Print Friendly, PDF & Email

ממרח עדשים ואגוזים

Print Friendly, PDF & Email
ממרח עדשים ואגוזים בטעם כבד 2
ביום הבחירות נסענו לפיקניק אחרי שמילאנו את זכותנו / חובתנו האזרחית. ביקשו מאיתנו ממרחים.
הבאנו חומוס ביתי, עם תטבילה (רוטב חריף לחומוס שמכינים מכוסברה, קוביות לימון, שום כתוש ופלפל חריף בשמן זית), מטבוחה (מעגבניות טריות, רוטב עגבניות ופלפלים חריפים קצוצים ומטוגנים), וממרח עדשים ואגוזים – שגנב את ההצגה! אוכלי כל חשבו שזה כבד קצוץ והופתעו לשמוע שזה טבעוני. 😋
החלטתי לשתף אתכם במתכון הקל והטעים הזה, שמתאים מאד לככב בארוחת חג בכלל ובמיוחד בפסח (לאוכלי קטניות).
אפשר להגיש בקערה מרכזית, או בצלחות אישיות, ואפילו בתוך עלה אנדיב או חסה כמו בתמונה למטה (עלה האנדיב מעניק מרירות קלה למנה – מרור בפסח?).
אגב, אצלנו מכינים את זה כל השנה. זה כל כך טעים!
ממרח עדשים ואגוזים בטעם כבד 3

ממרח עדשים ואגוזים בסגנון כבד קצוץ

מרכיבים:
1/2 כוס עדשים שחורות
2 בצלים גדולים קצוצים
150 גרם אגוזי מלך
שמן זית
מלח הימלאיה
פלפל גרוס
.
להגשה:
בצל ירוק קצוץ
אגוזים קצוצים
אופציונלי – עלה אנדיב או חסה ועגבניות שרי קצוצות
.
אופן ההכנה:
משרים עדשים במים למשך כמה שעות, שוטפים ומסננים
מטגנים בצל במעט שמן זית עד להזהבה.
מבשלים במים את העדשים השחורות עד לריכוך, מסננים.
מעבירים את העדשים המבושלות, הבצל המטוגן, האגוזים והתבלינים למעבד מזון וטוחנים בפולסים למרקם גס.
להגיש עם בצל ירוק קצוץ ומעט אגוזי מלך.
אני מגישה עם מצות. 😉 אהבה ישנה שלי.
.
הערות וגיוונים:
  • ניתן להמיר אגוזים בשקדים
  • ניתן להגיש גם עם ריבת בצל
  • המסורת היא להגיש עם חזרת 🔥🔥🔥
  • הממרח מחזיק במקרר בכלי אטום 3-4 ימים
ממרח עדשים ואגוזים בטעם כבד 4

אתם יודעים? אנשים רבים נכנסים אל הבלוג שלי מדי יום. יש העוזבים בלי להשאיר עקבות ויש המשאירים לי סימן. בשבילי זה סימן להמשיך לכתוב. לכן, תגובות ולייקים יתקבלו בשמחה גדולה.

ספרו לי: אהבתם? הכנתם? שתפו אותי איך יצא לכם. זה מאד ישמח אותי.

אם אתם לא רוצים לפספס מתכונים חדשים שלי, אנא השאירו את כתובת המייל שלכם בתחתית המתכון ואני אדאג לשלוח אליכם הודעה בכל פעם שאפרסם כאן.

בתיאבון!
חיים וטעים!

10 Comments

  1. בת חן 14 באפריל 2019 at 07:04

    מקסים! הולכת לנסות..

  2. חיים וטעים 14 באפריל 2019 at 07:49

    בתיאבון 😋
    חג שמח

  3. ענת תבור 14 באפריל 2019 at 21:11

    נראה קל וטעים. אני מכינה כזה בתור סלט קר אבל בלי לטחון. הולכת לבדוק את זה כממרח. תודה אורלי!

  4. חיים וטעים 14 באפריל 2019 at 21:46

    מעניין מאד, ענת.
    שיהיה בתיאבון, חג שמח!

  5. נורית רכס 15 באפריל 2019 at 11:33

    נשמע טעים. אולי אכין לסדר השנה. תודה

  6. חיים וטעים 15 באפריל 2019 at 12:36

    בכיף גדול! חג שמח 🌹

  7. נופר 15 באפריל 2019 at 22:34

    איך יוצרים מהממרח צורה יפה להגשה?

  8. חיים וטעים 16 באפריל 2019 at 10:06

    מרפדים קערית קונה בניילון נצמד, מכניסים את הממרח. מהדקים. והופכים על צלחת ההגשה.
    אפשר גם ליצור צורת ״קציצה״ בעזרת ידיים משומנות.

  9. שרית בסט 17 באפריל 2019 at 02:23

    תודה על המתכון שנקרא טעים !
    👌👌👌
    מקווה לנסות לליל הסדר או לחג השני . ( אין לי עדשים שחורות …… )

    חג שמח מלא באור והמון אהבה 🌷❤🌷

  10. חיים וטעים 17 באפריל 2019 at 10:55

    תודה על התגובה המקסימה.
    חג שמח 🍀🌺🍀

השאר תגובה