ממרח עדשים ואגוזים

עריכת תמונות ותוספת גיוונים: 21.4.22
ביום הבחירות נסענו לפיקניק עם חברים אחרי שמילאנו את זכותנו / חובתנו האזרחית. כל אחד היה אמור להביא משהו ומאיתנו ביקשו ממרחים. אז הבאנו חומוס ביתי, עם תטבילה (רוטב חריף לחומוס שהכנתי מכוסברה, קוביות לימון, שום כתוש ופלפל חריף בשמן זית), מטבוחה (מעגבניות טריות, רוטב עגבניות ופלפלים חריפים קצוצים ומטוגנים), וממרח עדשים ואגוזים – שגנב את ההצגה! אוכלי כל חשבו שזה כבד קצוץ והופתעו לשמוע שזה ממרח בטעם כבד והוא טבעוני.
אחרי מבחן אש כזה, החלטתי לשתף אתכם במתכון הקל והטעים הזה, שמככב אצלנו בארוחות חג בכלל ובמיוחד בראש השנה ובפסח (הממרח מתאים לאוכלי קטניות ויש למטה אפשרות לתחליף ללא קטניות).
אפשר להגיש את ממרח העדשים והאגוזים בקערה מרכזית עם פלחי ירקות, או בצלחות אישיות ואפילו בתוך עלה אנדיב או חסה כמו בתמונה (עלה האנדיב / חסה / כרוב מוסיף מרירות קלה למנה – כי מי אמר מרור בפסח?).
אגב, אצלנו מכינים את הממרח הזה כל השנה והנכדים מתים עליו. טוב, נו, גם אני, כי זה כל כך טעים!
.

ממרח עדשים ואגוזים טבעוני – בסגנון כבד קצוץ

מרכיבים:

  • 1/2 כוס עדשים שחורות
  • 2 בצלים גדולים קצוצים
  • 150 גרם אגוזי מלך
  • שמן זית
  • מלח הימלאיה
  • פלפל גרוס

להגשה:

  • בצל ירוק קצוץ
  • אגוזים קצוצים
  • אופציונלי – עלה אנדיב או חסה ועגבניות

אופן ההכנה – ממרח עדשים ואגוזים:

  1. משרים את העדשים במים למשך כמה שעות, שוטפים ומסננים.
  2. מטגנים את הבצל במעט שמן זית עד להזהבה.
  3. מבשלים במים את העדשים השחורות עד לריכוך, מסננים.
  4. מעבירים את העדשים המבושלות, הבצל המטוגן, האגוזים והתבלינים למעבד מזון וטוחנים בפולסים למרקם גס.
  5. מגישים את ממרח העדשים והאגוזים עם בצל ירוק קצוץ ומעט אגוזי מלך קצוצים יחד עם ירקות רעננים וחסה.
  6. אני אוהבת את זה עם מצות, שהן אהבה ישנה שלי ואני כמעט היחידה במשפחה שאוכלת אותן.

הגשה מעוצבת:

אם רוצים שהממרח יקבל צורת כדור / כיפה עגולה, מרפדים קערה בניילון נצמד, ממלאים בממרח, סוגרים את הניילון ודוחסים מעט כדי לעצב לממרח צורה כדורית. מעבירים את הכדור (בלי הניילון) לצלחת הגשה.

הערות וגיוונים לממרח עדשים ואגוזים:

  • יתרון: אפשר להכין את הממרח אפילו יום יומיים לפני החג.
  • ניתן להמיר אגוזים בשקדים.
  • אפשר להגיש גם עם ריבת בצל או ריבת עגבניות.
  • המסורת היא להגיש עם חזרת.
  • הממרח מחזיק במקרר בכלי אטום 3-4 ימים.
  • אפשר להכין את הממרח גם עם עדשים ירוקות אך הצבע והטעם יהיו שונים מעט.
  • בלי קטניות – מי שלא אוכל קטניות בפסח יכול להמיר את העדשים ב- 2 סלסלות פטריות אותן קוצצים, מטגנים וטוחנים עם שאר המרכיבים.

ממרח עדשים ואגוזים בחסה

אתם יודעים? אנשים רבים נכנסים אל הבלוג שלי מדי יום. יש העוזבים בלי להשאיר עקבות ויש המשאירים לי סימן. בשבילי זה סימן להמשיך לכתוב.

ספרו לי: אהבתם? הכנתם? שתפו אותי איך יצא לכם ואל תשכחו לתייג אותי @orlycohen או לעקוב אחרי באינסטגרם. טעים שם!

אם אתם לא רוצים לפספס מתכונים חדשים שלי, אנא השאירו את כתובת המייל שלכם בתחתית המתכון ואני אדאג לשלוח אליכם הודעה בכל פעם שאפרסם כאן.

בתיאבון!
חיים וטעים!
אהבתם? שתפו חברים!

  1. בת חן 14/04/2019 בשעה 07:04

    מקסים! הולכת לנסות..

  2. חיים וטעים 14/04/2019 בשעה 07:49

    בתיאבון ?
    חג שמח

  3. ענת תבור 14/04/2019 בשעה 21:11

    נראה קל וטעים. אני מכינה כזה בתור סלט קר אבל בלי לטחון. הולכת לבדוק את זה כממרח. תודה אורלי!

  4. חיים וטעים 14/04/2019 בשעה 21:46

    מעניין מאד, ענת.
    שיהיה בתיאבון, חג שמח!

  5. נורית רכס 15/04/2019 בשעה 11:33

    נשמע טעים. אולי אכין לסדר השנה. תודה

  6. חיים וטעים 15/04/2019 בשעה 12:36

    בכיף גדול! חג שמח ?

  7. נופר 15/04/2019 בשעה 22:34

    איך יוצרים מהממרח צורה יפה להגשה?

  8. חיים וטעים 16/04/2019 בשעה 10:06

    מרפדים קערית קונה בניילון נצמד, מכניסים את הממרח. מהדקים. והופכים על צלחת ההגשה.
    אפשר גם ליצור צורת ״קציצה״ בעזרת ידיים משומנות.

  9. שרית בסט 17/04/2019 בשעה 02:23

    תודה על המתכון שנקרא טעים !
    ???
    מקווה לנסות לליל הסדר או לחג השני . ( אין לי עדשים שחורות …… )

    חג שמח מלא באור והמון אהבה ?❤?

  10. חיים וטעים 17/04/2019 בשעה 10:55

    תודה על התגובה המקסימה.
    חג שמח ???

  11. ציפי ליאור 27/11/2019 בשעה 11:02

    עשיתי את המצרי עדשים יצא מעולההההה תודה

  12. חיים וטעים 27/11/2019 בשעה 13:11

    ישששש!
    שימחת אותי מאד.
    תודה ❤️

  13. לאה נורני 08/10/2020 בשעה 11:26

    האם הממרח ניתן להקפאה (יצאה כמות גדולה מדי)

  14. חיים וטעים 08/10/2020 בשעה 12:21

    לא ניסיתי להקפיא.

  15. שירה כראדי 21/04/2022 בשעה 16:04

    החלפתי את אגוזי המלך בערמונים יצא מטורף!!!

  16. חיים וטעים 21/04/2022 בשעה 16:24

    יאאאא! איזה כיף לקרוא. אני חייבת לנסות עם ערמונים. הם קרמיים ופחות שומניים

  17. לירון נאור 22/04/2022 בשעה 09:53

    אשמח לקבל עוד מתכונים טבעוניים

  18. חיים וטעים 22/04/2022 בשעה 11:23

    איזה כיף! מוסיפה אותך לרשימת התפוצה של הבלוג

  19. שירה 24/04/2022 בשעה 21:57

    הי. נשמע מעניין המתכון. אשמח לעוד מתכונים טבעוניים. תודה. איך יודעים כמה זמן לבשל את העדשים שיהיו רכים אבל לא יתפוררו ? כמה זמן בערך ?

  20. חיים וטעים 25/04/2022 בשעה 00:03

    היי שירה,
    בישול עדשים שחורות אורך כ-20 דקות. תלוי בטריותן (לא רק אצלך, גם בחנות). שמחה שאהבת. את מוזמנת להרשם לקבלת עדכונים על מתכונים חדשים.

  21. חדוה רזניק 28/04/2022 בשעה 12:57

    אחלה ממרח אורלינקה, תודה יקירה, ממש מתחשק לי לנסות. בלי מלח בכלל? אני בטוחה שהנכדים שלי יאהבו מאוד, לשמחתי הם אוהבים מאוד לנסות אוכל חדש💞

  22. חיים וטעים 28/04/2022 בשעה 18:42

    היי חדווש, מה שלומך?
    אני שמה קצת מלח (כתוב במתכון). איזה כיף לקרוא שהנכדים שלך פתוחים לטעום דברים חדשים. גם שלי כך, לשמחתי.
    בהצלחה ובהנאה.

השאר תגובה