוס
  • 1 קולרבי קלוף חצוי וחתוך למקלות
  • 3 גזרים קלופים פרוסים או חתוכים למקלות
  • 1-2 פלפל אדום חתוך גס
  • אופציונלי: רבעי פרוסות לימון מלימון אחד
  • מיץ מ-3 לימונים (בערך 1/3 כוס)
  • 1 כף מלח

אופן ההכנה

  1. מכניסים את כל הירקות החתוכים לקערה גדולה, מוסיפים את מיץ הלימון והמלח ומערבבים היטב, רצוי ואפשרי עם הידיים (עם כפפות).
  2. מעבירים הכל לכלי עם מכסה או צנצנת וסוגרים היטב.
  3. כל פעם שעוברים על יד זה ( או בערך כל חצי שעה) מנערים ומשקשקים את הכלי כדי שהירקות יספגו מהרוטב וייכבשו. אחרי שעתיים – שלוש שעות זה כבר מוכן!
  4. שומרים במקרר.

הערות של חיים וטעים לחמוצים תוניסאים מהירים

  • בקיץ מומלץ להכניס את החמוצים למקרר בין הערבובים. בחורף ניתן להשאיר על השיש.
  • שום ירק איננו בגדר חובה. אני שמה מה שיש לי בבית.
  • אוהבים חריף? תוסיפו 1/2 כפית צ'ילי גרוס.

סלטים מהירים נוספים שבטח תאהבו: סלט מלפפונים אסייתי שמכינים ב- 5 דקות, סלט חסה בתוספת פרי העונה, סלט שומר ותפוזים מבית אמא

קוראים יקרים, הכנתם? אהבתם? אל תשכחו לתייג אותי על התמונות באינסטגרם או בסטורי  @orlycohen זה הכי משמח אותי לראות את היצירות שלכם.

יש לכם שאלות? פנו אלי ואחזור אליכם, בשמחה. אל תתביישו, אני הכי רוצה שתכינו ותצליחו.

רק תנו סימן קטן, לייק, אימוג'י או תגובה, כדי שאדע שביקרתם כאן. תודה

בתיאבון!

חיים וטעים!

18 תגובות

  1. חדוה רזניק 15/01/2024 בשעה 21:10

    אורלינקה אהובה, יאמי!! נראה טעים כל כך, ברור שאכין לשבת🙏🌷 שיהיה לילה טוב ושקט אהובה💝

  2. חיים וטעים 16/01/2024 בשעה 18:37

    תודה על תגובה כל כך מושלמת ומשמחת. שיהיה בתיאבון.
    🫶🌹🫶

  3. אורלי 18/01/2024 בשעה 15:14

    סלט אהוב מאוד גם אצלנו בבית, ממוצא טריפוליטאי.
    אמי מוסיפה תמיד פלפל חלפיניו ירוק חריף. הלימון מכדן את החריפות וכל הירקות מקבלים טעם מעט חריף ומרענן. המלח והלימון הופכים את הסלט לסלט פריך וכיפי.

  4. חיים וטעים 18/01/2024 בשעה 18:10

    את צודקת אורלי, יש חפיפה גדולה בין המטבחים.
    אפשר כמובן להוסיף פלפל חריף למי שאוהב פיקנטי.

  5. שלומית הרלב 18/01/2024 בשעה 19:36

    תודה

  6. חיים וטעים 18/01/2024 בשעה 19:38

    בחפץ לב

  7. מיכה אשבל 18/01/2024 בשעה 20:48

    תודה על המתכון

  8. מירה ר 18/01/2024 בשעה 22:18

    נראה טוב. כמה זמן זה מחזיק במקרר?

  9. חיים וטעים 19/01/2024 בשעה 09:53

    מכל הלב

  10. חיים וטעים 19/01/2024 בשעה 09:55

    אצלי לא נשאר יותר מיומיים שלושה. לדעתי יכול להחזיק 5-6 ימים בתנאי שמכניסים רק מזלג / כף נקיים,

  11. נתי 23/01/2024 בשעה 11:17

    הירקות צריכים להיות מכוסים במיץ הלימון?

  12. חיים וטעים 23/01/2024 בשעה 13:16

    לא. בזמן הניעור הם מתכסים בשכבת הלימון וזה מספיק.

  13. נועה מ. 26/02/2024 בשעה 17:20

    אוהבת מאד את המתכונים שלך. תודה!

  14. חיים וטעים 26/02/2024 בשעה 17:42

    וואו! תודה רבה.

  15. רונה 11/04/2024 בשעה 09:18

    אוהבת מאוד את זה שהירקות מוחמצים בלימון ולא בחומץ! הולכת לנסות כמובן.

  16. חיים וטעים 11/04/2024 בשעה 09:53

    בהצלחה ובתיאבון

  17. אילן 09/09/2024 בשעה 19:55

    היי, רק לימון או שצריך כוסות מים?

  18. חיים וטעים 09/09/2024 בשעה 19:58

    בלי מים

השאר תגובה