//סלט קוסקוס עם ירקות כתומים צלויים

סלט קוסקוס עם ירקות כתומים צלויים

סלט קוסקוס עם ירקות כתומים צלויים

סלט קוסקוס עם ירקות צלויים והמון ירוקים הוא סלט שנראה מושקע, טעים בטירוף ואבל ממש לא מסובך להכנה, כי אתם מכירים אותי, אני לא אוהבת דברים מסובכים. למעשה, זה דומה לסלט טאבולה רק במקום בורגול השתמשתי הפעם בקוסקוס. כדי שהמתכון יהיה מהיר הכנה, השתמשתי בקוסקוס משקית, אך אפשר בהחלט להשתמש בקוסקוס מתוצרת בית (שהוכן בשיטה המסורתית הארוכה או במיקרו, כל אחד לפי טעמו). לקוסקוס ועשבי התיבול הוספתי גם ירקות שורש כתומים שצליתי בתנור. הירקות הכתומים עשירים בבטא קרוטן החיוני לגופנו. אצלי יש תמיד במקרר קופסה עם ירקות צלויים. זה מעולה לכריכים, להוסיף לפסטה, להכנת מגוון סלטים ועוד.

רוצים להכין בפסח? החליפו את הקוסקוס בקינואה, וכך תקבלו גם גרסה ללא גלוטן לסלט המשגע הזה.

מעוניינים להכין מראש? הכינו את הירקות הקלויים, הקוסקוס, העלים הירוקים ושמרו עליהם בנפרד. לקראת ההגשה הרכיבו את הסלט והוא יהיה רענן ומושלם!

סלט קוסקוס עם ירקות כתומים צלויים

המרכיבים:

ירקות כתומים צלויים:

  • 1 בטטה קלופה וחתוכה לקוביות קטנות (2 ס”מ)
  • 300 גרם דלעת חתוכה לקוביות כנ”ל
  • 1 גזר חתוך לקוביות כנ”ל
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כף מלח ים גס

סלט:

  • 1 שקית קוסקוס להכנה מהירה מוכנה לפי הוראות היצרן – רצוי שהקוסקוס יהיה מחיטה מלאה, גודל גרגרים “רגיל”. לחילופין אפשר להשתמש ב- 3 כוסות קוסקוס תוצרת בית.
  • 1.5 כוסות עלים קצוצים של פטרוזיליה, כוסברה, נענע וסלרי – תערובת שלהם לפי הטעם האישי
  • 6 בצלים ירוקים קצוצים לטבעות קטנות
  • מיץ מ- 2-3 לימונים (1/2 כוס)
  • 2 כפות שמן זית איכותי לסלט (+2 להכנת הקוסקוס אם זה קוסקוס משקית)
  • מלח ופלפל
  • אופציונלי – אגוזי מלך, לוז או קשיו קצוצים

ירקות כתומים צלויים לסלט קוסקוס

אופן ההכנה:

  1. ירקות צלויים: מחממים תנור ל-200 מעלות. מערבבים את קוביות הירקות עם שמן הזית והמלח ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
    צולים את הירקות עד לריכוך. זה יוצא כ- 20 דקות (אחרי 10 דקות בודקים מה שלומם והופכים אותם, ואחרי 15 בודקים שוב. שלא ישרפו). מוציאים ומצננים.
  2. קוסקוס: מכינים את הקוסקוס מצננים.
    עד לשלב זה אפשר ואפילו רצוי להכין מראש. אצלי יש תמיד ירקות צלויים במקרר ואני משלבת אותם בהמון מתכונים.
  3. הסלט: קוצצים דק דק את כל עשבי התיבול. מערבבים בקערה (בזהירות, בלי למעוך) את הקוסקוס עם עשבי התיבול וחצי מכמות הבצל הירוק.
    מוסיפים מיץ לימון, מלח ופלפל, טועמים ומתקנים תיבול (במידת הצורך) ומעבירים לצלחת הגשה יפה.
  4. מפזרים מעל הכל את הבצל הירוק ומסביב את השורשים הכתומים הצלויים.
  5. להגשה, ניתן לעטר באגוזים (זה מאד טעים גם בלי).

סלט קוסקוס עם ירקות כתומים 2

אתם יודעים? אנשים רבים מבקרים בבלוג שלי מדי יום. יש העוזבים בלי להשאיר עקבות ויש המשאירים לי סימן. בשבילי זה סימן להמשיך לכתוב.

אני משקיעה זמן, משאבים והמון אהבה במתכון, בכתיבה, בצילום ובעריכה של כל פוסט, כדי שהכל יהיה ברור, שתכינו ושתצליחו. הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי @orlycohen מאד משמח אותי לראות תמונות של התוצרים שלכם.

אם אתם לא רוצים לפספס מתכונים שלי, אנא השאירו את כתובת המייל שלכם במקום המיועד לכך בתחתית העמוד ואני אדאג לשלוח אליכם הודעה בכל פעם שאפרסם כאן.

בתיאבון!

חיים וטעים!

השאר תגובה