Print Friendly, PDF & Email

טורטיות כוסמת ללא גלוטן

Print Friendly, PDF & Email
טורטיות כוסמת ללא גלוטן
.
טורטיות כוסמת ירוקה – טעימות, מזינות, בריאות, קלות לעיכול וקלות להכנה, שטעמתי לראשונה בפיקניק טבעוני במודיעין ומאז אני מחכה להזדמנות להעלות את המתכון לבלוג. את המתכון נתנה לי חברתי רחל פלומבו שהביאה לפיקניק טורטיות רכות וטעימות עם פלפלים קלויים וגבינת קשיו.
הטורטיות מלאות בחלבון ומתאימות לכולם! גם לנמנעים מגלוטן מכל סיבה שהיא.
.
טורטיות כוסמת ללא גלוטן עם חומוס וממרחים
.
את הטורטיות מכינים מ- 3 מרכיבים בלבד כולל מים ומלח. כלומר, מעבר למים ולמלח יש לנו כאן רק מרכיב אחד(!), ללא קמח, ללא שמרים, ללא גלוטן, ללא אבקת אפייה… אלא 100% כוסמת ירוקה (חשוב שתהיה ירוקה, לא קלויה, לא חומה). לטעמי, אין לטורטיות טעם מאובחן של כוסמת, אולם נתקלתי בכאלו שמרגישים את הטעם האופייני של הדגן המעולה הזה, מה שלא מנע מהם להתמכר לטורטיות האלה.
המתכון ממש קל, רק צריך להקפיד למלא אחר ההוראות.

טורטיות כוסמת ללא גלוטן

המרכיבים:
להכנת 10-15 טורטיות כוסמת ללא גלוטן. הכמות משתנה בהתאם לעובי הטורטיות ולקוטר המחבת.
2 כוס כוסמת ירוקה (זה לא עובד עם חומה, קלויה)
 2 + 1/4 כוס מים
1 כפית מלח הימלאיה.
.
אופן ההכנה:
להכנת הבלילה:
להשרות את הכוסמת לשעתיים לפחות, לסנן ולשטוף.
להעביר את הכוסמת לבלנדר, להוסיף 2 כוסות מים וכפית מלח.
לטחון בבלנדר עד לקבלת תערובת אחידה במרקם של תערובת דלילה של פנקייק. במידת הצורך ניתן להוסיף בהדרגה בכל פעם כף מים (זכרו שהוספנו עד כה רק 2 כוסות מים), עד לתוספת 1/4 הכוס שנשארה לנו. כלומר, סה״כ נשתמש ב- 2 + 1/4 כוסות מים לכל היותר.
.
להכנת הטורטיות:
לחמם מחבת נון סטיק טובה, בלי שריטות.
לצקת כמות של מצקת קטנה למחבת ולמרוח את הנוזל על פני המחבת.
לטגן את הטורטיות במחבת ללא שמן! מספיק לטגן מצד אחד. כשנוצרות בועות להפוך את המחבת ע״ג  צלחת. וזהו. מוכן! (ניתן להפוך ולטגן גם מצד שני אך התוצאה פחות טובה).
לא להבהל אם הטורטייה הראשונה לא מצליחה. זה תמיד ככה עם פנקייק, בלינצ׳ס וטורטיות. תוך כדי הכנה המיומנות גדלה והטורטיות יוצאות נהדרות.
.
הערות חשובות לקצרים בזמן:
• אפשר להכין את הבלילה ולטגן ממש סמוך לאכילה.
• הטורטיות המוכנות נשמרות כ-3 ימים במקרר, בכלי סגור.
• יתרון עצום: ניתן להקפיא את הטורטיות.
.
אורלי עם טורטיית כוסמת ירוקה ללא גלוטן
בתמונה: אני אוכלת טורטיית כוסמת ללא גלוטן ממולאות בחומוס, קציצות ברוטב עגבניות וסלט כרוב אדום אסייתי.
.
וואו, כמה שזה טעים! 
.
אתם יודעים? אנשים רבים נכנסים אל הבלוג שלי מדי יום. יש העוזבים בלי להשאיר עקבות ויש המשאירים לי סימן. בשבילי זה סימן להמשיך לכתוב. לכן, תגובות ולייקים יתקבלו בשמחה גדולה.

ספרו לי: אהבתם? הכנתם? שתפו אותי איך יצא לכם. זה מאד ישמח אותי.

אם אתם לא רוצים לפספס מתכונים חדשים שלי, אנא השאירו את כתובת המייל שלכם בתחתית המתכון ואני אדאג לשלוח אליכם הודעה בכל פעם שאפרסם כאן.

בתיאבון!
חיים וטעים!

20 Comments

  1. מירי לרנר 7 במאי 2019 at 16:24

    אשמח לנסות

  2. חיים וטעים 7 במאי 2019 at 16:50

    דווחי איך יצא לך

  3. זיו 7 במאי 2019 at 17:22

    מדוע כוסמת חומה לא מתאימה

  4. חיים וטעים 7 במאי 2019 at 17:24

    כי בקלייה היא מתייבשת והמרקם שלה משתנה.

  5. מיכל מאי 7 במאי 2019 at 20:38

    טעים ביותר.

  6. חיים וטעים 7 במאי 2019 at 21:17

    תודה מיכל

  7. גבריאלה 11 במאי 2019 at 13:18

    טעים ביותר . אדב אפשר גם מכוסמין ירוקה להכין לחם. טעים טעים. תודה לך

  8. חיים וטעים 11 במאי 2019 at 13:21

    תודה רבה גבריאלה.
    כן. את צודקת. אפשר לאפות עם הכוסמת הירוקה לחם טעים

  9. רחל צדוק 19 במאי 2019 at 09:04

    אם ברשותי קמח כוסמת מה יחס המים לכמות הקמח? תודה.

  10. חיים וטעים 19 במאי 2019 at 09:08

    לא ניתן להכין עם קמח כוסמת.

  11. אן 22 במאי 2019 at 20:53

    איזה יופי נשמע פשוט וקל להכנה! ינוסה בקרוב

    תודה על המתכון!

  12. חיים וטעים 22 במאי 2019 at 21:35

    תודה על התגובה 🍀🌺🍀
    בהצלחה ובתיאבון

  13. אנונימי 25 במאי 2019 at 00:43

    הוספתי זעתר ויצא מעולה!!

  14. חיים וטעים 25 במאי 2019 at 14:43

    איזה רעיון טוב 🙏🏻
    תודה רבה

  15. זהבה זלטה 19 ביוני 2019 at 23:31

    אורלי ערב טוב.
    הטורטיות האלה יוצאות ממש נהדרות.
    למרות שהכנתי אותם במחבט לפנקייקים.
    יצא טעים מאוד. תודה לך על המתכון
    זהבה (זלטה) אחות של כלתך מאשה

  16. חיים וטעים 20 ביוני 2019 at 16:22

    תודה רבה לך!
    שמחתי לקרוא שהכנת ואהבת.
    🌺🌺🌺🌺

  17. ק 3 בספטמבר 2019 at 17:37

    למה דווקא מלח הימלאיה?

  18. חיים וטעים 3 בספטמבר 2019 at 17:56

    זה מה שאני משתמשת.
    אפשרי גם מלח אחר

  19. רות רביב 4 באוקטובר 2019 at 17:59

    אני מוסיפה סומסום גרעיני חמניה ודלעת ומלח ואופה את זה ללחם.

  20. חיים וטעים 4 באוקטובר 2019 at 18:20

    אכן אפשר להכין מכוסמת ירוקה גם לחם.
    בתיאבון 🙏🏻

השאר תגובה