/, עוגות ומתוקים/מאפינס דבש טבעוניים
Print Friendly, PDF & Email

מאפינס דבש טבעוניים

Print Friendly, PDF & Email

מאפינס דבש טבעוניים 1

.

האתגר: מאפינס דבש טבעוניים. האתגר לא היה פשוט, לקחת מתכון מסורתי בטעם מוכר ואהוב ולהוציא ממנו את המרכיב הדומיננטי, מבלי לפגוע בטעם. ניסיתי והצלחתי, אכלתי 2 כדי להיות בטוחה. אחד כשעוד היה חם, השני כשהתקרר. עוד אחד כקינוח לארוחת ערב ו…אז ארזתי אותם בצלופן כדי לא לחסל את הכל.

התוצאה: מאפינס טבעוניים, רכים ועסיסיים בטעם ובניחוח של עוגת דבש – רק שהם בלי דבש. גיליתי שהשימוש בסילאן ובתבלינים מעניק למאפינס את זכרון טעמה של עוגת דבש. המאפינס פרווה ומתאימים מאד לסיום ארוחות חג.

אצלינו בבית אכלו עוגת דבש בראש השנה, בערב יום כיפור, לשבירת הצום במוצאי יום כיפור וגם בסוכות. אני אומרת, שאם אוהבים, אפשר כל השנה.

מאפינס דבש טבעוניים

המרכיבים:
רטובים:
1 גביע קטן רסק תפוחי עץ (כזה שמוכרים בשישיות)
1/2 כוס חלב סויה
1 כף מיץ לימון
3/4 כוס שמן
3/4 כוס סילאן
1 כוס סוכר
1 כוס קפה נמס שמכינים מ-3 כפיות קפה ומים רותחים, או ספל אספרסו ומים רותחים.

יבשים:
1 ו-1/4 כוסות קמח רגיל
1 כוס קמח כוסמין
1 כפית סודה לשתיה
1 שקית אבקת אפיה
1/4 כפית קינמון
קורט אגוז מוסקט טחון
קורט זנגוויל טחון

לציפוי אחרי האפייה:
מעט סילאן, בערך 1/2 כפית לכל מאפין – אפשר לחמם מעט כדי שיהיה דליל יותר ונוח למריחה.

אופציונלי: מעט שקדים פרוסים (ראו הערה).

.

מאפינס דבש טבעוניים 2

אופן ההכנה:

מערבבים בקערה, את חלב הסויה עם מיץ הלימון ומניחים ל- 5 דקות, מתחילים להיווצר גושים וזה בסדר.

מוסיפים לקערה את שאר המרכיבים הרטובים (למעט הקפה) ומערבבים בעזרת מטרפה.

מנפים יחד את המרכיבים היבשים ומאחדים את 2 התערובות.

מוסיפים את כוס הקפה ומערבבים רק עד שהתערובת אחידה.

יוצקים את התערובת לתבנית שקעים שבתוכה מנז׳טים (עטרות נייר) ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך כ- 20 דקות, או עד שהמאפינס זהובים וקיסם שננעץ לתוכם יוצא יבש.

מוציאים מהתנור, מצננים 2-3 דקות ומורחים מעל כל מאפין מעט סילאן.

לפני ההגשה, אפשר לפזר מעל גם אבקת סוכר, שתהיה שנה אפילו יותר מתוקה!

.

הערות:

  • שקדים: ניתן לקשט את המאפינס בשקדים, אותם יש לפזר על המאפינס אחרי 10 דקות של אפיה. כלומר, לפתוח את התנור, להוציא את המאפים, לפזר בזריזיות שקדים ולהחזיר להמשך אפייה.
  • תבלינים: אפשר להוסיף גם מעט ציפורן ו/או הל,  בהתאם לטעם האישי. מי שלא אוהב בכלל, אפשר להשמיט את התבלינים, אבל הם מאד מוסיפים.
  • קפה: אפשר להכין את המאפינס גם עם תה כהה במקום קפה.

.

 

אתם יודעים? אנשים רבים נכנסים אל הבלוג שלי מדי יום. יש העוזבים בלי להשאיר עקבות ויש המשאירים לי סימן. בשבילי זה סימן להמשיך לכתוב. 

אני משקיעה זמן, אנרגיות והמון אהבה בכתיבה, בצילומים ובעריכה של כל פוסט. לכן, תגובות ולייקים יתקבלו בשמחה גדולה. ספרו לי: אהבתם? הכנתם? שתפו אותי איך יצא לכם. זה מאד משמח אותי.

אם אתם לא רוצים לפספס מתכונים חדשים שלי, אנא השאירו את כתובת המייל שלכם בתחתית המתכון ואני אדאג לשלוח אליכם הודעה בכל פעם שאפרסם כאן. 

שיהיה חג שמח! ושתהיה לכולנו שנה טובה ומתוקה! שנת בריאות, שלום והגשמה!
חיים וטעים!

כותב | 2018-09-16T10:18:24+00:00 ספטמבר 2nd, 2018|חגים ואירועים, עוגות ומתוקים|2 תגובות

2 Comments

  1. דנה מונטנר 4 בספטמבר 2018 at 14:11

    היי אורלי! אני רוצה להכין את המאפינס. חובה קמח כוסמין? מה הכמויות לשימוש בקמח רגיל? תודה ושנה טובה! 🌷❤

  2. חיים וטעים 4 בספטמבר 2018 at 14:23

    היי דנה,
    לא חובה, אך זה מומלץ יותר. לגבי קמח רגיל – הכמות תהיה זהה. שנה טובה ומתוקה 💎💖

השאר תגובה