/, עוגות ומתוקים/עוגת שוקולד בננה טבעונית בציפוי שוקולד

עוגת שוקולד בננה טבעונית בציפוי שוקולד

עוגת שוקולד בננה טבעונית בלי ציפוי

עוגת שוקולד בננה טבעונית, כי השילוב בין בננות ושוקולד הוא שילוב מנצח (מי זוכר את חטיף הבננית שהיינו אוכלים בילדות, או את הארטיק שוקו בננה?). זו עוגה בחושה קלה להכנה, פרווה, בלי ביצים שמתאימה גם לאלרגים ולשומרי הכשרות והיא מככבת אצלנו כבר למעלה מעשור, כי היא עוגה שהבת שלי אוהבת במיוחד.

ניתן להכין את העוגה עם ובלי ציפוי שוקולד ואני מכינה פעם כך ופעם כך. יותר נכון לומר שלאירוח אני מורחת על העוגה ציפוי, וליום יום לא, כי היא טעימה מאד כפי שהיא. מה גם שרובכם המכריע ביקשתם בלי ציפוי.

לגבי המרקם, היא יציבה נפרסת בקלות ולא מתפוררת. אם רוצים מרקם אחיד וחלק ניתן להכין אותה במעבד מזון. לאחרונה התאהבתי דווקא במרקם הפחות חלק שנוצר כשמועכים את הבננות בעזרת מזלג ומערבבים את הבלילה בעזרת כף או מטרף. בתמונות תוכלו לראות את ההבדלים בין העוגות והמרקמים. לשיקולכם.

רובכם ביקשתם בלי ציפוי

עוגת שוקולד בננה טבעונית

מרכיבים (ל-2 תבניות מאורכות אינגליש קייק)

יבשים

  • 3.5 כוסות קמח (אפשר קמח כוסמין לבן)
  • 1 כוס סוכר קנים (או אחר)
  • קורט מלח
  • 2 שקיות אבקת אפייה
  • 1כפית סודה לשתייה
  • 1/2 כוס שיבולת שועל דקה
  • 2 כפות שוקולד צ׳יפס קטנים

רטובים

  • 3/4 כוס שמן זרעי ענבים
  • 1/4 כוס ממרח שוקולד פרווה (2 כפות גדושות), לפי בחירתכם
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 גביע רסק תפוחים (115מל)
  • 3 בננות בשלות
  • 1 כוס משקה סויה, שבולת שועל, שקדים או אפילו מים
  • 125 גרם מעדן סויה בטעם וניל, שוקולד, קרמל או טבעי

לציפוי שוקולד מבריק – אופציונלי

  • 2 כפות סוכר קנים או סילאן
  • 1 כף קקאו גדושה
  • 1 כף שמן
  • 1/4 כוס מים
  • 4 כפות שוקולד צ׳יפס

אופן ההכנה

  1. לרסק במזלג את הבננות עד למחית אחידה (אפשר גם במעבד מזון).
  2. לערבב בקערה את כל המרכיבים הרטובים בעזרת מטרף עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. לערבב בנפרד את המרכיבים היבשים.
  4. להעביר את תערובת היבשים לתוך קערת הרטובים ולערבב רק עד לאיחוד המרכיבים. חשוב להמנע מערבוב יתר.
  5. להעביר את הבלילה ל-2 תבניות אינגליש קייק משומנות במעט שמן ולהכניס לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות טורבו.
  6. לאפות למשך 30 דקות, או עד שקיסם שמוחדר לתוכן יוצא יבש. זמן האפייה תלוי בתנור שלכם.
  7. להוציא ולצנן לטמפרטורת החדר.

לציפוי – לא חובה

  1. לציפוי להמיס יחד את כל המרכיבים ולמרוח על העוגה שהצטננה.

עוגת בננה ושוקולד טבעונית בציפוי שוקולד

גיוונים

אפשר לאפות את העוגה גם כמאפינס אישיים, אך זמן האפייה יתקצר.

עוגות נוספות שנראה לי שתאהבו: עוגת שוקולד עם סוכריות ליום הולדת שמתאימה לגן ולבית ספר, עוגת שוקולד עם שברי שוקולד פריכים, עוגת ביסקויטים שוקו וניל, עוגת דבש בלי דבש.

אתם יודעים? אנשים רבים מבקרים בבלוג שלי מדי יום. יש העוזבים בלי להשאיר עקבות ויש המשאירים לי סימן. בשבילי זה סימן להמשיך לכתוב.

תגובות, שאלות, הארות ולייקים יתקבלו בשמחה גדולה. אהבתם? הכנתם? שתפו אותי ואל תשכחו לתייג אותי: @orlycohen אני כל כך שמחה לראות תמונות של היצירות שלכם. אתם מוזמנים, כמובן, גם לעקוב אחרי באינסטגרם צבעוני וטעים שם.

רוצים לא לפספס מתכונים שלי? אנא השאירו את כתובת המייל שלכם בתחתית העמוד ותקבלו עדכונים בכל פעם שאפרסם כאן מתכון חדש.

בתיאבון!
חיים וטעים!

4 תגובות

  1. אילת 22/02/2023 בשעה 13:20

    5 כוסות קמח ? זו הכמות הנכונה ?

  2. חיים וטעים 22/02/2023 בשעה 13:21

    3.5 כוסות, זה 2 עוגות גבוהות

  3. ריבי 11/03/2023 בשעה 09:59

    האם אפשר להחליף את מעדן בטופוטי?

  4. חיים וטעים 11/03/2023 בשעה 17:12

    אפשר יוגורט.
    לא ניסיתי טופוטי אבל נראה לי שיכול ללכת

השאר תגובה