/, מאכלי עמים, קציצות ומאפים מלוחים/גוזלמה טבעוני – לחם מחבת ממולא
Print Friendly, PDF & Email

גוזלמה טבעוני – לחם מחבת ממולא

Print Friendly, PDF & Email
גוזלמה טבעוני עם ירקות
.
לקראת שבועות, אני משתפת במתכון קל ופשוט לגוזלמה (גוז’למה) טבעוני, לחם מחבת ממולא מהמטבח הטורקי.
זוהי מנה נהדרת של בצק רך וטעים שעוטף מלית תרד גבינתית, שכל בני הבית ישמחו לאכול. גם הילדים, כי הם מאד אוהבים להחזיק את הלחם החם והריחני הזה בידים ולתת בו ביס עסיסי.
לכל מדינה יש את מאכלי הרחוב הפופולריים שלה העשויים מבצק ממולא כלשהו: אם זה סמוסה הודית, סמבוסק עיראקי או פטאייר ערבי, כך גם הגוזלמה הוא אוכל רחוב, אותו טעמתי לראשונה ברחובות איסטנבול השמחים. כמה כיף לאכול בצק חם עם מלית משובחת, שמכינים על המקום, תוך כדי סיור בעיר הססגונית. הגרסה המקורית איננה טבעונית, אך אני טבענתי את המתכון בשיתוף תנובה, שמרחיבה בהתמדה את סל המוצרים הטבעוני שלה.
הגוזלמה מורכב מבצק קל שמכינים משני מצרכים בלבד: קמח ו״יוגורט״ (וטיפונת מלח) ללא מיקסר, כך שלא צריך להיות בשלנים מומחים כדי להצליח להכין אותו. גם מתחילים במטבח יוכלו להתגאות בכיסוני הבצק האלו, כי השנה כולם #מבשלים_שבועות_עם_תנובה.
מרכיבי הבצק לגוזלמה טבעוני
.

גוזלמה טבעוני – לחם מחבת ממולא

המרכיבים (ל-10 יחידות):
בצק:
2 כוסות קמח תופח
2 גביעי מעדן סויה BIO בטעם טבעי תנובה ALTERNATIVE
1-2 כפיות מלח
מלית:
2 כוסות עלי תרד
1/4 כוס עלי זעתר או פטרוזיליה קצוצה
בצל קצוץ דק
שן שום כתושה
1 גביע ממרח סויה 9% שומן בטעם טבעי תנובה ALTERNATIVE
מלח, פלפל גרוס, מעט סומק
.
תרד וממרח סויה למלית
.
אופן ההכנה:
בצק:
לערבב את מרכיבי הבצק בעזרת מרית, ואז לעבור ללישה ידנית עד לקבלת בצק נוח וטיפונת דביק. להניח את הבצק במקרר לחצי שעה.
מלית: 
לאדות במעט שמן זית את הבצל עד לשקיפות, להוסיף את השום, הזעתר והתרד ולאדות עד שכל העלים מתרככים (כ- 10 דקות).
להסיר מהכיריים ולצנן לטמפרטורת החדר, להוסיף את ממרח הסויה והתבלינים ולערבב. לטעום ולתקן תיבול לפי הצורך.
.
גוזלמה טבעוני על מחבת
.
הרכבה וטיגון:
לחלק את הבצק ל-10 כדורים שווים בגודלם. לרדד כל כדור לעלה דק, להניח כף גדושה מהמלית לקפל ולהדק את שוליי הבצק, בעזרת מזלג.
לטגן במעט שמן זית עד להזהבה, משני הצדדים ולהגיש עם ירקות טריים, מטבלים פיקנטיים וזיתים טובים.
.

החלפות וגיוונים:

אפשר להכין גם בתנור: למרוח שמן זית על נייר המונח ע״ג תבנית אפייה, להניח את הגוזלמה, למרוח עליהם מעט שמן זית ולאפות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות עד להזהבת הבצק (בערך 20 דקות). אני ממליצה להפוך אחרי 10 דקות ולהמשיך עוד כ- 10 דקות מהצד השני.

אתם יודעים? אנשים רבים נכנסים אל הבלוג שלי מדי יום. יש העוזבים בלי להשאיר עקבות ויש המשאירים לי סימן. בשבילי זה סימן להמשיך לכתוב.

תגובות, שאלות ולייקים יתקבלו בשמחה גדולה. הכנתם? אנא שתפו אותי איך יצא לכם. תייגו אותי בתמונות שאתם מעלים @orlycohen זה מאד משמח אותי. 

אם אתם לא רוצים לפספס מתכונים חדשים שלי, אנא השאירו את כתובת המייל שלכם במקום המיועד לכך, בתחתית המתכון, ואני אדאג לשלוח אליכם הודעה בכל פעם שאפרסם כאן.

בתיאבון!

חיים וטעים!

16 Comments

  1. ברי סנדרס 30 באפריל 2021 at 10:10

    נראה יאמי…
    ברי

  2. חיים וטעים 30 באפריל 2021 at 10:52

    תודה ברי 🙏🏻

  3. נורית ימין 30 באפריל 2021 at 19:35

    משהו משהו!!!

  4. חיים וטעים 30 באפריל 2021 at 19:36

    חן חן נורית 🙏🏻

  5. נחמה 1 במאי 2021 at 09:35

    נראה טעים ננסה

  6. חיים וטעים 1 במאי 2021 at 09:45

    בהצלחה נחמה! 🙏🏻💐

  7. לאה 1 במאי 2021 at 09:49

    נראה מעולה, נעשה ניסוי

  8. חיים וטעים 1 במאי 2021 at 10:46

    לכי על זה 🙏🏻 בהצלחה!

  9. יעל לוי 4 במאי 2021 at 07:02

    האם ניתן להקפיא ?

  10. ויקויק 4 במאי 2021 at 09:11

    אפשר להכין עם קמח כוסמין או שיפון?

  11. חיים וטעים 4 במאי 2021 at 09:46

    כן, אפשר להכין עם קמח כוסמין.
    לא יודעת לגבי קמח שיפון, אך יתכן והוא יצא דחוס מדי.

  12. חיים וטעים 4 במאי 2021 at 09:47

    לא ניסיתי, את מוזמנת לנסות ולדווח לי ואני אוסיף את זה לפוסט לטובת שאר הקוראים. תודה

  13. עטר אופיר 4 במאי 2021 at 12:57

    במה אפשר להמיר את מעדן הסויה?

  14. חיים וטעים 4 במאי 2021 at 14:28

    הכוונה היא ליוגורט טבעוני – 250 גרם.

  15. נירה 5 במאי 2021 at 07:24

    אפשר יוגורט רגיל (למי שלא טבעוני ולא מעדיף את טעם הסויה)?

  16. חיים וטעים 5 במאי 2021 at 09:24

    כפי שכתבתי בפוסט במקור זה נעשה עם יוגורט, אך היות ואני טבעונית וזה בלוג אוכל טבעוני החלפתי את היוגורט במעדן סויה.

השאר תגובה