סלט עדשים שחורות ובטטה

סלט עדשים ובטטה הוא הסלט הפופולרי והאהוב ביותר בבלוג שלי!

סלט עדשים ובטטה הוא סלט טעים, בריא ועשיר בחלבונים, סיבים תזונתיים, ברזל ועוד המון ערכים תזונתיים. אני משתדלת לשלב אותו בכל אירוח כי כולם אוהבים אותו ואני קוצרת מחמאות. שילוב המרקמים, הטעמים והרוטב המיוחד הופכים את הסלט הזה לשיחוק גדול.

יאללה, ניגש ישר לעבודה, כי באמת אין צורך להכביר מילים.
אה, אפרופו עבודה, אם נשאר לכם מהסלט הזה, תוכלו להכניס לקופסת פלסטיק ולקחת למחר לעבודה. הסלט טעים מאד ואפילו יותר, אחרי לילה במקרר. כמובן, בתנאי שהוא לא מוצף ברוטב.

סלט עדשים ובטטה

סלט בטטה ועדשים

המרכיבים:

  • 1 כוס עדשים שחורות
  • 1 בטטה גדולה חתוכה לקוביות קטנות
  • 3 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • 2 כפות כוסברה קצוצה דק (אפשר להמיר בשמיר או סלרי)
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כף שמן שומשום
  • מיץ מ-1-2 לימונים
  • קליפה מגוררת מחצי לימון
  • 1 כפית סוכר
  • מלח, פלפל גרוס
  • להגשה, אופציונלי: בצל ירוק קצוץ ופטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה:

  1. מבשלים את העדשים במשך 15-20 דקות, מוסיפים מלח ומערבבים. אחרי 2-3 דקות מסננים. מניחים להצטנן.
  2. מבשלים את הבטטה במי מלח במשך 5 דקות, מסננים ומניחים להצטנן. לחילופין, אפשר לאפות את קוביות הבטטה בתנור עם מעט שמן זית ב- 200 מעלות כ-15-20 דקות, לפי לבחירתכם.
  3. מכניסים לקערה את העדשים, הבטטות, הפטרוזיליה והכוסברה.
  4. מערבבים בצנצנת נפרדת את חומרי הרוטב (שמן זית, שמן שומשום, מיץ לימון, קליפת לימון, מלח, פלפל וסוכר) עד לקבלת תערובת אחידה, אותה יוצקים על העדשים והבטטה שבקערה.
  5. לאחר התיבול, מערבבים קלות בעזרת כף או 2 מזלגות (זהירות לא לרסק את העדשים וגם לא את הבטטות), טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
  6. מעבירים לצלחת הגשה.
  7. ניתן לקשט בבצל ירוק ובלימון.

הערות:

  • אפשר להכין את הסלט גם עם עדשים חומות, או עדשים מנומרות (המכונות גם צרפתיות), אך שימו לב שמשך הבישול שלהם שונה.
  • סלטים מנצחים נוספים שאולי יעניינו אתכם: סלט גזר, סלט טאבולה

אתם יודעים? הרבה אנשים נכנסים אל הבלוג שלי מדי יום. יש העוזבים בלי להשאיר עקבות ויש המשאירים לי סימן. בשבילי זה סימן להמשיך לכתוב.
הכנתם? צילמתם? אל תשכחו לתייג אותי @orlycohen

רוצים לא לפספס מתכונים שלי? אנא השאירו כתובת מייל בתחתית העמוד ותקבלו עדכונים על כל מתכון חדש שאני מפרסמת כאן.

לבריאות!
חיים וטעים!

44 תגובות

  1. […] להמשך המתכון לחצו כאן […]

  2. רויטל ברוך 05/08/2018 בשעה 21:52

    סלט נהדר! אוהבת את כל המרכיבים שבו.

  3. חיים וטעים 06/08/2018 בשעה 06:53

    שמחה שאהבת רויטל, יקירה.
    אכן סלט נהדר!

  4. מיקי בבלי 14/10/2018 בשעה 22:13

    סלט טעים ומשביע !! תודה על מתכון נהדר .
    אני מכינה את הרוטב בנפרד ולוקחת לעבודה מנת סלט במיכל ומנת רוטב במיכל קטן. מחזיק יפה במקרר מספר ימים. פעם אחת הוספתי חמוציות והיה מצויין. אולי אנסה קצת גרגרי רימון.

  5. חיים וטעים 14/10/2018 בשעה 22:17

    תודה רבה מיקי!
    ממש כיף לקרוא. זה מחמם לי את הלב ומשמח אותי מכינים ונהנים מהמתכונים שלי.
    הוספת גרגרי רימון נשמעת לי רעיון משגע. גם אני אנסה. תודה.
    שיהיה תמיד בתיאבון ובהנאה ?

  6. לבנה כהן 01/05/2019 בשעה 12:18

    סלט מדהים גם אני מכינה אותו הרבה זמן.

  7. חיים וטעים 01/05/2019 בשעה 12:24

    אכן סלט מדהים.
    תודה על התגובה המקסימה

  8. לימור בוחניק 03/05/2019 בשעה 07:51

    תודה על המתכון העשיר והבריא

  9. חדוה רזניק 03/05/2019 בשעה 08:16

    אורלינ'קה אהובה, לאחר שהכנתי את הסלט הטעים והמיוחד הזה לא מעט פעמים, הולכת תכף להכין אותו לארוחה משפחתית מורחבת, יאמי! שבת שלום

  10. חיים וטעים 03/05/2019 בשעה 12:05

    תודה לימורי ❤️
    שיהיה בתיאבון ובהנאה לכל האורחים ומזל טוב לכם

  11. חיים וטעים 03/05/2019 בשעה 12:06

    איזה כיף לקרוא זאת, חדווש אהובה ?
    שיהיה בתיאבון ושבת שלום ❤️

  12. מיכל 04/05/2019 בשעה 14:59

    תודה רבה. חיפשתי את המתכון הזה הרבה זמן.

  13. חיים וטעים 04/05/2019 בשעה 15:06

    עכשיו מצאת ?
    בתיאבון

  14. סאקרה 06/05/2019 בשעה 12:33

    המלצה- להכין את הרוטב לפני שהעדשים מוכנות.
    ברגע שמסננים אותן והן עדיין חמות, לשפוך עליהן את הרוטב.
    (עדשים חמות סופגות טעמים בצורה מושלמת) לצנן ולהוסיף את הבטטות לערבוב קצר.
    אני מוסיפה גם מעט כמון טחון ,צ'ילי גרוס ושן שום כתושה. הבטטה אוהבת צ'ילי ,העדשים אוהבים כמון ושניהם אוהבים שום…

  15. חיים וטעים 06/05/2019 בשעה 14:46

    תודה על הטיפים!

  16. עופר 13/09/2019 בשעה 17:18

    מתכון מעולה!
    רציתי לשאול אם אפשר לעשות את הסלט יום לפני ולהשאיר אותו לילה במקרר?

  17. חיים וטעים 13/09/2019 בשעה 18:25

    תודה רבה ??
    כן. אפשר להכין יום מראש. ולהשאיר ללילה במקרר.
    ליותר מיום אחד, מומלץ לשמור את המרכיבים המבושלים/אפויים בנפרד ולאחד ביום ההגשה.

  18. רחל טואשי 19/09/2019 בשעה 09:51

    איך שומרים על הגוון ירוק חזק של הסלק לאחר בישול ?

  19. חיים וטעים 19/09/2019 בשעה 10:02

    לא הבנתי את השאלה רחל

  20. תמי 06/12/2019 בשעה 09:13

    נשמע נחמד. אנסה היום. היית ממליצה לשים גם ממתיק כמו דבש או סילאן?

  21. חיים וטעים 06/12/2019 בשעה 11:01

    תודה ?
    לגבי ההמתקה, זה עניין של טעם אישי.
    אני מציעה שתכיני, תטעמי וכך תוכלי להחליט.
    בהצלחה ובתיאבון.

  22. מירב ברכה 22/07/2020 בשעה 06:29

    סלט נפלא ובריא. תודה על המתכון

  23. חיים וטעים 22/07/2020 בשעה 09:52

    תודה רבה!
    כיף לפתוח את הבוקר עם תגובה כזו ???

  24. נתי 05/05/2021 בשעה 13:04

    האם אפשר לאכול גם חם.

  25. חיים וטעים 05/05/2021 בשעה 14:08

    היי נתי,
    אפשרי!

  26. דיינה 07/10/2021 בשעה 21:07

    החלפתי לימון בחומץ, פטרוזיליה בחסה, והוספתי שתי שיני שום וכמון לרוטב כפי שהמליץ מישהו מעלי, יצא מעולה ונטרף מיד.
    תודה על המתכון המוצלח

  27. עליזה שובלי 14/10/2021 בשעה 05:15

    הי אורלי, ממש במקרה הגעתי אל הבלוג שלך בחיפוש אחר סלט על בסיס חיטה, אהבתי את מה שראיתי ומתכוונת לנסות את סלט העדשים עוד היום. אני בטוחה שהבלוג שלך יפתח עוד מספר לא מבוטל של פעמים. תודה לך אהבתי.

  28. חיים וטעים 14/10/2021 בשעה 10:05

    המון תודות עליזה, חממת את לבי.
    שיהיה בהצלחה והבלוג עומד לרשותך, וישמח להיפתח כמה שיותר.

  29. נאוה 28/10/2021 בשעה 23:02

    שלום, אורלי! רציתי לשאול האם עדשים שחורות מונבטות את ממליצה לבשל? או להכניס כך? כי יש לי מונבטות

  30. חיים וטעים 29/10/2021 בשעה 09:59

    הייתי מבשלת חלק וחלק משאירה כך. גם גיוון במרקמים וגם ערכים תזונתיים.

  31. שלומית יוסף 07/08/2023 בשעה 11:33

    מעוניינת לקבל מתכונים תודה

  32. חיים וטעים 07/08/2023 בשעה 11:51

    בשמחה! מצרפת אותך לרשימת התפוצה של הבלוג.

  33. ריקי 30/08/2023 בשעה 19:36

    אשמח לקבל עוד מתכונים

  34. חיים וטעים 31/08/2023 בשעה 19:04

    בשמחה! מצרפת אתכם לרשימת התפוצה של הבלוג

  35. אילה זילברמן 05/12/2023 בשעה 10:42

    תודה עבור המתכון. במה אפשר להחליף את הסוכר?

    תודה

  36. חיים וטעים 05/12/2023 בשעה 10:49

    היי אילה,
    אפשר כל ממתיק שאת אוהבת, ואפשר גם בלי ממתיק בכלל. יוצא טעים!

  37. ארבל מלי 05/05/2024 בשעה 22:02

    אוהבת את המתכונים שלך

  38. חיים וטעים 06/05/2024 בשעה 09:29

    איזה כיף לשמוע. תודה רבה.

  39. לירז בנין 23/05/2024 בשעה 20:24

    אוכלים את זה חם או קר ?
    וגם .. מה יכול להחליף שמן שומשום ?

  40. חיים וטעים 24/05/2024 בשעה 09:44

    היי לירז,
    אפשר קר או פושר.
    שמן השומשום משמש כאן כתבלין. במקומו אפשר לקלות מעט גרגרי שומשום ולהוסיף לסלט או פשוט לוותר עליו. הטעם יהיה מעט שונה אך עדיין מאד טעים.

  41. ליטל 31/05/2024 בשעה 13:20

    היי
    אם משתמשים בעדשים חומות , כמה זמן לבשל אותן ? כמו את את השחורות ?

  42. חיים וטעים 31/05/2024 בשעה 16:30

    פחות או יותר. מציעה לבדוק עם מזלג. צריך שהן לא יתרסקו.

  43. מירי גלינדו 30/10/2024 בשעה 02:49

    שלום רב,
    אני חדשה כאן. נשמע מתכון מעולה. תודה! אנסה.

  44. חיים וטעים 30/10/2024 בשעה 14:29

    שיהיה בתיאבון

השאר תגובה