סלט עדשים ובטטה הוא הסלט הפופולרי והאהוב ביותר בבלוג שלי!
סלט עדשים ובטטה הוא סלט טעים, בריא ועשיר בחלבונים, סיבים תזונתיים, ברזל ועוד המון ערכים תזונתיים. אני משתדלת לשלב אותו בכל אירוח כי כולם אוהבים אותו ואני קוצרת מחמאות. שילוב המרקמים, הטעמים והרוטב המיוחד הופכים את הסלט הזה לשיחוק גדול.
יאללה, ניגש ישר לעבודה, כי באמת אין צורך להכביר מילים.
אה, אפרופו עבודה, אם נשאר לכם מהסלט הזה, תוכלו להכניס לקופסת פלסטיק ולקחת למחר לעבודה. הסלט טעים מאד ואפילו יותר, אחרי לילה במקרר. כמובן, בתנאי שהוא לא מוצף ברוטב.
סלט בטטה ועדשים
המרכיבים:
- 1 כוס עדשים שחורות
- 1 בטטה גדולה חתוכה לקוביות קטנות
- 3 כפות פטרוזיליה קצוצה
- 2 כפות כוסברה קצוצה דק (אפשר להמיר בשמיר או סלרי)
- 2 כפות שמן זית
- 1 כף שמן שומשום
- מיץ מ-1-2 לימונים
- קליפה מגוררת מחצי לימון
- 1 כפית סוכר
- מלח, פלפל גרוס
- להגשה, אופציונלי: בצל ירוק קצוץ ופטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה:
- מבשלים את העדשים במשך 15-20 דקות, מוסיפים מלח ומערבבים. אחרי 2-3 דקות מסננים. מניחים להצטנן.
- מבשלים את הבטטה במי מלח במשך 5 דקות, מסננים ומניחים להצטנן. לחילופין, אפשר לאפות את קוביות הבטטה בתנור עם מעט שמן זית ב- 200 מעלות כ-15-20 דקות, לפי לבחירתכם.
- מכניסים לקערה את העדשים, הבטטות, הפטרוזיליה והכוסברה.
- מערבבים בצנצנת נפרדת את חומרי הרוטב (שמן זית, שמן שומשום, מיץ לימון, קליפת לימון, מלח, פלפל וסוכר) עד לקבלת תערובת אחידה, אותה יוצקים על העדשים והבטטה שבקערה.
- לאחר התיבול, מערבבים קלות בעזרת כף או 2 מזלגות (זהירות לא לרסק את העדשים וגם לא את הבטטות), טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
- מעבירים לצלחת הגשה.
- ניתן לקשט בבצל ירוק ובלימון.
הערות:
- אפשר להכין את הסלט גם עם עדשים חומות, או עדשים מנומרות (המכונות גם צרפתיות), אך שימו לב שמשך הבישול שלהם שונה.
- סלטים מנצחים נוספים שאולי יעניינו אתכם: סלט גזר, סלט טאבולה
אתם יודעים? הרבה אנשים נכנסים אל הבלוג שלי מדי יום. יש העוזבים בלי להשאיר עקבות ויש המשאירים לי סימן. בשבילי זה סימן להמשיך לכתוב.
הכנתם? צילמתם? אל תשכחו לתייג אותי @orlycohen
רוצים לא לפספס מתכונים שלי? אנא השאירו כתובת מייל בתחתית העמוד ותקבלו עדכונים על כל מתכון חדש שאני מפרסמת כאן.
לבריאות!
חיים וטעים!
[…] להמשך המתכון לחצו כאן […]
סלט נהדר! אוהבת את כל המרכיבים שבו.
שמחה שאהבת רויטל, יקירה.
אכן סלט נהדר!
סלט טעים ומשביע !! תודה על מתכון נהדר .
אני מכינה את הרוטב בנפרד ולוקחת לעבודה מנת סלט במיכל ומנת רוטב במיכל קטן. מחזיק יפה במקרר מספר ימים. פעם אחת הוספתי חמוציות והיה מצויין. אולי אנסה קצת גרגרי רימון.
תודה רבה מיקי!
ממש כיף לקרוא. זה מחמם לי את הלב ומשמח אותי מכינים ונהנים מהמתכונים שלי.
הוספת גרגרי רימון נשמעת לי רעיון משגע. גם אני אנסה. תודה.
שיהיה תמיד בתיאבון ובהנאה ?
סלט מדהים גם אני מכינה אותו הרבה זמן.
אכן סלט מדהים.
תודה על התגובה המקסימה
תודה על המתכון העשיר והבריא
אורלינ'קה אהובה, לאחר שהכנתי את הסלט הטעים והמיוחד הזה לא מעט פעמים, הולכת תכף להכין אותו לארוחה משפחתית מורחבת, יאמי! שבת שלום
תודה לימורי ❤️
שיהיה בתיאבון ובהנאה לכל האורחים ומזל טוב לכם
איזה כיף לקרוא זאת, חדווש אהובה ?
שיהיה בתיאבון ושבת שלום ❤️
תודה רבה. חיפשתי את המתכון הזה הרבה זמן.
עכשיו מצאת ?
בתיאבון
המלצה- להכין את הרוטב לפני שהעדשים מוכנות.
ברגע שמסננים אותן והן עדיין חמות, לשפוך עליהן את הרוטב.
(עדשים חמות סופגות טעמים בצורה מושלמת) לצנן ולהוסיף את הבטטות לערבוב קצר.
אני מוסיפה גם מעט כמון טחון ,צ'ילי גרוס ושן שום כתושה. הבטטה אוהבת צ'ילי ,העדשים אוהבים כמון ושניהם אוהבים שום…
תודה על הטיפים!
מתכון מעולה!
רציתי לשאול אם אפשר לעשות את הסלט יום לפני ולהשאיר אותו לילה במקרר?
תודה רבה ??
כן. אפשר להכין יום מראש. ולהשאיר ללילה במקרר.
ליותר מיום אחד, מומלץ לשמור את המרכיבים המבושלים/אפויים בנפרד ולאחד ביום ההגשה.
איך שומרים על הגוון ירוק חזק של הסלק לאחר בישול ?
לא הבנתי את השאלה רחל
נשמע נחמד. אנסה היום. היית ממליצה לשים גם ממתיק כמו דבש או סילאן?
תודה ?
לגבי ההמתקה, זה עניין של טעם אישי.
אני מציעה שתכיני, תטעמי וכך תוכלי להחליט.
בהצלחה ובתיאבון.
סלט נפלא ובריא. תודה על המתכון
תודה רבה!
כיף לפתוח את הבוקר עם תגובה כזו ???
האם אפשר לאכול גם חם.
היי נתי,
אפשרי!
החלפתי לימון בחומץ, פטרוזיליה בחסה, והוספתי שתי שיני שום וכמון לרוטב כפי שהמליץ מישהו מעלי, יצא מעולה ונטרף מיד.
תודה על המתכון המוצלח
הי אורלי, ממש במקרה הגעתי אל הבלוג שלך בחיפוש אחר סלט על בסיס חיטה, אהבתי את מה שראיתי ומתכוונת לנסות את סלט העדשים עוד היום. אני בטוחה שהבלוג שלך יפתח עוד מספר לא מבוטל של פעמים. תודה לך אהבתי.
המון תודות עליזה, חממת את לבי.
שיהיה בהצלחה והבלוג עומד לרשותך, וישמח להיפתח כמה שיותר.
שלום, אורלי! רציתי לשאול האם עדשים שחורות מונבטות את ממליצה לבשל? או להכניס כך? כי יש לי מונבטות
הייתי מבשלת חלק וחלק משאירה כך. גם גיוון במרקמים וגם ערכים תזונתיים.
מעוניינת לקבל מתכונים תודה
בשמחה! מצרפת אותך לרשימת התפוצה של הבלוג.
אשמח לקבל עוד מתכונים
בשמחה! מצרפת אתכם לרשימת התפוצה של הבלוג
תודה עבור המתכון. במה אפשר להחליף את הסוכר?
תודה
היי אילה,
אפשר כל ממתיק שאת אוהבת, ואפשר גם בלי ממתיק בכלל. יוצא טעים!
אוהבת את המתכונים שלך
איזה כיף לשמוע. תודה רבה.
אוכלים את זה חם או קר ?
וגם .. מה יכול להחליף שמן שומשום ?
היי לירז,
אפשר קר או פושר.
שמן השומשום משמש כאן כתבלין. במקומו אפשר לקלות מעט גרגרי שומשום ולהוסיף לסלט או פשוט לוותר עליו. הטעם יהיה מעט שונה אך עדיין מאד טעים.
היי
אם משתמשים בעדשים חומות , כמה זמן לבשל אותן ? כמו את את השחורות ?
פחות או יותר. מציעה לבדוק עם מזלג. צריך שהן לא יתרסקו.
שלום רב,
אני חדשה כאן. נשמע מתכון מעולה. תודה! אנסה.
שיהיה בתיאבון