//סלט אפונה וצנונית
Print Friendly, PDF & Email

סלט אפונה וצנונית

Print Friendly, PDF & Email
סלט אפונה וצנונית 2כשבא לי סלט מהיר וקל להכנה אך יחד עם זאת מיוחד ולא שגרתי, אני שולפת את שקית האפונה הקפואה שיש לי תמיד במקפיא (אני מזכירה לעצמי שאפונה קפואה זה לא רק כדי לשים קומפרס על חבלות גוף – ברך נפוחה, עקב מסובב, מצח שנגח בארון המטבח וכדומה), מוציאה ממנה כוס אפונה ושמה להפשרה. בינתיים אני מגלפת לי פרוסות דקות של צנונית.
תרפיה עם סכין אני קוראת לזה. שימו לי סכין (טובה וחדה) ביד ומיד משתרר שקט. לא כי, חלילה, כולם מפחדים ממני, אלא כי אני נכנסת למעין מדיטציה. קוצצת לי להנאתי. מרוכזת בסכין, בירק ובידיים שלי שחותכות כמו מכונה אוטומטית. נסו את זה. זה מאד מרגיע. רק לא לחלום! זה מסוכן!

אגב, במקום או בנוסף לצנונית, אפשר גם לפת, קולרבי, סלק ואפילו גזר. העיקר שיהיו פרוסות דקיקות של ירקות קשים. כי הסוד הראשון של הסלט הזה הוא שילוב המרקמים. הסוד השני שלו הוא הרוטב.

ועכשיו לא למצמץ, כי זה כל כך מהיר וקל שלא תפספסו… 🤣

סלט אפונה וצנונית

מרכיבים ל-2 מנות:

10 צנוניות פרוסות דק דק* (ראו הערה למטה)

1 כוס אפונה קפואה

טבעות מחצי פלפל צ׳ילי אדום

2 כפות כוסברה קצוצה

2 כפות שמן זית

1 כפית שמן שומשום

קורט מלח גס

קורט צ׳ילי גרוס

מיץ מחצי לימון

.

אופציונלי להגשה: 2 כפות שקדים פרוסים

.

סלט אפונה וצנונית

.אופן ההכנה:

מפשירים את האפונה בתוך מסננת במשך כמה דקות, שוטפים עקבות קרח ומבשלים במים רותחים עם מעט מלח במשך 5 דקות. מסננים.

מעבירים את האפונה לקערה. מוסיפים פנימה את הצנוניות הפרוסות ואת כל שאר המרכיבים ומערבבים בזהירות, בתנועות הרמה (הכי טוב עם הידיים).

זהו. מוכן! כל שנותר הוא להגיש לשולחן.

לגיוון המנה ניתן להוסיף מעל מעט שקדים פרוסים קלויים על מחבת יבשה.

חיתוך, פריסה, סכינים ושאר ירקות

איך חותכים צנוניות וירקות בכלל דק דק?

  • אפשר במעבד מזון, עם דיסקת פריסה – זה קל ומהיר, אולם אני משתמשת בזה רק לכמויות ענקיות. כי חבל לי ללכלך כמה כלים בשביל כמה צנוניות. לא?
  • אפשר במנדולינה – אני ארזתי והחבאתי את שלי עמוק עמוק בארון, אחרי כמה נסיונות שבכל אחד מהם איבדתי חלק אחר מכף היד וכמעט איבדתי תחושה בקצה האצבע.
  • בסכין! אני מתה על חיתוך בסכין. זה אמנם דורש ריכוז, אבל גם מרגיע ומונוטוני. הכל בתנאי, כמובן, שיש סכין טובה (מבית טוב). כמו סכיני צווילינג שמיוצרים בגרמניה כבר משנת 1731 (!) ונמכרים ברשת "לגעת באוכל".
  • אצלנו בבית אסור לתת סכין במתנה – לא יודעת למה. מה אצלכם? מותר? אסור? יודעים למה? לכן אני ממליצה לכל מי שאין לו סכין טובה אחת או יותר, לא לחכות לחגים וללכת לרכוש משהו טוב, שישרת אותו שנים במטבח.

חיתוך סלט

חיתוך בסכיני צווילינג – צילום נורית פלד

.אתם יודעים? אנשים רבים נכנסים אל הבלוג שלי מדי יום.
יש העוזבים בלי להשאיר עקבות ויש המשאירים לי סימן. בשבילי זה סימן להמשיך לכתוב.

אני משקיעה אנרגיות והמון אהבה בכתיבה, בצילומים ובעריכה של כל פוסט, לכן, תגובות ולייקים יתקבלו בשמחה רבה.
ספרו לי: אהבתם? הכנתם? שתפו אותי איך יצא לכם. זה מאד משמח אותי.

אם אתם לא רוצים לפספס מתכונים חדשים שלי, אנא השאירו את כתובת המייל שלכם בתחתית המתכון ואני אדאג לשלוח אליכם הודעה בכל פעם שאפרסם כאן.

.

בתיאבון!

חיים וטעים!

.

המתכון בהשראת השף שגב משה

 

כותב | 2018-11-12T11:15:47+00:00 אוקטובר 30th, 2018|סלטים ומנות ראשונות|2 תגובות

2 Comments

  1. חדוה 30 באוקטובר 2018 at 12:52

    יופי של סלט❣❣❣❣

  2. חיים וטעים 1 בנובמבר 2018 at 13:56

    תודה יקירתי 🍀🌺🍀

השאר תגובה