/, ללא גלוטן, עוגות ומתוקים/חטיף שוקולד ופצפוצי אורז בסגנון טעמי

חטיף שוקולד ופצפוצי אורז בסגנון טעמי

סחטיפי שוקולד ופצפוצים עם מלקחיים

אני מאד אוהבת את השילוב של שוקולד ופצפוצי אורז ופעמים רבות אני משתמשת בקומבינציה הזו להכנת קינוחים או כבסיס לעוגה. הפעם אני משתפת במתכון לחטיף שוקולד ופצפוצי אורז בסגנון "טעמי" שמבוסס על 2 מרכיבים אלו. זהו מתכון פשוט, מהיר וקל להכנה. את חטיף הטעמי הטבעוני, שהוא גם ללא גלוטן(!), מכינים בקערה אחת ממרכיבים זמינים וללא צורך במיקסר וזה לוקח באמת 5 דקות. נראה לכם פשוט מדי? אפשר לגוון עם תוספות מגניבות, אבל האמת היא שהכי טעים לנו ככה בלי שום תוספת.

והתוצאה? טעימה ביותר. חלק מהפצפוצים נשארים קראנצ'יים ומתפצפצים בפה וחלק סופגים לחות ומתרככים, וכל זה מודבק לו יחדיו בעזרת תערובת שוקולדית חלומית. הממתק מתאים גם לפסח (לאוכלי אורז).

זהו חטיף עשיר בטעמים ובקלוריות ואינו נכלל בקטגוריית מזון בריאות, אבל אם מכינים במנז'טים (עטרות נייר או סיליקון) מקבלים מנות אישיות מוגדרות, ללא חשש יישורים. אם מכינים בתבנית, חותכים למלבנים קטנים, בגודל ביס, דיינו.

חטיפי שוקולד ופצפוצי אורז

חטיף שוקולד ופצפוצי אורז בסגנון טעמי

המרכיבים לתבנית 20X30 או ל-20 חטיפים אישיים

  • 200 גרם שוקולד מריר איכותי
  • 2 כפות שמן קוקוס
  • 1-2 כפות סילאן אמיתי (בלי תוספת סוכר)
  • 2 כפות חמאת בוטנים טבעית
  • 2 כוסות פצפוצי אורז (רצוי מלא)

תוספות אפשריות

  • 1-2 כפות קוניאק או ברנדי (אם זה למבוגרים)
  • 2 חופנים אגוזים קצוצים (לא לקטנטנים)
  • 2 כפות חמוציות או צימוקים

לציפוי (לא חובה)

  • 150 גרם שוקולד
  • 2 כפיות שמן קוקוס או שמן נטרלי (כגון שמן זרעי ענבים)

אופן ההכנה:

  1. להמס בקלחת, תוך כדי ערבוב, על להבה בינונית או נמוכה קוביות שוקולד מריר, שמן קוקוס וסילאן.
  2. כשהכל נמס, להוסיף את חמאת הבוטנים ותמצית הוניל ולערבב עם פצפוצי האורז לתערובת אחידה.
  3. אם בחרתם להכין בתבנית: לרפד תבנית בנייר אפיה כך שמשני צידי התבנית יבצבצו שולי נייר שיסייעו לנו אח"כ בהוצאת החטיפים מהתבנית, לצקת את תערובת השוקולד והפצפוצים לתבנית, בשכבה אחידה  ולהדק בעזרת כף או תחתית של כוס.
  4. אם בחרתם להכין בגביעי סיליקון אישיים כמו שאני הכנתי, זה הרבה יותר קל: פשוט להכניס לכל אחד מהם כמות של 1 כף בערך.
  5. להכניס למקפיא לחצי שעה להתייצבות.
  6. הציפוי: ממיסים באותה קלחת על להבה בינונית -נמוכה (אני חוסכת בכלים) קוביות שוקולד ושמן. כשהתערובת אחידה, מצננים לטמפרטורת החדר ואז יוצקים על שכבת השוקולד פצפוצים שבתבנית. כשאני מכינה במנות אישיות אני לא שמה ציפוי.
  7. שולחים למקפיא לשעה או למקרר למשך שעתיים לפחות.
  8. מוציאים מהתבנית וחותכים למלבנים קטנים ואורזים אותם בקופסא אטומה.
  9. שומרים במקפיא או במקרר עד לגילוי הקופסא ע״י בני הבית. ואז אין כבר צורך לדאוג לאחסון, והמבין יבין.

חטיפי שוקולד ופצפוצים אישיים במנזטים

הערות וגיוונים לשוקולד פצפוצים:

  • ניתן להכין את החטיף בתבנית גם בלי ציפוי והוא טעים מאד.
  • אם רוצים שהחטיף יהיה גבוה יותר ניתן להכין בתבנית אינגלישקייק.
  • אפשר להחליף את הסילאן בממתיק אחר שאוהבים, או לוותר כליל על המתקה כי השוקולד מתוק.
  • אפשר להמס את תערובת השוקולד במיקרוגל במקום בקלחת, בפולסים של 30 שניות וערבוב בין פולס לפולס.

עוד מתוקים ללא גלוטן שמתאימים גם לפסח: מלבי טבעוניגלילות תמרים ופיצוחים

אתם יודעים? אנשים רבים מבקרים בבלוג שלי מדי יום. יש העוזבים בלי להשאיר עקבות ויש המשאירים לי סימן. בשבילי זה סימן להמשיך לכתוב.

היות שאני משקיעה זמן, משאבים והמון אהבה בכל מתכון, בכתיבה, בצילום ובעריכה כדי שהכל יהיה ברור, תגובות, שאלות, הארות ולייקים יתקבלו בשמחה גדולה. שתפו אותי: הכנתם? איך יצא לכם? אל תשכחו לתייג אותי @orlycohen זה כל כך משמח לראות תמונות של התוצרים שלכם.

בתיאבון!
חיים וטעים!


אהבתם? שתפו חברים!

השאר תגובה