Print Friendly, PDF & Email

חלה עגולה

Print Friendly, PDF & Email
חלה עגולה 1
.
בראש השנה נהוג אצלנו לאכול חלה עגולה, ובכלל דברים עגולים כדי שתהיה שנה עגולה, שלמה, בלי שפיצים וחודים דוקרניים.
כשאופים חלות בבית, הוא מתמלא ניחוח ממכר, שמביא את כולם למטבח, כולל החתולים 😜. החלה מורכבת כדורים כדורים והכי כיף לתלוש ולטבול ברוטב.
המתכון לחלה משלב קמח כוסמין עם קמח רגיל לשיפור הערכים התזונתיים.
אני הגשתי את החלה עם טחינה ועגבניות שרופות לצד סלט ירקות, טופונז וממרח ירוק. כמובן שכיף לנגב איתה גם שקשוקה, מטבוחה, חריימה טופו או כל רוטב סמיך עשיר בטעמים.

חלה עגולה

המרכיבים ל- 2 חלות עגולות:
300 גרם קמח כוסמין מנופה
700 גרם קמח לבן מנופה
50 גרם שמרים טריים (שמרית)
55 גרם שמן
20 גרם מלח דק
100 גרם סוכר
550 גרם מים
להברשה: שמן זית
לזיגוג: כף סילאן מדוללת ב 3 כפות מים
.
אופן ההכנה:
לשים קמח, שמרים, שמן, סוכר ומים במשך 10-12 דקות עד שמתקבל בצק אחיד. את המלח מוסיפים לאחר כ 5 דקות לישה
מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים את הבצק במשך 1-2 שעות עד שהוא מכפיל את נפחו.
מכינים שתי תבניות 26 עם נייר אפיה. מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות ויוצרים כדורים בקוטר של כ 3 סמ ומכניסים 7-8 כאלה בתבנית. אחד במרכז ושישה בהיקף במרווחים שווים. בין כל כדור בהיקף שמים כדור קטן יותר בקוטר 1 ס״מ.
כך לשתי תבניות.
(אם נשאר קצת בצק אפשר ליצור כדורים נוספים ולאפות בתבנית נפרדת כלחמניות)
.
חלה עגולה 2
.
מכסים במגבת ומתפיחים במשך כשעה. הכדורים שתפחו אמורים לגעת זה בזה ולמלא את התבנית ללא חורים כמעט.
מברישים את החלות בעדינות רבה בשמן.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
אופים במשך 30-40 דקות או עד שהחלה מזהיבה, תפוחה ויציבה.
מוציאים מהתנור ומורחים מעט סילאן מדולל במים, אופים עוד דקה שתיים ומוציאים. נותנים לחלה להצטנן. ניתן לפרוס את החלה, אבל הכי כיף לתלוש כדורים.
.
הערה: החלה עמידה גם בהקפאה. להפשיר שעה שעתיים ולחמם בתנור.

.

אתם יודעים? אנשים רבים נכנסים אל הבלוג שלי מדי יום. יש העוזבים בלי להשאיר עקבות ויש המשאירים לי סימן. בשבילי זה סימן להמשיך לכתוב. 

אני משקיעה זמן, אנרגיות והמון אהבה בכתיבה, בצילומים ובעריכה של כל פוסט. לכן, תגובות ולייקים יתקבלו בשמחה גדולה. ספרו לי: אהבתם? הכנתם? שתפו אותי איך יצא לכם. זה מאד משמח אותי.

אם אתם לא רוצים לפספס מתכונים חדשים שלי, אנא השאירו את כתובת המייל שלכם בתחתית המתכון ואני אדאג לשלוח אליכם הודעה בכל פעם שאפרסם כאן. 

.
.
שתהיה לנו שנה עגולה ומושלמת! שנת שלום, בריאות, אחווה ושלווה!
חיים וטעים!

2 Comments

  1. מירי בלאו 11 בספטמבר 2018 at 20:20

    עשית לי חשק למטבוחה 🙂
    תודה על המתכון! שנה טובה 🙂

  2. חיים וטעים 11 בספטמבר 2018 at 21:12

    הכי כיף לטבול ברוטב!
    אנחנו טבלנו בטחינה ועגבניות שרופות

השאר תגובה