/, קציצות ומאפים מלוחים/גוזלמה טבעוני – לחם מחבת ממולא

גוזלמה טבעוני – לחם מחבת ממולא

גוז'למה טבעוני עם ירקות
לקראת שבועות, אני משתפת במתכון קל ופשוט לגוזלמה (גוז'למה) טבעוני, לחם מחבת ממולא מהמטבח הטורקי.
זוהי מנה נהדרת של בצק רך וטעים שעוטף מלית תרד גבינתית, שכל בני הבית ישמחו לאכול. גם הילדים, כי הם מאד אוהבים להחזיק את הלחם החם והריחני הזה בידים ולתת בו ביס עסיסי.
לכל מדינה יש את מאכלי הרחוב הפופולריים שלה העשויים מבצק ממולא כלשהו: אם זה סמוסה הודית, סמבוסק עיראקי או פטאייר ערבי, כך גם הגוזלמה הוא אוכל רחוב, אותו טעמתי לראשונה ברחובות איסטנבול השמחים. כמה כיף לאכול בצק חם עם מלית משובחת, שמכינים על המקום, תוך כדי סיור בעיר הססגונית. הגרסה המקורית איננה טבעונית, אך אני טבענתי את המתכון בשיתוף תנובה, שמרחיבה בהתמדה את סל המוצרים הטבעוני שלה.
הגוזלמה מורכב מבצק קל שמכינים משני מצרכים בלבד: קמח ו״יוגורט״ (וטיפונת מלח) ללא מיקסר, כך שלא צריך להיות בשלנים מומחים כדי להצליח להכין אותו. גם מתחילים במטבח יוכלו להתגאות בכיסוני הבצק האלו, כי השנה כולם #מבשלים_שבועות_עם_תנובה.
מרכיבי הבצק לגוזלמה טבעוני

גוזלמה טבעוני – לחם מחבת ממולא

המרכיבים (ל-10 יחידות):

בצק:

  • 2 כוסות קמח תופח
  • 2 גביעי מעדן סויה BIO בטעם טבעי תנובה (סה״כ 250 מ״ל) ALTERNATIVE
  • 1-2 כפיות מלח

מלית:

  • 2 כוסות עלי תרד
  • 1/4 כוס עלי זעתר או פטרוזיליה קצוצה
  • בצל קצוץ דק
  • שן שום כתושה
  • 1 גביע ממרח סויה 9% שומן בטעם טבעי תנובה ALTERNATIVE
  • מלח, פלפל גרוס, מעט סומק

תרד וממרח סויה למלית

אופן ההכנה:

בצק:

לערבב את מרכיבי הבצק בעזרת מרית, ואז לעבור ללישה ידנית עד לקבלת בצק נוח וטיפונת דביק. להניח את הבצק במקרר לחצי שעה.

מלית:

לאדות במעט שמן זית את הבצל עד לשקיפות, להוסיף את השום, הזעתר והתרד ולאדות עד שכל העלים מתרככים (כ- 10 דקות).

להסיר מהכיריים ולצנן לטמפרטורת החדר, להוסיף את ממרח הסויה והתבלינים ולערבב. לטעום ולתקן תיבול לפי הצורך.

גוזלמה טבעוני על מחבת

הרכבה וטיגון:

לחלק את הבצק ל-10 כדורים שווים בגודלם.

לרדד כל כדור לעלה דק, להניח כף גדושה מהמלית לקפל את הבצק לשניים. להדק את השוליים בעזרת מזלג.

לטגן במעט שמן זית עד להזהבה, משני הצדדים ולהגיש.

אני ממליצה להגיש את הגוזלמה עם ירקות טריים, מטבלים פיקנטיים וזיתים טובים.

מתכוני שבועות מיוחדים נוספים: לחמניות ממולאותקונכיות פסטה ממולאות בתנור

החלפות וגיוונים:

  • אפשר גם בתנור: למרוח שמן זית על נייר המונח ע״ג תבנית אפייה, להניח את הגוזלמה ולמרוח עליהם מעט שמן זית. לאפות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות עד להזהבת הבצק (בערך 20 דקות). אני ממליצה להפוך אחרי 10 דקות ולהמשיך עוד כ- 10 דקות מהצד השני.
  • ניתן להכין עם קמח כוסמין לבן ועם קמח ללא גלוטן (כרגיל).

אתם יודעים? אנשים רבים נכנסים אל הבלוג שלי מדי יום. יש העוזבים בלי להשאיר עקבות ויש המשאירים לי סימן. בשבילי זה סימן להמשיך לכתוב.

הכנתם? אנא שתפו אותי איך יצא לכם. תייגו אותי בתמונות שאתם מעלים @orlycohen זה מאד משמח אותי.

אם אתם לא רוצים לפספס מתכונים חדשים שלי, אנא השאירו את כתובת המייל שלכם במקום המיועד לכך, בתחתית המתכון, ואני אדאג לשלוח אליכם הודעה בכל פעם שאפרסם כאן.

בתיאבון!

חיים וטעים!

40 תגובות

  1. ברי סנדרס 30/04/2021 בשעה 10:10

    נראה יאמי…
    ברי

  2. חיים וטעים 30/04/2021 בשעה 10:52

    תודה ברי ??

  3. נורית ימין 30/04/2021 בשעה 19:35

    משהו משהו!!!

  4. חיים וטעים 30/04/2021 בשעה 19:36

    חן חן נורית ??

  5. נחמה 01/05/2021 בשעה 09:35

    נראה טעים ננסה

  6. חיים וטעים 01/05/2021 בשעה 09:45

    בהצלחה נחמה! ???

  7. לאה 01/05/2021 בשעה 09:49

    נראה מעולה, נעשה ניסוי

  8. חיים וטעים 01/05/2021 בשעה 10:46

    לכי על זה. בהצלחה!

  9. יעל לוי 04/05/2021 בשעה 07:02

    האם ניתן להקפיא ?

  10. ויקויק 04/05/2021 בשעה 09:11

    אפשר להכין עם קמח כוסמין או שיפון?

  11. חיים וטעים 04/05/2021 בשעה 09:46

    כן, אפשר להכין עם קמח כוסמין.
    לא יודעת לגבי קמח שיפון, אך יתכן והוא יצא דחוס מדי.

  12. חיים וטעים 04/05/2021 בשעה 09:47

    לא ניסיתי, את מוזמנת לנסות ולדווח לי ואני אוסיף את זה לפוסט לטובת שאר הקוראים. תודה

  13. עטר אופיר 04/05/2021 בשעה 12:57

    במה אפשר להמיר את מעדן הסויה?

  14. חיים וטעים 04/05/2021 בשעה 14:28

    הכוונה היא ליוגורט טבעוני – 250 גרם.

  15. נירה 05/05/2021 בשעה 07:24

    אפשר יוגורט רגיל (למי שלא טבעוני ולא מעדיף את טעם הסויה)?

  16. חיים וטעים 05/05/2021 בשעה 09:24

    כפי שכתבתי בפוסט במקור זה נעשה עם יוגורט, אך היות ואני טבעונית וזה בלוג אוכל טבעוני החלפתי את היוגורט במעדן סויה.

  17. אתי 17/09/2021 בשעה 15:37

    מתכון מוצלח..תודה

  18. חיים וטעים 17/09/2021 בשעה 23:48

    תודה רבה ??

  19. מיכל 08/01/2022 בשעה 05:18

    הכנתי את הבצק עם יוגורט קוקוס בטעם נייטרלי ויצא נהדר! תודה על מתכון פשוט וטעים!

  20. חיים וטעים 08/01/2022 בשעה 12:56

    איזה כיף לקרוא את תגובתך, מיכל. תודה.

  21. איילת מרקל 09/05/2022 בשעה 11:26

    שלום, אפשר לעשות מילוי אחר לטובת ילדים עם בעיית ירוקים? 😅

  22. חיים וטעים 09/05/2022 בשעה 11:54

    בטח!
    אפשר למשל עם פטריות מטוגנות יעד עם בצל.

  23. חן אברהמי 16/04/2023 בשעה 20:45

    נראה פשוט וקל ומעל הכול טעים 💕 תודה רבה סוף סוף מתכון קל ומהיר להכנה

  24. חיים וטעים 16/04/2023 בשעה 21:15

    תודה על התגובה החמה

  25. שמעונה סרטר 17/04/2023 בשעה 07:13

    נראה מצויין
    תודה

  26. חיים וטעים 17/04/2023 בשעה 07:27

    תודה רבה

  27. חופית שחר 27/04/2023 בשעה 23:50

    אפשר להשתמש במדליוני תרד קפואים? אם כן אז כמה ואיך?

  28. חיים וטעים 28/04/2023 בשעה 06:46

    לא ניסיתי אף פעם עם מדליונים.

  29. שרון 04/10/2023 בשעה 22:20

    תודה רבה. נראה מפתה ביותר וינוסה בקרוב.

  30. חיים וטעים 04/10/2023 בשעה 22:36

    שמחה שאהבת! בתיאבון.

  31. דני 05/10/2023 בשעה 22:09

    נראה מגניב! יש רעיונות למילויים עם חלבון שילדים יאהבו?

  32. חיים וטעים 06/10/2023 בשעה 12:12

    היי, אצלנו הילדים טורפים את זה עם המלית הזו. אבל אפשר להכין גם ירקות מוקפצים וגבינה, פירה עם בצל וגרגרי חומוס מבושלים וטחונים לקרם. אפשר בולונז. פטריות. המון אפשרויות

  33. לילה 06/10/2023 בשעה 14:41

    יצא מעולהההה! וזה כ"כ קל להכנה 🙂

    תודה!!

  34. חיים וטעים 06/10/2023 בשעה 15:45

    ישששש! תודה על התגובה המשמחת.

  35. אמילי פרח 06/10/2023 בשעה 18:32

    נראה מעולה! רציתי לשאול לגבי שימוש בכוסמין לבן. האם להוסיף אבקת אפייה על מנת שתחליף קמח תופח?

  36. חיים וטעים 06/10/2023 בשעה 21:11

    תוסיפי על הכמות הזאת 2 כפיות אבקת אפייה. בהצלחה.

  37. אורה בן נון 06/10/2023 בשעה 21:53

    נהדר

  38. חיים וטעים 06/10/2023 בשעה 22:38

    תודה

  39. חני 08/10/2023 בשעה 00:55

    מעניין לנסות עם קמח ללא גלוטן

  40. חיים וטעים 08/10/2023 בשעה 09:00

    אם תכיני ויצא טוב תעדכני בבקשה לטובת קוראים נוספים ששאלו. בהצלחה!

השאר תגובה