סקורדליה הוא ממרח שום ושקדים שמגיע אלינו מהמטבח היווני. זהו ממרח נפוץ מאד שבדומה לחומוס שלנו נאכל בדרך כלל לצד פלטת מטוגנים אך יש המנגבים אותו עם לחם (אני למשל). יש המון מתכונים לסקורדליה והמרכיבים המשותפים לכולם הם: שום, שקדים ושמן זית. ברוב המקרים, כדי להוסיף לממרח השום "גוף" מוסיפים למרכיבי הבסיס תפוחי אדמה ולחם רטוב וסחוט. בגרסה הזו החלפתי את הלחם בכרובית, בהשראתה של חברתי הטובה חני מרגולין (ממנה אני רוכשת את שמן הזית המשובח) וכך קיבלתי ממרח ללא גלוטן ועם כמות מופחתת של פחמימות. היות ואני לא מסוגלת לאכול שום "חי" השתמשתי בשום אפוי שנותן ממרח עדין שאי אפשר להפסיק לאכול. ניתן להכין את הסקורדליה כל השנה, אך כעת יש יתרון גדול כי ניתן להשתמש בשום ירוק – שום צעיר (הזדרזו, אנחנו בשלהי העונה הקצרצרה שלו).
סקורדליה ממרח שום יווני
החומרים:
- 4 שיני שום אפויות
- 1/2 כוס שקדים טחונים
- 2 תפוחי אדמה בינויים (אני השתמשתי באדומים)
- 1/2 כרובית בינונית מפורקת לפרחים
- 1/4 כוס שמן זית
- 3 כפיות חומץ בן יין
- מיץ מ-1 לימון
להגשה:
- שמן זית, עלי נענע, בצל ירוק, פטרוזיליה וחלה טובה או לאפה.
אופן ההכנה:
- מבשלים את הכרובית במי מלח עד לריכוך, מסננים ומצננים.
- מבשלים את תפוחי האדמה במי מלח, מקלפים ומצננים.
- לאחר שהצטננו, מעבירים למעבד מזון כרובית, תפודים, שקדים טחונים ושום אפוי ומפעילים למשך כדקה.
- מוסיפים מלח, פלפל גרוס, מיץ לימון וחומץ ומעבדים שוב עד לקבלת מרקם משחתי.
- מפעילים שוב את מעבד המזון ומזלפים באיטיות את שמן הזית בזרם דק. ממשיכים עוד כדקה, עד שמתקבל מרקם קרמי לבן וחלק.
- מעבירים את הממרח לצלחת הגשה ומגישים עם שמן זית ועשבי תיבול רעננים.
- ניתן לאחסן במקרר בצנצנת אטומה למשך 3 ימים לפחות.
הערות וגיוונים:
- למכורים לשום, ניתן להוסיף לממרח (מעבר לשום האפוי) גם 1-2 שיני שום טריות "חיות" ואז הטעם יותר מודגש. אני כאמור הולכת על אפוי.
- כמובן שניתן להוסיף כמה שום שרוצים. אפילו 2 ראשים. הכל בהתאם לטעם האישי.
- אפשר להגיש עם תוספות שונות, למשל בצל סגול קצוץ.
- בא לכם מרק קר? הוסיפו בשלב הטחינה מים לדילול הממרח, ותקבלו מרק שום ושקדים ספרדי המכונה "אחו בלנקו".
- למנה דלת פחמימות אפשר להמיר את תפוחי האדמה בכרובית ולהכין את הממרח עם פרחים מכרובית שלמה.
- אוהבים חריף? תגישו עם פרוסות דקות של פלפל חריף מאיזה סוג ורמת חריפות שאתם אוהבים.
עוד מתכונים מהמטבח היווני שבטח תאהבו: מוסקה יוונית, וגם פלפל שושקה ממולא בתנור
אתם יודעים? אנשים רבים מבקרים בבלוג שלי מדי יום. יש העוזבים בלי להשאיר עקבות ויש המשאירים לי סימן. בשבילי זה סימן להמשיך לכתוב.
היות שאני משקיעה זמן, משאבים והמון אהבה בכל מתכון, בכתיבה, בצילום ובעריכה כדי שהכל יהיה ברור, תגובות, שאלות, הארות ולייקים יתקבלו בשמחה גדולה. שתפו אותי: הכנתם? איך יצא לכם? אל תשכחו לתייג אותי @orlycohen זה כל כך משמח לראות תמונות של התוצרים שלכם. ואם הגעתם עד כאן, אתם מוזמנים לעקוב אחרי באינסטגרם. צבעוני וטעים שם.
בתיאבון!
חיים וטעים!
רק 4 שיני שום?
אפשר כמה שרוצים. אפילו 2 ראשים.
אני אוהבת את זה עדין.
שקדים טחונים = קמח שקדים?
כן
נפלא
איזה כיף שאהבת