ממרח טופו – טופונז

ממרח טופו משי

ממרח טופו – טופונז הוא ממרח בסגנון מיונז טבעוני ומהווה את הפתרון האולטימטיבי לכל מי שמחפש מה למרוח על לחם, על פריכיות אורז, על טורטיות כוסמת או על קרקר דגנים ביתי.

טופונז מתאים גם לכל מי שמחפש תוספת מעניינת לתיבול סלט, מטבל להגשה עם ירקות חתוכים, אנטיפסטי ולהכנת מגוון סלטים: סלט כרוב, סלט קולסלאו, סלט תפא (אוליבייה) וסלט חצילים.

ממרח טופו מתאים לכל מי שסתם מתגעגע למיונז, ואני יודעת שיש רבים כאלו.

ממרח טופו – טופונז

  • קל ומהיר הכנה
  • בעל תכולת חלבון גבוהה
  • מופחת שומן לעומת הגרסה המבוססת על שמן ומשקה סויה
  • אפשרות לתיבול לפי הטעם האישי
  • אפשרות למגוון טעמים לקבלת ממרחים שונים

מיונז טבעוני עם ירקות

ממרח טופו – טופונז

המרכיבים:

  • 1 חבילת טופו משי – אדום (silken tofu – soft)
  • 6 כפיות קמח טפיוקה (או קורנפלור)
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 1/4 כוס שמן בטעם נייטרלי
  • קורט כורכום  – לקבלת צבע צהבהב

תיבול בסיסי:

  • 1/2 כפית חרדל חלק (לא גרגרי)
  • 1/4 כפית מלח
  • מעט פלפל גרוס

תיבול אופציונלי נוסף:

  • 1/4 כפית רוטב צ'ילי חריף (סרירצ'ה)
  • 1 כף עגבניות מיובשות קצוצות
  • 1 שן שום כתושה + 2 כפות עשבי תיבול קצוצים

אופן ההכנה:

  1. מכניסים לבלנדר טופו, קמח טפיוקה, מיץ לימון, כורכום ותיבול בסיסי. מפעילים את הבלנדר עד לקבלת תערובת אחידה. (אם בוחרים להוסיף תיבול נוסף – עושים זאת כעת ומפעילים את הבלנדר לחצי דקה).
  2. מפעילים שוב את הבלנדר ומזלפים פנימה באיטיות את השמן עד להטמעתו בתערובת.
  3. מתקבל ממרח חלק ואחיד המזכיר במרקמו מיונז. גם אם הוא נראה מעט דליל, זה בסדר. הממרח מסמיך במקרר.
  4. שומרים במקרר בצנצנת אטומה עד שבוע ימים.

הערה:

  • לאוהבי המיונז ע"ב חומץ, ניתן להחליף כף אחת של מיץ לימון בכף חומץ בן יין לבן. כלומר, סה"כ: 1 כף מיץ לימון + 1 כף חומץ.

אהבתם? הכנתם? העלתם תמונה? אל תשכחו לתייג אותי @orlycohen, זה כל כך משמח אותי לראות את התוצרים שלכם.

אני מזמינה אתכם להכניס את כתובת המייל שלכם בתחתית המתכון וכך תקבלו הודעה למייל בכל פעם שאפרסם מתכון חדש.

בתיאבון!

חיים וטעים!

ממרח טופו משי טופונז


אהבתם? שתפו חברים!

השאר תגובה