/, עוגות ומתוקים/טירמיסו טבעוני אמיתי חגיגי עם בישקוטים תוצרת בית בלי ביצים

טירמיסו טבעוני אמיתי חגיגי עם בישקוטים תוצרת בית בלי ביצים

טירמיסו טבעוני בתבנית

להכין טירמיסו טבעוני עם בישקוטים בלי ביצים זה אתגר עצום

להכין טירמיסו טבעוני זה אתגר, כי הקינוח המקורי מורכב ברובו ממוצרים מן החי. החל בבישקוטים (המכונים גם לשונות חתול, או אצבעות הגברת, שמכילים ביצים) וכלה בקרם שמכינים מגבינת מסקרפונה וביצים. ניתן לעקוף את המכשלה ולהכין טירמיסו עם ביסקוויטים וקרם מקצפת צמחית (או קרם קוקוס שמשנה לגמרי את הטעם). אפשר גם להכין עם שכבות עוגת ספוג במקום הבישקוטים. שלא תבינו אותי לא נכון, זה בסדר, זה מהיר וזה מאד טעים, אולם חיפשתי להגיע כמה שיותר למרקם ולטעם של הטירמיסו האמיתי שיעיף אותי למעלה. אחרי חיפושים רבים באינטרנט ונסיונות יצירתיים יותר (או פחות) הצלחתי. הגעתי למתכון לבישקוטים טבעוניים מושלמים – אווריריים ופריכים (אותם ניתן גם לנשנש סתם כך עם קפה והם נמסים בפה ממש כמו הבישקוטים שנותנים לתינוקות). גם בגזרת הקרם הצלחתי להגיע ולקרם נפלא, נימוח, קטיפתי ויציב.

הטירמיסו הטבעוני – פרווה שלי

תבנית ובה שכבות של בישקוטים (בלי ביצים), טבולים באספרסו וליקר, מעליהם קרם גבינתי חלק שנמס על הלשון  (כמובן ללא גבינה וללא ביצים), ומעל קקאו מריר שעוטף הכל. שילוב הטעמים הזה הופך כל כפית לתענוג אמיתי.

הטירמיסו שלי פרווה ומתאים כקינוח לארוחות חג כגון ראש השנה, סוכות ושבועות ובכלל לאירוח, לטבעונים, לאלרגים ולשומרי הכשרות.

להכנת הקינוח מספר שלבים, שרובם ממש פשוטים, אולם הכנת הבישקוטים דורשת דיוק וניסיון באפייה. כדי להקל, אני אלווה את התהליך בתמונות. לדעתי, המאמץ משתלם וכדאי לנסות כי צפוי עונג גדול. בנוסף לכך, כדי שתצליחו (זו השאיפה הכי גדולה שלי בבלוג בכלל ובמתכון זה בפרט), אני ממליצה לכם לקרוא מראש את כל המתכון, גם את ההערות והטיפים למטה, ולהקפיד ולבצע כל שלב כפי שמופיע במתכון. זה לא המקום לאילתורים. הכמויות של המרכיבים במתכון ניתנו בגרמים ולא בכוסות כי חשוב לדייק כאן. אגב, משקל למטבח נמכר היום בכמה עשרות שקלים בכל חנות לכלי בית או רשתות סטוק ומומלץ להשתמש בו כשמדובר באפייה, בטח במתכון הזה.

אפשר גם בלי בישקוטים

גם מי שחושש מהכנת הבישקוטים, לא צריך לוותר על הטירמיסו. בהערות למטה תוכלו למצוא כמה פתרונות חלופיים, אותם תספיגו בתערובת הקפה והליקר. יחד עם הקרם העשיר ואבקת הקקאו תקבלו קינוח מדהים, אך הטעם והמרקם ישתנו מעט בהתאם.

לפני שנתחיל חשוב לי לציין שאני מודעת לכך שהמתכון הזה לא יכנס לקטגוריית "מזון בריאות", בשל אחוזי שומן הגבוהים בקרם, השימוש בקמח לבן בעוגיות וכמות הסוכר. אך מי שטעם טירמיסו יודע שזה קינוח מושחת ובסופו של דבר, הכל עניין של מינונים.

טירמיסו טבעוני אמיתי חגיגי עם בישקוטים תוצרת בית בלי ביצים

המרכיבים לתבנית 15X20

16-18 בישקוטים טבעוניים בינוניים

  • 240 גרם קמח לבן
  • 2 כפות שטוחות קורנפלור
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • כמה גרגרי מלח – אין צורך בהרבה כי מי החומוס מכילים גם הם מעט מלח.
  • 120 גרם אקוופאבה* – לא להבהל, זה פשוט מי בישול של חומוס מקופסת שימורים שהוא הפלא של הטבעונים. ולא, אין לזה טעם של חומוס. כל הסברים בהערות למטה.
  • 140 גרם סוכר דק מאד – אפשר לקנות או לטחון כמוני במטחנת תבלינים. (שימו לב – זה לא אבקת סוכר!)
  • 1 כפית תמצית וניל איכותית
  • 30 גרם שמן זרעי ענבים או שמן נייטרלי אחר
  • לפיזור לפני האפייה – 2 כפות סוכר דק

לטבילת הבישקוטים

  • 1 ספל אספרסו שמכינים מקפסולה או קפה נמס חזק מומס ב- 3 כפות מים רותחים
  • 1/2 כוס מים רותחים (בנוסף לקפה)
  • 2 כפות ליקר קפה או רום (או יין מרסלה למי שיש)
  • 4 כפות סוכר דק

 קרם

  • 350 גרם (1 אריזה) טופו משי "firm"
  • 170 גרם חמאה טבעונית רכה (אני השתמשתי בזו של משומשו מופחתת שומן, אפשר גם נטורינה)
  • 120 גרם יוגורט סויה עם 20 גרם חלבון (או גבינת סויה באותה כמות)
  • 120 גרם סוכר דק מאד
  • 1/2 כפית וניל איכותי

ציפוי

  • 2-3 כפות אבקת קקאו

אופן ההכנה

הכנת הבישקוטים

  1. מחממים תנור ל- 150 מעלות (זו לא טעות) ומרפדים 2 תבניות תנור גדולות במשטח סיליקון לעוגיות או בנייר אפייה משומן.
  2. מנפים לקערה קטנה את הקמח, הקורנפלור, אבקת האפייה והמלח ומערבבים.
  3. מכניסים את האקוופאבה לקערת מיקסר נקייה משומן ויבשה ומחברים וו הקצפה נקי ויבש גם כן. כאן אסור לפספס כי טיפת שומן יכולה להרוס את כל המתכון.
  4. להקציף במהירות גבוהה עד שנוצר קצף ביציבות בינונית, כלומר כשעוצרים את עבודת המיקסר ומרימים את בלון ההקצפה רואים מעין שפיצים בתוך הקצף. זה יכול לקחת כמה דקות, לא להתייאש.
  5. אקוואפבה מוקצפת עם סוכר להכנת בישקוטים טבעוניים
  6. מוסיפים את הסוכר הדק וממשיכים להקציף עד שנוצר קצף יציב, מבריק וכשמרימים את בלון ההקצפה הקצף נופל בצורת סרטים.
  7. כעת, תוך כדי פעולת המיקסר מוסיפים פנימה את השמן והוניל.
  8. מפסיקים את פעולת המיקסר, מוסיפים את תערובת הקמחים ומקפלים אותה ידנית בעדינות ובאיטיות לתוך הקצף עד לתערובת אחידה.
  9. מניחים את הבלילה בצד ל-10 דקות לצורך התייצבות.
  10. מעבירים את התערובת הבצקית לשקית זילוף עם פתח רחב (בלי צורך בצנטר, פשוט חותכים קוטר של כסנטימטר) ומזלפים על גבי כל אחת מהתבניות עוגיות באורך של 6-7 ס"מ עם מרווחים ביניהן כי הן מתפשטות קצת. אין צורך לדייק בצורת העוגיות, ממילא הן יכוסו בקרם. מה גם שזו אפייה ביתית ולא בקונדיטוריה.
  11. בישקוטי טבעוני לפני אפייה
  12. מפזרים סוכר על העוגיות ואופים בתנור שחומם מראש ל-150 מעלות במשך כ- 20 דקות. מוציאים מהתנור, הן טיפונת רכות אך מתקשות בתהליך הקירור. ממתינים 5-7 דקות להתיצבות ומעבירים את העוגיות בזהירות לרשת. נותנים לעוגיות להתקרר לחלוטין והן הופכות לקריספיות. רק כשהן קרות ניתן לארוז אותן בצנצנת אטומה עד להכנת הטירמיסו. אני הכנתי את הטירמיסו למחרת והן נשארו קריספיות.
  13. עוגיות בישקוטי אפויות עם אבקת סוכר

הכנת הקרם

  1. מכניסים את כל מרכיבי הקרם לבלנדר למערבלים עד לקבלת קרם חלק ואחיד. אפשר להכין גם עם בלנדר מוט.

הרכבת הטירמיסו

  1. מערבבים בצלחת עמוקה (או בקופסא מלבנית שטוחה) את כל המרכיבים לטבילת הבישקוטים.
  2. טובלים כל עוגייה בנוזל משני צידה ומניחים זו לצד זו בתבנית הקינוח ליצירת שיכבה אחידה. אני השתמשתי בתבנית קרמיקה 20X15, אפשר גם בתבנית אינגלישקייק.
  3. יוצקים מעל הבישקוטים חצי מהקרם ומיישרים. כדאי לנער מעט את התבנית ולתת לקרם לחלחל בין הבישקוטים.
  4. טובלים עוגיות נוספות בנוזל ומניחים בתבנית בשכבה שניה.
  5. טירמיסו טבעוני מוכן נכנס למקרר
  6. יוצקים מעל את שאר הקרם ומיישרים את פני הקינוח (לא כמוני שהשארתי הרים וגבעות).
  7. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר להתייצבות במשך מספר שעות (או לילה).
  8. לקראת ההגשה מפזרים, בעזרת מסננת, אבקת קקאו עד לכיסוי פני הטירמיסו ומגישים.
  9. טירמיסו טבעוני- שלב ההגשה

הערות וטיפים של חיים וטעים לטירמיסו טבעוני אמיתי

  • אקוופאבה הם מי חומוס עשירים בחלבון שמחליפים כאן חלבוני ביצה. בעבר הכנתי מהם פבלובה ואפילו נשיקות ויצא מצוין. אל חשש, אין לקינוח טעם של חומוס, אחרת לא הייתי משתמשת בהם לקינוחים. אני ממליצה להשתמש במי חומוס מקופסת שימורים כדי להבטיח תוצאה טובה. במי חומוס מקופסה אחוז החלבון גבוה יותר (בדרך כלל) מאשר כשמבשלים חומוס בבית. כי בבישול ביתי אי אפשר לדעת האם זה מרוכז מספיק ומקופסה זה יוצא בול. אגב, שימו לב לבחור קופסת חומוס שמכילה רק גרגרי חומוס ומלח ללא חומרים נוספים כגון משמרים.
  • אפשר לקצר דרך ולהכין את הטירמיסו בלי בישקוטים, ולהשתמש בביסקוויטים כמו פתיבר או לוטוס או בעוגה בחושה אך הטעם והמרקם יהיו שונים בהתאם.
  • לא חייבים בתבנית, אפשר להכין את הטירמיסו בכוסות או בצנצנות קטנות (כמובן שצריך לחתוך את העוגיות בהתאם), מה שמקל בהגשה לשולחן, בטח באירוח ובחגים.
  • המתכון מבוסס על המתכון לטירמיסו של היוצר המוכשר school night vegan עם התאמות והערות שלי.

עוגות וקינוחים נוספים שלי שבטח תאהבו: עוגת לוטוס בייגלה ושוקולד לבן, עוגה מרשימה וטעימה בטעם קרמל במליחות מעודנת, מלבי קוקוס הקינוח הקלאסי שלנו, עם גרגרי רימון שמכינים מראש בקלי קלות, וכמובן מאפינס דבש בלי דבש, כי זו מסורת בחגי תשרי.

אתם יודעים? אנשים רבים נכנסים אל הבלוג שלי מדי יום. יש העוזבים בלי להשאיר עקבות ויש המשאירים לי סימן. בשבילי זה סימן להמשיך לכתוב.

אני משקיעה זמן, אנרגיות והמון אהבה בכתיבה, בצילומים ובעריכה של כל פוסט, כדי שתכינו ותצליחו. לכן, תגובות ולייקים יתקבלו בשמחה גדולה.
ספרו לי: הכנתם? אהבתם? שתפו אותי איך יצא לכם, זה מאד ישמח אותי ואם אתם מעלים תמונה לאינסטגרם תייגו אותי.

אם אתם לא רוצים לפספס מתכונים חדשים שלי, אנא השאירו את כתובת המייל שלכם במקום המיועד לכך, בתחתית המתכון ואני אדאג לשלוח אליכם הודעה בכל פעם שאפרסם כאן.

חג שמח!

בתיאבון!

חיים וטעים!

10 תגובות

  1. יפעת 28/09/2023 בשעה 13:29

    הי אורלי, האם אפשר להחליף את החמאה במרכיב אחר? עקב מגבלה תזונתית ביחס למוצרים עתירי שומן רווי?

  2. yulya Dikalov 29/09/2023 בשעה 00:24

    נראה ממש מעניין, איך הטעם של הקרם בסופו של דבר? אני חוששת לטעם לוואי של טופו משי ויוגורט סויה כי הרי במקורי זו עוגה חלבית מכל כיוון. תודה רבה

  3. חיים וטעים 29/09/2023 בשעה 00:29

    הקרם יוצא ממש טוב, אחרת הייתי ממשיכה לחפש. אבל זה עניין של טעם אישי.

  4. הדס 29/09/2023 בשעה 16:33

    נראה מעולה

  5. חיים וטעים 29/09/2023 בשעה 17:18

    תודה רבה הדס.

  6. רוני 03/10/2023 בשעה 11:49

    ממש מתחשק לי לנסות!
    איפה מצאת טופו משי? אני כבר מלא זמן לא רואה אותו בשום מקום ובניצת הדובדבן אמרו לי שיש מחסור כולל של הספקים…

  7. חיים וטעים 03/10/2023 בשעה 13:27

    שמחה שעשיתי לך חשק.
    לא זוכרת היכן קניתי. אני מחזיקה תמיד במזווה אז לא הרגשתי במחסור.

  8. חיים וטעים 08/10/2023 בשעה 11:13

    היי יפעת, במתכון הזה לא. צריך את תכונות החמאה – שומן שמתמצק בקירור.

  9. אנבל רצון 24/11/2023 בשעה 00:43

    שלום! אני לא מכירה אף יוגורט טבעוני שמכיל 20 גר' חלבון. ביוגורט הטבעי של אלטרנטיב יש 6 גר' ל 150 גר' יוגורט שזה כל הגביע. ביוגורט של אוטופי יש אפילו פחות. 20 גר' חלבון יש רק ביוגורטים חלביים

  10. חיים וטעים 24/11/2023 בשעה 10:36

    היי אנבל,
    יש יוגורט חלבון טבעוני של תנובה GO. גביע שטוח כזה. אם את לא מוצאת אז גבינת סויה. לא יוגורט רגיל כי צריך מרקם סמיך. בהצלחה!

השאר תגובה