/, טופו, ללא גלוטן/טופו בתנור עם תפוחי אדמה

טופו בתנור עם תפוחי אדמה

טופו בתנור עם תפוחי אדמה

טופו בתנור שנצלה בגושים גדולים ברוטב משגע יחד עם תפוחי אדמה ובטטות הוא מנה חגיגית שתפאר את שולחן החג שלנו. זהו מתכון חדש לטופו שמושרה במרינדה ממכרת, המשלבת טעמי חמוץ – מתוק עם חריפות מעקצצת. המתכון כבש את הרשת, אך אני ראיתי אותו לראשונה אצל רחלי ולא נחתי עד שהכנתי לנו את המנה המושלמת הזאת. אני השתמשתי במרינדה שהולכת איתי שנים רבות למתכוני "על האש" והיא הוכיחה את עצמה גם הפעם. המסקנה שלנו היא שלא פלא שהמנה כבשה את הטיקטוק, כי היא מיוחדת, יפייפיה, חגיגית וטעימה מאד!

טופו בתנור עם תפוחי אדמה

המרכיבים:

  • 600 גרם טופו
  • 6 תפוחי אדמה שלמים מבושלים חלקית במי מלח (בערך 15 דקות מרתיחה)
  • אופציונלי להגשה: בצל ירוק, פטרוזיליה או שומשום מלא

מרינדה משגעת:

  • 5 כפות סויה (ללא גלוטן)
  • 2 כפות רסק עגבניות גדושות מדוללות בחצי כוס מים
  • 3 כפות חומץ אורז
  • 1 כף רוטב צ'ילי חריף סרירצ׳ה (אפשר יותר או פחות בהתאם לחריפות הרצויה)
  • 1-2 כפות סוכר קנים (או דמררה)
  • 2 כפות ג'ינג'ר קצוץ דק
  • 2-3 שיני שום קצוצות דק
  • אופציונלי: כמה טיפות תמצית עישון

לפני שמתחילים כמה הערות חשובות:

♦ אם קונים טופו בקוביות של 300 גרם, יש לחצות כל קוביה לרוחב לקבלת 2 חלקים נמוכים כדי לאפשר למרינדה לחדור כמה שיותר. אם קונים טופו בחבילות גדולות (1,000 – 1,200 גרם) הן, בדרך כלל, כבר בגובה המתאים כך שאין צורך לחצות אותן.

♦ חשוב מאד לייבש היטב את הטופו מנוזלים, כי ככל שהוא יהיה יותר יבש הוא יספוג יותר טעמים מהמרינדה. אני עושה זאת באמצעות מגבות נייר או מגבת בד.

טופו שלם במרינדה

אופן הכנת טופו בתנור:

  1. אחרי שחצינו את הטופו וייבשנו אותו היטב מניחים אותו על משטח עבודה וחותכים בו חתכים בעומק 1-1.5 ס"מ (כמו בתמונה) בצורת שתי וערב ומניחים בקופסה גדולה שיכולה להכיל את כל חתיכות הטופו בשכבה אחת כשהחריצים כלפי מעלה.
  2. מערבבים היטב את חומרי המרינדה ויוצקים על גבי הטופו. חשוב שהיא תחדור לתוך החריצים.
  3. מכסים את הכלי ומכניסים למקרר למשך לילה (או לפחות ל-3 שעות).
  4. מעבירים את הטופו לתבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה.
  5. חורצים את תפוחי האדמה (כמו במתכון המניפות) ומסדרים מסביב לטופו.
  6. יוצקים מהמרינדה על הטופו ועל תפוחי האדמה.
  7. אופים בתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות במשך שעה, או עד שהטופו משחים ותפוחי האדמה רכים. חשוב להמשיך ולצקת מהמרינדה על הטופו כל רבע שעה בערך, כך הטופו ישאר עסיסי.
  8. להגשה ניתן לפזר בצל ירוק קצוץ או עירית קצוצה, או שומשום מלא קלוי.

הערות וסודות של חיים וטעים:

אתם יודעים? אנשים רבים מבקרים בבלוג שלי מדי יום. יש העוזבים בלי להשאיר עקבות ויש המשאירים לי סימן. בשבילי זה סימן להמשיך לכתוב.

אני משקיעה זמן, משאבים והמון אהבה בכל מתכון, בכתיבה, בצילום ובעריכה כדי שהכל יהיה ברור; לכן תגובות, שאלות, הארות ולייקים יתקבלו בשמחה גדולה.

שתפו אותי: הכנתם? איך יצא לכם? אל תשכחו לתייג אותי שם: @orlycohen זה כל כך משמח לראות תמונות של התוצרים שלכם. אתם מוזמנים, כמובן, לעקוב אחרי באינסטגרם צבעוני וטעים שם.

בתיאבון!

חיים וטעים!

  1. איילת שוורץ 25/09/2022 בשעה 11:04

    אפשר להשתמש בחומץ אחר?

  2. חיים וטעים 25/09/2022 בשעה 12:55

    אפשר, הטעם ישתנה בהתאם

  3. ישראלית 21/10/2022 בשעה 19:37

    מכינה עכשיו לארוחת שישי. אצלנו צהריים כרגע ובדיוק חיפשתי מתכון לטופו חדש בתנור…

  4. חיים וטעים 21/10/2022 בשעה 21:10

    נהדר! שיהיה בתיאבון ובהנאה

  5. ריבי 30/03/2023 בשעה 11:27

    האם אפשר להחליף את החומץ במיץ לימון?

  6. חיים וטעים 30/03/2023 בשעה 11:37

    אפשר, אבל הטעם יהיה שונה

  7. דינה אטיאס 01/04/2023 בשעה 11:17

    נראה נהדר, תודה

  8. חיים וטעים 01/04/2023 בשעה 12:22

    תודה לך. חג שמח

  9. רחלי גנאל (ברץ) 09/04/2023 בשעה 05:32

    הכנו לליל הסדר. יצא מעולה. נטרף ע"י כולם והרוב אפילו לא טבעוניים. תודה על המתכון! ❤️ אני אצרף תמונה בפייסבוק.

  10. חיים וטעים 09/04/2023 בשעה 07:29

    כל כך שמחה לקרוא. תודה רבה על התגובה המלבבת.

  11. לי 10/09/2023 בשעה 15:03

    האם צריך חבשל את תפוחי האדמה בישול חלקי מראש? מניסיוני הם ייאפו הרבה אחרי הטופו.

  12. חיים וטעים 10/09/2023 בשעה 16:29

    בוודאי שצריך. זה כתוב ברשימת המרכיבים. תפו״א מבושלים חלקית במשך 15 דקות.

  13. מיכל 14/09/2023 בשעה 22:11

    נראה מעולה, ינוסה בקרוב – תודה!!!

  14. חיים וטעים 14/09/2023 בשעה 23:29

    תודה רבה. בתיאבון

השאר תגובה