סלט שומר ותפוזים

סלט שומר לפני הגשה

סלט שומר או כמו שהנכדה שלי קוראת לו סלט בישבש הוא אחד הסלטים שמככבים אצלנו בארוחות שישי בחורף ובאביב. לפעמים אני מצרפת אותו כדי לרענן ארוחה איטלקית עשירה ולפעמים אף משלבת אותו כחלק מהסלטים בארוחת קוסקוס (לצד המרק כמובן). הסלט דל קלוריות כי לא מוסיפים לו שמן, והוא מתאים גם כנשנוש או כארוחת ביניים. אני מגישה אותו גם בארוחות חגיגיות כי אני אוהבת להגיש מגוון סלטים.

גם את הסלט הזה מכינים ממש בקלות, והפעם אני נותנת את הבמה לשומר בעל הטעם האניסי, שסובל לדעתי מיחסי ציבור גרועים. אני כל כך אוהבת שומר ומזמינה אותו בקביעות במסגרת הסל השבועי. השומר משנה את מרקמו ואת טעמו בהתאם לאופן השימוש בו: אניסי ופריך בסלטים ונימוח ומתקתק כשאופים אותו או בבישול. אנחנו משתמשים בשומר בשלל צורות. אשתף אתכם בסוד קטן מהמטבח, לפעמים אנחנו קוצצים אותו דק ומשתמשים בו במקום בבצל במגוון מנות. טוב, אחרי שהרמתי את קרנו של השומר (ועל הערכים התזונתיים ארחיב בהערות למטה, כי יש לו המון מהם), בואו ונחזור לסלט שלשמו התכנסנו.

בסלט הזה מצטרף לשומר תפוז ב-3 מרקמים: בשר התפוז, מיץ וקליפה שיחד מעניקים לסלט מתיקות, חמצמצות ומרירות מהקליפה. השילוב ביניהם יוצר טעם משגע ועמוק.

השומר והתפוזים עכשיו בעונה, הם זמינים וזולים, אז כדאי להכין.

סלט שומר ותפוזים

המרכיבים

  • 3 שומרים
  • 2 תפוזים
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 3 כפות מיץ תפוזים
  • קורט מלח ופלפל גרוס
  • 1 כף קליפת תפוז מגוררת (מהתפוזים בהם משתמשים למתכון)
  • להגשה: מעט פלפל צ'ילי יבש גרוס ועלי שומר (לא שמיר)

חיתוך תפוז לקראת פילוט

אופן ההכנה – סלט שומר ותפוזים

  1. לשטוף היטב את השומרים לחצות לאורך ושוב לאורך (כלומר לחתוך לרבעים) ולהמשיך לשטוף היטב מכל החול שיש בהם. מומלץ להוריד את התחתית, את שכבה חיצונית כי היא יבשה וסיבית ואת הענפים, במידה ויש. אני שומרת מעט עלים לקישוט המנה.
  2. לפרוס את רבעי השומר לפרוסות דקות ולהעביר לקערה.
  3. לגרר את החלק הכתום של הקליפה מתפוז אחד. לשמור בצד.
  4. לקלף את התפוז בעזרת סכין , כולל החלק הלבן. אנו רוצים לקבל פרוסות תפוז בלי הקליפה הדקה הלבנה. ראו תמונה.
  5. לפלט את התפוזים, כלומר, לחתוך אותם מהתפוז בלי הקליפה הלבנה. לחלופין ניתן לפרוס את התפוז הקלוף כפי שהסברתי בסעיף הקודם ואז לחצות לארבע.
  6. להוסיף לקערת השומר את פלחי התפוז, להוסיף את מיץ התפוזים והלימון, המלח והפלפל ולערבב בלי למעוך את התפוזים.
  7. לכסות את הקערה ולהכניס למקרר לשעה שעתיים לספיגת טעמים.
  8. להגיש לשולחן. לפזר מעט צ'ילי גרוס ועלי שומר.

הערות

  • ענפי השומר עשירים בטעמים וניתן לבשל אותם במרקים או להוסיפם כשמכינים ציר ירקות.
  • שומר הוא ירק מאד בריא. הוא מכיל ויטמינים כגון A, B6, E, K וחומצה פולית, ומינרלים רבים כגון אשלגן, מגנזיום, ברזל, אבץ וסלניום שמסייעים למערכות הגוף במגוון תחומים וכן סיבים המסייעים בשמירה על הלב, ויסות רמת הכולסטרול, שובע ומשקל ומערכת העיכול.

סלטים נוספים שבטח תאהבו: סלט גזר שמכינים בקלי קלות, סלט כרוב שאתם כל כך אוהבים, סלט עדשים ובטטה – המתכון הכי פופולרי אצלי בבלוג וסלט מלפפונים אסייתי

אתם יודעים? אנשים רבים מבקרים בבלוג שלי מדי יום. יש העוזבים בלי להשאיר עקבות ויש המשאירים לי סימן. בשבילי זה סימן להמשיך לכתוב.

תגובות, שאלות, הארות ולייקים יתקבלו בשמחה גדולה. אהבתם? הכנתם? שתפו אותי ואל תשכחו לתייג אותי: @orlycohen אני כל כך שמחה לראות תמונות של היצירות שלכם. אתם מוזמנים, כמובן, גם לעקוב אחרי באינסטגרם צבעוני וטעים שם.

רוצים לא לפספס מתכונים שלי? אנא השאירו את כתובת המייל שלכם בתחתית העמוד ואני אדאג שתקבלו עדכון בכל פעם שאפרסם כאן מתכון חדש.

בתיאבון!
חיים וטעים!

השאר תגובה