/, עוגות ומתוקים/בלינצ’ס שיבולת שועל ובננה
Print Friendly, PDF & Email

בלינצ’ס שיבולת שועל ובננה

Print Friendly, PDF & Email

בלינצס שיבולת שועל ובננה 1

רבות כבר נכתב על חשיבותה של ארוחת הבוקר: לתלמידים בבתי הספר, ליוצאים ליום עבודה ולעוסקים בספורט. בבוקר, כדי להעיר את הגוף, חשוב להעניק לו אנרגיה, אחרי הצום של הלילה. ומהי אנרגיה? סוכר. אנחנו נשתמש במנה הזו בסוכר הטבעי המגיע מהפירות ומהדגנים.

זהו מתכון קלי קלות להכנת בלינצ’ס שיבולת שועל ובננה המכונה גם “פצצת אנרגיה צהובה”, יחד עם משקה שקדים ותמצית וניל. הבלינצ’ס ממש מתוק מהרכיבים הטבעיים הללו, למרות שלא הוספנו לו טיפת סוכר לבן. אשתף אתכם בסוד קטן: טעמי וניל, קינמון, והל גורמים לנו לחוש מתיקות גם כשאין סוכר במנה.

הבלינצ’ס אינם מכילים חלב או ביצים, ולכן מתאימים לאלרגים, לטבעונים ולשומרי הכשרות המחפשים קינוחים לא חלביים. המנה גם איננה מכילה גלוטן (בתנאי, כמובן, שרכשתם שבולת שועל ללא גלוטן) ומתאימה לצליאקים ולמי שמקפיד על תזונה ללא גלוטן.

עוד יתרון של הבלינצ’ס הוא שאפשר להכין אותם ערב קודם ולמחרת לחמם מעט בטוסטר או במיקרוגל. לחילופן, אפשר לתת את זה לילדים בקופסת פלסטיק עם מזלג לארוחת בוקר (במסגרות החינוך) ישר מהמקרר, כך שעד לשעה 10 זה יהיה בדיוק בטמפרטורת החדר ויתאים לאכילה. ואפשר כמובן להכין בסופי שבוע כשכל המשפחה הגרעינית יושבת סביב השולחן.

לגבי המילוי, הפעם, מילאתי את הבלינצ’ס בבננה שקירמלתי על מחבת, ללא תוספת סוכר. אם אתם חייבים, אפשר להוסיף טיפונת סילאן טבעי או מעט מייפל אמיתי. כך או כך, זה יוצא מתוק וטעים בטירוף. אפשר גם למלא את הבלינצ’ס בטחינה עם אבקת קקאו ומעט סילאן – להלן ממרח שוקולד ביתי ובריא. אפשר בסלט פירות, בתפוחים וקינמון או בממרח קשיו עם צימוקים או דובדבנים.

המנה מתוקה ועשירה מאד, כך שמספיק בלינצ’ס אחד לילד כדי לשבוע ממנה לכמה שעות. למתבגר כנראה שכל ה- 8 לא יספיקו🤣

עוד גיוונים: אפשר להכין את זה גם כפנקייקים, או כלביבות לחנוכה, ולהגיש עם רסק תפוחים.

לגבי ציפוי: אפשר להשאיר כך, בלי ציפוי, וזה מה שמתאים לארוחת בוקר. לארוחה חגיגית, ושחיתות מוגזמת, ניתן לקשט באגוזים, קשיו, שקדים, בוטנים, סירופ מייפל ושאר פינוקים בריאים, או מעט אבקת סוכר, אולם, הכל במידה. צריך להקפיד שלא נקבל פצצת סוכרים וקלוריות “בריאות”.

בלינצ’ס שיבולת שועל ובננה

כמות: 8 יחידות

משך הכנה: 20 דקות

המרכיבים לעלי בלינצ’ס:

1+ 1/4 כוסות חלב שקדים

1 כוס ש. שועל דקה

1 בננה

קורט מלח

1/4 כפית סודה לשתיה

המרכיבים למלית הבננות:

4 בננות בשלות קלופות וחצויות לאורך

1 כף שמן קוקוס

בלינצס שיבולת שועל ובננה - מזיגה למחבת

אופן הכנת עלי הבלינצ’ס:

לטחון יחד בבלנדר את כל מרכיבי הבלינצ’ס.

לטגן במחבת נון סטיק גדולה, מרוחה בשמן קוקוס, בטמפרטורה בינונית 3 דקות, עד שהשוליים מוכנים. להפוך ולטגן 1-2 דקות נוספות.

מקבלים 4 עלי בלינצ’ס גדולים. לחצות כל עלה לשניים באמצע לקבלת 2 חצי עיגול.

אופן הכנת מלית הבננות:

לטגן בכף אחת של שמן קוקוס את חצאי הבננה על הצד הקמור על להבה גבוהה כחצי דקה, עד להזהבה קלה.

אחרי חצי דקה להפוך בזהירות ולטגן עוד חצי דקה על הצד השטוח, תוך כדי ניעור עדין של  המחבת.

להוציא בזהירות לצלחת.

* אם חייבים מתוק, ניתן למרוח בעדינות על כל חצי בננה, בשלב הטיגון, מעט סילאן.

הרכבת המנה:

לחצות כל עלה בלינצ’ס לשני חצאי עיגול.

על כל חצי להניח לאורך חצי בננה מקורמלת ולגלגל.

להגיש למי שאוהבים.

בוקר טוב! קוקוריקו… 🐔

אתם יודעים? אנשים רבים מבקרים בבלוג שלי מדי יום. יש העוזבים בלי להשאיר עקבות ויש המשאירים לי סימן. בשבילי זה סימן להמשיך לכתוב. 

אני משקיעה זמן, משאבים והמון אהבה במתכון, בכתיבה, בצילום ובעריכה של כל פוסט, כדי שהכל יהיה ברור, שתכינו ושתצליחו  לכן, תגובות, שאלות, הארות ולייקים יתקבלו בשמחה גדולה. שתפו אותי: הכנתם? איך יצא לכם? 

אם אתם לא רוצים לפספס מתכונים שלי, אנא השאירו את כתובת המייל שלכם במקום המיועד לכך בתחתית העמוד ואני אדאג לשלוח אליכם הודעה בכל פעם שאפרסם כאן.

בתיאבון!

חיים וטעים!

כותב | 2020-09-29T12:02:21+03:00 ספטמבר 21st, 2020|ללא גלוטן, עוגות ומתוקים|0 תגובות

השאר תגובה