//מרק עדשים כפרי
Print Friendly, PDF & Email

מרק עדשים כפרי

Print Friendly, PDF & Email

מרק עשיר ומשביע המשלב ירקות וקטניות ומכיל כמות נאה של כל אבות המזון.
העדשים הינם מקור טוב לחלבון מהצומח, ובתוספת הירקות מתקבלת כאן ארוחה שלמה בצלחת אחת.
תערובת קארי ריחנית נותנת למרק טעם נפלא עם ריח משגע. המרק איננו טחון, אלא נותן ביטוי ומקום לכל מרכיביו, מה שמעניק לו חוויה כפרית ומחממת של בית בחורף. רצוי שהירקות יהיו חתוכים בגודל אחיד, אבל זה ממש לא משנה. אמרנו כפרי, נכון?

נ.ב. מומלץ בחום לאכול גם בקיץ, בתנאי שיש מזגן ו/או מאוורר => לאחרונה ניסיתי גם עם מניפה.

המרכיבים:
3 גזרים קלופים חתוכים לקוביות קטנות
6-7 גבעולים רעננים של סלרי אמריקאי קצוצים לקוביות קטנות
3 בצלים קצוצים דק
2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
3 עגבניות חתוכות לקוביות (רצוי לקלף)
כוס עדשים ירוקות
1 פלפל צ׳ילי נקי מגרעינים, חתוך לטבעות (לפי הטעם…)
1 רסק עגבניות קטן (100 גר׳)
4 כפות שמן זית משובח
4 ליטר מים רותחים (בערך)

אופציונלי – קישואים או זוקיני חתוכים לקוביות, כרישה חתוכה לטבעות, שומר קצוץ ואפילו חציל חתוך לקוביות (מפתיע כמה שזה טעים).

תבלינים:
מלח
פלפל שחור טחון טרי
חצי כפית אבקת קארי צהוב

להגשה (אופציונלי):
רבעי לימון לסחיטה לתוך המרק
פטרוזיליה או כוסברה קצוצה

אופן ההכנה:
מאדים את הגזר והסלרי בסיר גדול במיוחד (9 ליטר) מוסיפים כליטר וחצי מים, את הבצל, תפוחי האדמה, העגבניות, (הירקות הנוספים "האופציונליים" במידה והחלטתם להוסיפם), הצ׳ילי ושמן זית ומביאים לרתיחה.
מוסיפים את העדשים ואת רסק העגבניות.
מוסיפים מים עד לגובה של 3 ס״מ מעל מפלס הירקות, מרתיחים ומבשלים על אש קטנה כחצי שעה. הגזר אמור להיות רך בשלב זה, וגם העדשים.
מתבלים ומבשלים כמה דקות נוספות.

מגישים עם לימון ו/או עלים ירוקים לפי הטעם

בתאבון!
חיים וטעים!

כותב | 2018-07-15T14:14:56+03:00 מאי 28th, 2018|מרקים|תגובה

תגובה אחת

  1. […] להמשך המתכון לחצו כאן! […]

השאר תגובה