לביבות בטטה מזכירות לי תמיד את מנת הדגל האייקונית של המוסד השנקינאי המיתולוגי “אורנה ואלה“. אורנה ואלה עשו כבוד לירק בעל הצבע הכתום המשגע ולא רק בחנוכה.
מה מיוחד בלביבות הבטטה הללו? בניגוד ללביבות הקלאסיות שמכינים מתפוחי אדמה ומירקות שורש לא מבושלים, מגוררים ע”ג פומפיה, את הלביבות של אורנה ואלה מכינים מפירה בטטה ולמרות שזו מנה של מסעדה, קל מאד להכין אותן. הלביבות יוצאת נהדר גם בטיגון וגם באפייה והן טבעוניות (במקור).
בשבילי לביבות בטטה המוגשות עם לאבנה, טחינה, חומוס, זיתים טובים וירקות טריים זו ארוחת ערב נהדרת שגם ילדים קטנים אוהבים. ואני מדברת כאן מניסיון!
כמה חסר לי לצאת מהבית, להתאוורר, לנשום עמוק ולקחת פאוזה מהבלגאן ששוטף את חיי בשנה האחרונה. אך עד שזה יתאפשר, בואו נכין לביבות בטטה בבית. כי אי אפשר להעביר את חנוכה בלעדיהן. נכון?
כמה הערות לפני שמתחילים:
לביבות בטטה – כמו של אורנה ואלה
- 1.2 – 1.3 קג בטטות שזה בערך 2 גדולות או 3-4 בינוניות
- 1 ק”ג מלח גס (הכי פשוט שיש, משמש כמצע לאפייה בלבד!)
- 3/4 כוס קמח תופח (+ כמה כפות בהתאם לצורך – הסבר בהערות למטה)
- 1 כף סויה טובה
- 1 כפית סילאן (לא חובה)
- מלח ופלפל גרוס לפי הטעם
- קורט אגוז מוסקט טחון
- 1/4 כפית גראם מסאלה (לא חובה)
- לחמם תנור ל- 200 מעלות.
- לפזר מלח גס ע״ג תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- לנקב בכל בטטה כמה חורים בעזרת מזלג ולהניח ע״ג המלח.
- להכניס לתנור ולאפות שהבטטות מתרככות.
- לצנן מעט, לקלף ולמעוך עם מזלג או עם מועך פירה.
- להוסיף את כל שאר המרכיבים ולערבב לאיחוד.
- להכניס למקרר להתייצבות למשך שעה לפחות.
- בינתיים, לזרוק את נייר האפייה עם המלח שסיים את תפקידו.
- להוציא את תערובת הבטטות מהמקרר, לעצב לביבות עגולות ושטוחות ולהניח ע״ג תבנית מרופדת בנייר אפייה חדש ועליה תרסיס שמן* (ראו הערות).
- לרסס כל לביבה במעט תרסיס שמן זית ולאפות ב-180 מעלות כ- 20-25 דקות, עד להזהבה. אני מציעה לבדוק אחרי 15 דקות ואם צד אחד מוכן יותר מהשני, להפוך את הלביבות.
- לצנן את הלביבות ולהגיש לשולחן עם רוטב יוגורט-טחינה משובח כמפורט בהמשך, או עם חציל קלוי בטחינה, ממרח פסטו, חומוס, לאבנה טבעונית ועוד כיד הדמיון.
- 1 כוס יוגורט (כגון יוגורט בטעם טבעי של אלטרנטיב, או יוגורט מתוצרת בית)
- 2 כפות טחינה גולמית
- 2 כפות מיץ לימון
- מלח ופלפל גרוס
- 1-2 כפות עירית קצוצה
אופן הכנת הרוטב:
- לערבב בקערה בעזרת מטרפה את כל מרכיבים הרוטב, לטעום ולתקן תיבול, להגיש בקערת הגשה קטנה יחד עם הלביבות.
הערות:
אתם יודעים? אנשים רבים מבקרים בבלוג שלי מדי יום. יש העוזבים בלי להשאיר עקבות ויש המשאירים לי סימן. בשבילי זה סימן להמשיך לכתוב.
אני משקיעה זמן, משאבים והמון אהבה במתכון, בכתיבה, בצילום ובעריכה של כל פוסט, כדי שהכל יהיה ברור, שתכינו ושתצליחו לכן, תגובות, שאלות, הארות ולייקים יתקבלו בשמחה גדולה. שתפו אותי: הכנתם? איך יצא לכם? אל תשכחו לתייג אותי @orlycohen ואני אפרגן לכם בשיתוף ובתיוג חוזר.
אם אתם לא רוצים לפספס מתכונים שלי, אנא השאירו את כתובת המייל שלכם במקום המיועד לכך בתחתית העמוד ואני אדאג לשלוח אליכם הודעה בכל פעם שאפרסם כאן.
בתיאבון!
חיים וטעים!
נראה נפלא אורלי,
אכין אותו באפיה.
מקווה ששלומך בסדר חוץ מהלחצים הרגילים של הקורונה…
ברי
תודה רבה ברי!
אני בסדר, חוזרת לאט לאט לשיגרה (מבחינה בריאותית).
🌈🎗🙏🌸
תודה
בכיף 🌹
תודה לך
הלביבות מאוד טעימות.
שינוי מרענן ללביבות תפוחי האדמה הפופולריות.
תודה אורלי
איזו תגובה משמחת!
תודה רבה 🙏🏻
תודה רבה אורלי על המתכון
ללא ספק ננסה בהקדם
שיהיה בתיאבון ובהנאה 🌟
נראה מעולה. אנסה בשישי
צרפי אותי בבקשה
איזה כיף!
מהמם! מצרפת אותך לרשימת התפוצה.