Print Friendly, PDF & Email

כרובית שלמה בתנור

Print Friendly, PDF & Email

מתכון קל ופשוט לכרובית שלמה בתנור שאנחנו מכינים כל פעם שניתן להשיג כרובית בעונתה. בכלל, אני ממליצה לאכול פירות וירקות רק בעונתם, שאז הם במיטבם הן מבחינת הטעם והן מבחינת הערכים התזונתיים. היות ובישראל אין (כמעט) יבוא של ירקות ופירות, מה שאנחנו מוצאים בשווקים מגיע הרבה פעמים מקירור.

המתכון מורכב מ – 3 חומרי חומרי גלם בלבד! וכל העניין הוא בטכניקה ובטמפרטורות הצלייה. מתקבלת כרובית צלויה שחומה ורכה, בדומה לכרובית של איל שני.

מעבר לטעם הנהדר, הכרובית ששייכת למשפחת המצליבים, היא ירק "לבן"  – (זוכרים שמומלץ לאכול ירקות ב- 5 צבעים?) – דלת שומן ופחמימות (אך משביעה) ועשירה בערכים תזונתיים ולכן מומלצת מאד לאכילה לאנשים השומרים על משקלם:

  • סיבים תזונתיים התורמים להורדת הכולסטרול ומתאימים לחולי סוכרת.
  • ויטמינים חיוניים כגון: ויטמין C המסייע בשמירה על המערכת החיסונית, ויטמין B, חומצה פולית, וויטמין K שעוזר לקרישת דם.
  • מינרלים כגון: סידן, אבץ ומגנזיום.
  • נוגדי חימצון ופיטוכימיקלים ששומרים על מערכת הדם והלב.
  • מחקר שנערך בסין, לפני כעשור, על כ- 5000 נשים שחלו בסרטן השד גילה שאלו שדיווחו שאכלו ירקות ממשפחת המצליבים: כרוב, כרובית, כרוב ניצנים, ברוקולי וקולרבי, הגדילו את סיכויי ההשרדות שלהן בעשרות אחוזים.

 

כרובית שלמה בתנור

המרכיבים:
1 כרובית יפה שלמה – רצוי עם עלים
2-3 כפות שמן זית איכותי, שעמיד בטמפרטורה גבוהה (חשוב שיהיה כתוב זאת ע"ג בקבוק השמן, אחרת הוא עלול להשרף)
1 כפית מלח הימלאיה גס למי הבישול
1/2 כפית מלח הימלאיה גס לפיזור על הכרובית

להגשה: טחינה ביתית משומשום מלא, פרוסות עגבניה ופיתה חמה (לאחרונה גיליתי פיתות קטנות קלות מקמח מלא פחות מ-100 קלוריות ליחידה).

אופן ההכנה:

  1. לחמם תנור לטמפרטורה המקסימלית (220-250 מעלות).
  2. להכניס את הכרובית השלמה (עם הקלח והעלים) לתוך סיר עם התפרחת כלפי מטה. למלא את הסיר במים, להוסיף כפית מלח ולהביא לרתיחה.
  3. לבשל על להבה נמוכה במשך 10-15 דקות.
  4. לסנן ולהוציא את הכרובית מהמים.
  5. להניח את הכרובית בתבנית אפיה מרופדת בנייר אפייה.
  6. לזלף שמן זית, לזרות מלח ולהכניס לתנור למשך 30 דקות עד לצריבה והשחמה של הכרובית.
  7. להוציא ולזלול! אוחחחח רותחחחח…

אהבתם? הכנתם? אשמח אם תשלחו לי תמונה או תכתבו לי חוות דעת (אפשר גם וגם).

אני מזמינה אתכם להכניס את כתובת המייל שלכם בתחתית המתכון וכך תקבלו הודעה למייל בכל פעם שאפרסם מתכון חדש.

בתיאבון!
חיים וטעים!

3 Comments

  1. […] להמשך המתכון לחצו כאן […]

  2. חדוה רזניק 23 באוגוסט 2018 at 06:19

    תודה רבה אורלינק'ה אהובה, נראה טעיםםםם ופשוט מושלם♥️

  3. חיים וטעים 23 באוגוסט 2018 at 12:11

    תודה חדווש יקרה.
    מחכה לראות את הכרובית שלך 👍😍

השאר תגובה