חלה עגולה

חלה עגולה 1
בראש השנה נהוג אצלנו לאכול חלה עגולה, ובכלל דברים עגולים כדי שתהיה שנה עגולה, שלמה, בלי שפיצים וחודים דוקרניים.
כשאופים חלות בבית, הוא מתמלא ניחוח ממכר, שמביא את כולם למטבח, כולל החתולים. החלה מורכבת כדורים כדורים והכי כיף לתלוש ולטבול ברוטב.
המתכון לחלה משלב קמח כוסמין עם קמח רגיל לשיפור הערכים התזונתיים.
אני הגשתי את החלה עם טחינה ועגבניות שרופות לצד סלט ירקות, טופונז וממרח ירוק. כמובן שכיף לנגב איתה גם שקשוקה, מטבוחה, חריימה טופו או כל רוטב סמיך עשיר בטעמים.

חלה עגולה

המרכיבים ל- 2 חלות עגולות:

  • 300 גרם קמח כוסמין מנופה
  • 700 גרם קמח לבן מנופה
  • 50 גרם שמרים טריים (שמרית) או 2 כפות שמרים יבשים
  • 55 גרם שמן
  • 20 גרם מלח דק
  • 100 גרם סוכר
  • 550 גרם מים
להברשה: שמן זית
לזיגוג: כף סילאן מדוללת ב 3 כפות מים (לא חובה)

אופן ההכנה:

  1. מכניסים לקערת מיקסר: קמח, שמרים, שמן, סוכר ומים ולשים במשך 5 דקות. מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עוד 7 דקות (סה"כ 12 דקות לישה) עד שמתקבל בצק אחיד.
  2. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים את הבצק במשך 1-2 שעות עד שהוא מכפיל את נפחו.
  3. מכינים שתי תבניות 26 מרופדות בנייר אפיה, מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות ויוצרים כדורים בקוטר של כ 3 סמ ומכניסים 7-8 כאלה בתבנית. אחד במרכז ושישה בהיקף במרווחים שווים. בין כל כדור בהיקף שמים כדור קטן יותר בקוטר 1 ס״מ.
  4. חוזרים על התהליך עבור 2 התבניות.
  5. מכסים במגבת ומתפיחים במשך כשעה. הכדורים שתפחו אמורים לגעת זה בזה ולמלא את התבנית ללא חורים כמעט.
  6. מברישים את החלות בעדינות רבה בשמן זית.
  7. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
  8. אופים במשך 30-35 דקות או עד שהחלה מזהיבה, תפוחה ויציבה.
  9. מוציאים מהתנור ומורחים מעט סילאן מדולל במים, אופים עוד דקה שתיים ומוציאים. נותנים לחלה להצטנן. ניתן לפרוס את החלה, אבל הכי כיף לתלוש כדורים.
חלה עגולה 2

הערות:

  • מאותן הכמויות אפשר להכין 2 חלות קלועות מאורכות.
  • אפשר להשתמש רק בקמח רגיל (1 ק״ג)
  • אם נשאר קצת בצק אפשר ליצור כדורים נוספים ולאפות בתבנית נפרדת כלחמניות
  • החלה עמידה גם בהקפאה. רצוי להפשיר שעה שעתיים על השיש ואם רוצים ניתן לחמם בתנור – 180 מעלות במשך 5-7 דקות.

אתם יודעים? אנשים רבים נכנסים אל הבלוג שלי מדי יום. יש העוזבים בלי להשאיר עקבות ויש המשאירים לי סימן. בשבילי זה סימן להמשיך לכתוב.

אני משקיעה זמן, אנרגיות והמון אהבה בכתיבה, בצילומים ובעריכה של כל פוסט. לכן, תגובות ולייקים יתקבלו בשמחה גדולה. ספרו לי: אהבתם? הכנתם? שתפו אותי איך יצא לכם. זה מאד משמח אותי. אל תשכחו לתייג אותי :@orlycohen

אם אתם לא רוצים לפספס מתכונים חדשים שלי, אנא השאירו את כתובת המייל שלכם בתחתית המתכון ואני אדאג לשלוח אליכם הודעה בכל פעם שאפרסם כאן.

שתהיה לנו שנה עגולה ומושלמת! שנת שלום, בריאות, אחווה ושלווה!
חיים וטעים!

6 תגובות

  1. מירי בלאו 11/09/2018 בשעה 20:20

    עשית לי חשק למטבוחה 🙂
    תודה על המתכון! שנה טובה 🙂

  2. חיים וטעים 11/09/2018 בשעה 21:12

    הכי כיף לטבול ברוטב!
    אנחנו טבלנו בטחינה ועגבניות שרופות

  3. חדוה רזניק 11/04/2021 בשעה 10:13

    וואו אורלינקה, ממש עושה חשק להכין. מראה מגרה מאוד. באיזה קמח כוסמין את משתמשת? לבן או 80%?

  4. חיים וטעים 11/04/2021 בשעה 10:25

    תודה יקירה ??
    אני משתמשת בלבן ולפעמים ב-70%.

  5. חדוה רזניק 11/04/2021 בשעה 13:03

    תודה אהובה??

  6. חיים וטעים 11/04/2021 בשעה 13:26

    בכיף! ???

השאר תגובה