סלט פפאיה ירוקה תאילנדי

סלט פפאיה תאילנדי סום טאם
סלט פפאיה ירוקה בסגנון תאילנדי המכונה סום טאם הוא הסלט האהוב ביותר על משפחתי והוא שימש אצלי בעבר כמדד לבחינת אותנטיות של מסעדות ונהגתי להזמין אותו בכולן. כלומר: תן לי לטעום את סלט הפפאיה שלך ואומר לך האם אתה תאילנדי אמיתי. הסלט מבוסס על מרכיב עקרי אחד – הפפאיה הירוקה, שהיא למעשה פפאיה בוסרית. אליה מצטרפים מעט ירוקים ומעט מאד ירקות שמשמשים כתבלין ורוטב משגע בניחוח גרביים. במתכון שלי הריח טיפונת מעודן יותר כי הוא בלי פיש סוס (רוטב דגים מותסס) ומתאים לטבעונים וכמובן גם למי שנמנע מהרוטב הריחני הזה.
הסלט קליל, דל קלוריות (כמו רבים מהסלטים בתאילנד הוא ללא שמן בכלל) וטעים אש! (כן, כן, חריף). על החריפות אני לא ממליצה לוותר כי היא חלק מה- DNA של המנה, אפשר בהחלט למנן ולשים מעט.
באופן מסורתי מכינים את הסלט במכתש ועלי: לתוך מכתש ענק מכניסים את השום וחובטים בו עם העלי עד שהוא משחתי, ואז מצרפים את שאר הרכיבים. תהליך המעיכה של הירקות מוציא מהם את הנוזלים והארומות.
אל חשש, אנחנו לא בתאילנד ואנחנו מחפשים סלט טעים טעים בלי פירוטכניקה מסורתית כזו שבאמת מתאימה למסעדה ולא לבית ממוצע בישראל.

סלט פפאיה ירוקה תאילנדי

המרכיבים:

  • 1 פפאיה* ירוקה חתוכה לרצועות דקיקות בעזרת קולפן ז׳וליאנים
  • 10 עגבניות שרי תמר חתוכות לחצאים או לרבעים (או 2 עגבניות רגילות חתוכות לקוביות בלי הגרעינים והנוזלים)
  • 1 פלפל צ׳ילי חריף ירוק פרוס דק
  • 1 פלפל צ׳ילי חריף אדום פרוס דק
  • 1/2 כוס עלי כוסברה
  • 1/4 כוס עלי נענע
  • חופן בוטנים קלויים מעט על מחבת יבשה

רוטב:

  • 4 כפות סויה (אפשר גם ללא גלוטן)
  • 3 כפיות סוכר דקלים (או סוכר קנים או סוכר רגיל)
  • 2 כפות חומץ אורז
  • 3 כפות מיץ ליים (או לימון)
  • 2 שיני שום פרוסות (אני שמה אותן ברוטב אך לא מוזגת אותן עם הנוזל אלא משאירה אותן בצנצנת)

אופן ההכנה – סלט פפאיה:

  1. מכניסים לקערה גדולה את כל המרכיבים למעט הבוטנים.
  2. מערבבים בצנצנת את כל מרכיבי הרוטב ויוצקים על הירקות.
  3. מערבבים (אפשר עם ידיים נקיות) תוך כדי תנועות מעיכה כדי להוציא את הטעמים מהירקות.
  4. מעבירים לצלחת ומעטרים בבוטנים ובכמה טבעות פלפל חריף, שלא יחסר.
  5. אני הגשתי עם קרקרים של אורז תפוח אך זו פרשנות אישית שלי, ממש לא חובה.

הערות וגיוונים לסלט פפאיה סום טאם:

  • היות וקשה להשיג פפאיה ירוקה ברשתות השיווק ויש אותה רק בשווקים, או אצל מספר ספקי ירקות באונליין, השף עומר מילר וגם בצק אלים הציעו פעם להמיר את הפפאיה הירוקה בקולרבי. הקולרבי שייך למשפחת המצליבים (כמו כרוב, ברוקולי, כרובית). הוא דל קלוריות (רק 24 קלוריות ל-100 גרם), אך עשיר בוויטמינים ומינרלים רבים: ויטמין C, ויטמינים מקבוצה B, זרחן, אשלגן, ברזל ונחושת. הקולרבי קל לעיכול ועוזר בהפרשת נוזלים מהגוף.
  • לפעמים קוראים לקולרבי תפוח דל קלוריות, ואתם בטח מבינים לאן אני חותרת: במקום פפאיה ירוקה, שהומרה בקולרבי משתמשים בתפוח עץ ירוק וחמוץ – מזן גרני סמית או דומה לו.
  • בסלט המקורי יש גם שעועית ירוקה חתוכה לפיסות של 2 ס״מ, אך לא היתה לי שעועית טרייה אז השמטטתי הפעם.

עוד מתכונים תאילנדים שבטח תאהבו: מוקפץ תאילנדי – כולל הסברים וטיפים, קארי ירוק תאילנדי

אתם יודעים? אנשים רבים מבקרים בבלוג שלי מדי יום. יש העוזבים בלי להשאיר עקבות ויש המשאירים לי סימן. בשבילי זה סימן להמשיך לכתוב.

היות שאני משקיעה זמן, משאבים והמון אהבה בכל מתכון, בכתיבה, בצילום ובעריכה כדי שהכל יהיה ברור, תגובות, שאלות, הארות ולייקים יתקבלו בשמחה גדולה. שתפו אותי: הכנתם? איך יצא לכם? אל תשכחו לתייג אותי @orlycohen זה כל כך משמח לראות תמונות של התוצרים שלכם. הכנתי גם סרטון הכנה נחמד והוא נמצא באינסטגרם שלי, מוזמנים לעקוב אחרי שם. צבעוני וטעים שם.

בתיאבון!

חיים וטעים!

השאר תגובה