ממרח טופו – טופונז

ממרח טופו משי

ממרח טופו – טופונז הוא ממרח בסגנון מיונז טבעוני ומהווה את הפתרון האולטימטיבי לכל מי שמחפש מה למרוח על לחם, על פריכיות אורז, על טורטיות כוסמת או על קרקר דגנים ביתי, וגם על מצות

טופונז מתאים גם לכל מי שמחפש תוספת מעניינת לתיבול סלט, מטבל להגשה עם ירקות חתוכים, אנטיפסטי ולהכנת רוטב למגוון סלטים: סלט כרוב, סלט קולסלאו, סלט תפא (אוליבייה) וסלט חצילים.

הממרח מתאים לכל מי שפשוט מתגעגע למיונז, ונמנע מאכילת ביצים ואני יודעת מקרוב שיש רבים כאלו.

ממרח טופו – טופונז

  • קל ומהיר הכנה
  • בעל תכולת חלבון גבוהה
  • מופחת שומן לעומת הגרסה המבוססת על שמן ומשקה סויה
  • ניתן לתבל לפי הטעם האישי
  • אפשר לגוון טעמים עם תוספות שונות לקבלת ממרחים שונים

מיונז טבעוני עם ירקות

ממרח טופו – טופונז

המרכיבים:

  • 1 חבילת טופו משי – אדום (silken tofu – soft)
  • 6 כפיות קמח טפיוקה (או קורנפלור), ראו הערה למטה
  • 2 כפות מיץ לימון, ראו הערה למטה לגבי חומץ.
  • 1/4 כוס שמן בטעם נייטרלי
  • קורט כורכום  – לקבלת צבע צהבהב

תיבול בסיסי:

  • 1/2 כפית חרדל חלק (לא גרגרי)
  • 1/4 כפית מלח
  • מעט פלפל גרוס

תיבול אופציונלי נוסף:

  • 1/4 כפית רוטב צ'ילי חריף (סרירצ'ה)
  • 1 כף עגבניות מיובשות קצוצות
  • 1 שן שום כתושה + 2 כפות עשבי תיבול קצוצים

אופן ההכנה:

  1. מכניסים לבלנדר טופו, קמח טפיוקה, מיץ לימון, כורכום ותיבול בסיסי ומפעילים עד לקבלת תערובת אחידה. אם בוחרים להוסיף תיבול נוסף – עושים זאת כעת ומפעילים את הבלנדר לחצי דקה נוספת.
  2. מפעילים שוב את הבלנדר ומזלפים פנימה באיטיות את השמן עד להטמעתו בתערובת.
  3. מתקבל ממרח חלק ואחיד המזכיר במרקמו מיונז. גם אם הוא נראה מעט דליל, זה בסדר. הממרח מסמיך במקרר.
  4. שומרים במקרר בצנצנת אטומה עד שבוע ימים.

הערה:

  • לאוהבי המיונז ע"ב חומץ, ניתן להחליף כף אחת של מיץ לימון בכף חומץ בן יין לבן. כלומר, סה"כ: 1 כף מיץ לימון + 1 כף חומץ.
  • בנוסף, אם קשה לכם לעכל קמח טפיוקה לא מבושל, ניתן לקלות אותו לפני ההכנה קצת על מחבת או בתנור. להזהר שלא ישרף. (אני מכינה עם קמח לא קלוי.)

אהבתם? הכנתם? העלתם תמונה? אל תשכחו לתייג אותי @orlycohen, זה כל כך משמח אותי לראות את התוצרים שלכם.

אני מזמינה אתכם להכניס את כתובת המייל שלכם בתחתית המתכון וכך תקבלו הודעה למייל בכל פעם שאפרסם מתכון חדש.

בתיאבון!

חיים וטעים!

ממרח טופו משי טופונז

2 תגובות

  1. טל עשירה גל-אור 01/10/2023 בשעה 21:54

    טרם הכנתי.
    שנה טובה ומתוקה,
    מועדים לשמחה.

  2. חיים וטעים 01/10/2023 בשעה 23:19

    תודה רבה. שנה נהדרת.

השאר תגובה