/, עוגות ומתוקים/מאפינס דבש טבעוניים

מאפינס דבש טבעוניים

מאפינס דבש טבעוניים 1

האתגר: מאפינס דבש טבעוניים. האתגר לא היה פשוט, לקחת מתכון מסורתי בטעם מוכר ואהוב ולהוציא ממנו את המרכיב הדומיננטי, מבלי לפגוע בטעם. ניסיתי והצלחתי, אכלתי 2 כדי להיות בטוחה. אחד כשעוד היה חם, השני כשהתקרר. עוד אחד כקינוח לארוחת ערב ו…אז ארזתי אותם בצלופן כדי לא לחסל את הכל.

התוצאה: מאפינס טבעוניים, רכים ועסיסיים בטעם ובניחוח של עוגת דבש – רק שהם בלי דבש. גיליתי שהשימוש בסילאן ובתבלינים מעניק למאפינס את זכרון טעמה של עוגת דבש. המאפינס פרווה ומתאימים מאד לסיום ארוחות חג לשומרי הכשרות, לאלרגים ולטבעונים.

אצלינו בבית אכלו עוגת דבש בראש השנה, בערב יום כיפור, לשבירת הצום במוצאי יום כיפור וגם בסוכות. אני אומרת, שאם אוהבים, אפשר כל השנה.

מאפינס דבש טבעוניים

המרכיבים:

רטובים:

  • 1 גביע קטן רסק תפוחי עץ (כזה שמוכרים בשישיות)
  • 1/2 כוס חלב סויה
  • 1 כף מיץ לימון
  • 3/4 כוס שמן
  • 3/4 כוס סילאן
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוס קפה נמס שמכינים מ-3 כפיות קפה ומים רותחים, או ספל אספרסו ומים רותחים.

יבשים:

  • 1 ו-1/4 כוסות קמח רגיל
  • 1 כוס קמח כוסמין
  • כפית סודה לשתיה
  • שקית אבקת אפיה
  • 1/4 כפית קינמון
  • קורט אגוז מוסקט טחון
  • קורט זנגוויל טחון

לציפוי אחרי האפייה:

  • מעט סילאן, בערך 1/2 כפית לכל מאפין – אפשר לחמם מעט כדי שיהיה דליל יותר ונוח למריחה.
  • אופציונלי: שקדים פרוסים (ראו הערה).

מאפינס דבש טבעוניים 2

אופן ההכנה:

  1. מערבבים בקערה, את חלב הסויה עם מיץ הלימון ומניחים ל- 5 דקות, מתחילים להיווצר גושים וזה בסדר.
  2. מוסיפים לקערה את שאר המרכיבים הרטובים (למעט הקפה) ומערבבים בעזרת מטרפה.
  3. מנפים יחד את המרכיבים היבשים ומאחדים את 2 התערובות.
  4. מוסיפים את כוס הקפה ומערבבים רק עד שהתערובת אחידה.
  5. יוצקים את התערובת לתבנית שקעים שבתוכה מנז׳טים (עטרות נייר) ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך כ- 20 דקות, או עד שהמאפינס זהובים וקיסם שננעץ לתוכם יוצא יבש.
  6. מוציאים מהתנור, מצננים 2-3 דקות ומורחים מעל כל מאפין מעט סילאן.
  7. לפני ההגשה, אפשר לפזר מעל גם אבקת סוכר, שתהיה שנה אפילו יותר מתוקה!

.

הערות:
  • ניתן לקשט את המאפינס בשקדים, אותם יש לפזר על המאפינס אחרי 10 דקות של אפיה. כלומר, לפתוח את התנור, להוציא את המאפים, לפזר בזריזיות שקדים ולהחזיר להמשך אפייה.
  • אפשר להוסיף גם מעט ציפורן ו/או הל,  בהתאם לטעם האישי. מי שלא אוהב בכלל, אפשר להשמיט את התבלינים, אבל הם מאד מוסיפים.
  • ניתן להכין את המאפינס גם עם תה כהה במקום קפה.

.

אתם יודעים? אנשים רבים נכנסים אל הבלוג שלי מדי יום. יש העוזבים בלי להשאיר עקבות ויש המשאירים לי סימן. בשבילי זה סימן להמשיך לכתוב.

אהבתם? הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי @orlycoheb, זה  מאד משמח אותי לראות תמונות של התוצרים שלכם.

אם אתם לא רוצים לפספס מתכונים חדשים שלי, אנא השאירו את כתובת המייל שלכם בתחתית המתכון ואני אדאג לשלוח אליכם הודעה בכל פעם שאפרסם כאן.

שיהיה חג שמח! ושתהיה לכולנו שנה טובה ומתוקה! שנת בריאות, שלום והגשמה!
חיים וטעים!

22 תגובות

  1. דנה מונטנר 04/09/2018 בשעה 14:11

    היי אורלי! אני רוצה להכין את המאפינס. חובה קמח כוסמין? מה הכמויות לשימוש בקמח רגיל? תודה ושנה טובה! ?❤

  2. חיים וטעים 04/09/2018 בשעה 14:23

    היי דנה,
    לא חובה, אך זה מומלץ יותר. לגבי קמח רגיל – הכמות תהיה זהה. שנה טובה ומתוקה ??

  3. הגר 08/10/2019 בשעה 02:25

    יצא מעולה, יופי של מתכון. תודה!

  4. חיים וטעים 08/10/2019 בשעה 05:30

    תודה רבה הגר!
    שימחת אותי מאד ???

  5. מיכל גרין 09/09/2020 בשעה 22:43

    שלום אורלי , אני רוצה להכין את המאפינס העוגה, באיזו תבנית להשתמש לכמות שבמתכון?

  6. חיים וטעים 09/09/2020 בשעה 23:05

    אני ממליצה להכין את המתכון הזה כמאפינס.
    אם את מעוניינת להכין כעוגה, נראה לי שזה יתאים לתבנית אינגלישקייק, אך קחי בחשבון שגם זמן האפייה ישתנה.

  7. עופרי רוגל 23/09/2020 בשעה 16:59

    יצאה מוש

  8. חיים וטעים 23/09/2020 בשעה 17:01

    תודה ??
    איזה כיף ?

  9. שרה מירב 15/09/2022 בשעה 19:36

    אני אנסה לעשות את המאפינס דבש

  10. חיים וטעים 15/09/2022 בשעה 19:40

    בהצלחה ובהנאה!

  11. מירי בלאו 24/09/2022 בשעה 22:16

    נראה מעולה! תודה על המתכון! 🙂

  12. חיים וטעים 24/09/2022 בשעה 23:12

    בכיף מירי! חג שמח ושנה טובה

  13. מיקה טל 25/09/2022 בשעה 08:49

    היי חג שמח!
    כוס קפה במובן של קפה עם כוס מדידה מלאה של מים רותחים?

  14. חיים וטעים 25/09/2022 בשעה 09:11

    כן! בדיוק!

  15. שלי 08/10/2022 בשעה 15:47

    הכנתי כמה סוגים לראש השנה, מאפיס דבש רגיל ואת זה הטבעוני. הטבעוני יצא ממש טעים יותר מהרגיל! תודה

  16. חיים וטעים 08/10/2022 בשעה 15:50

    זו מוסיקה לאזני! שמחה מאד שאהבתם.

  17. בתי 09/09/2023 בשעה 13:39

    לא לקרוא לזה מאפינס "דבש" אם אין שום דבש שם. אולי מאפינס סילאן. רק אומרת. זה לא מאפינס דבש.

  18. חיים וטעים 09/09/2023 בשעה 14:11

    תודה בתי. חג שמח!

  19. נועה 11/09/2023 בשעה 01:01

    היי,
    אפשר להמיר את חלב הסויה בחלב שקדים?

    ועוד שאלה – אם אני רוצה להכין בקאפקייקס לכמה זה מספיק?

  20. חיים וטעים 11/09/2023 בשעה 07:54

    היי
    לא ניסיתי עם חלב שקדים.
    לגבי הקאפקייקס, תלוי בגודל, אבל נראה לי שכ10.

  21. אילנה בוטנסקי 01/10/2024 בשעה 14:35

    אפשר דבש במקום סילאן?

  22. חיים וטעים 01/10/2024 בשעה 14:44

    אפשר.
    אצלנו בבית לא אוכלים דבש.

השאר תגובה