/, פסטה ואורז/פסטה עם פטריות חורש ויין אדום

פסטה עם פטריות חורש ויין אדום

פסטה עם פטריות יער ויין מתאימה מאד לארוחה חגיגית ו/או רומנטית, לכן הכנתי את המנה הזו לכבוד יום הולדתו של בעלי, שאגב הרעיף עליה (ועלי) שבחים, וזה כבר שווה.

אם אני מוצאת פטריות חורש בתפזורת (במשקל), בעיקר בשווקים, או ארוזות במגשית בסופרמרקט, אני לא חושבת פעמיים, אלא רצה להביא כרישה, פסטה, יין אדום (ולפעמים לבן) ומשרה שבבי סויה במים רותחים. בערב תהיה לנו מנה נהדרת עם טעמים עמוקים ומרקם בשרני וכייפי.

פסטה עם פטריות חורש ויין אדום

המרכיבים ל- 4 מנות:

  • 500 גרם פסטה מסוג פפרדלה או לינגוויני
  • 300 גרם פטריות יער (חורש) חתוכות לחתיכות גדולות
  • 1 כרישה קצוצה דק לחצאי טבעות
  • 1 שן שום קצוצה
  • 1/2 כוס שבבי סויה יבשים שהושרו במים רותחים, סוננו ונסחטו היטב.
  • 1/3 כוס יין אדום (או לבן, מה שיש לכם)
  • 1-2 כפות סויה מאיכות טובה
  • 1-2 כפות פרמזן טבעוני (או שמרי בירה) 
  • 1 כף חוואייג' למרק (לא חובה)
  • מעט אגוז מוסקט מגורר
  • מלח, פלפל גרוס
  • 4 כפות שמן זית

להגשה:

  • בצל ירוק קצוץ דק (או עלים ירוקים אחרים)
  • חופן עגבניות שרי חצויות לאורכן (לא חובה)
  • זילוף של שמן זית

אופן ההכנה:

  1. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. מסננים ושומרים 1/2 כוס ממי הבישול.
  2. מאדים במחבת גדולה, על להבה בינונית, את הכרישה בכף שמן זית + 1 כף מים עד לשקיפות. מוסיפים את  השום ומאדים עוד דקה. מוציאים לקערה צדדית.
  3. יוצקים למחבת עוד כף שמן זית ומאדים את הפטריות עד שהן נחרכות ומזהיבות מעט. מעבירים אותן לקערת הכרישה והשום.
  4. כעת, מוסיפים למחבת הריקה עוד 2 כפות שמן זית (סהכ 4 כפות שמן זית) ואת שבבי הסויה. זכרו שהם נטולי שומן בכלל, אז אין צורך להיבהל מכמות השמן במנה, ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שהשבבים הופכים לפתיתים שחומים ודי פריכים.
  5. מוסיפים לפתיתי הסויה המטוגנים את היין, הסויה, התבלינים (כולל הפרמזן או שמרי הבירה), ואת מי הבישול של הפסטה ומבשלים יחד עד להסמכת הרוטב. מחזירים למחבת את הכרישה, השום והפטריות ומבשלים יחד 2-3 דקות לאיחוד טעמים.
  6. לבסוף, מוסיפים פנימה גם את הפסטה ומקפיצים יחד עד שכל הפסטה מצופה ברוטב.
  7. מפזרים בצל ירוק ועגבניות שרי, מזלפים מעט שמן זית ומגישים לשולחן יחד עם כוס יין.

הערות וגיוונים:

1. אפשר להכין את המנה עם סוגי פטריות שונים  לפי הטעם האישי והמצאי אצל הירקן.

2. כאמור, ניתן להשתמש ביין לבן במקום ביין האדום.

3. אפשר להכין עם סוגי פסטה שונים, כולל פסטה ללא גלוטן.

4. ליצירת מנה עוד יותר חגיגית, ניתן להוסיף לה גם חצי כוס רבעי ארטישוקים כבושים בצנצנת (בדרך כלל מיובאים מאיטליה), או חופן אספרגוס חלוט.

פסטה עם פטריות ויין

אתם יודעים? אנשים רבים נכנסים אל הבלוג שלי מדי יום.
יש העוזבים בלי להשאיר עקבות ויש המשאירים לי סימן. בשבילי זה סימן להמשיך לכתוב.

ספרו לי: אהבתם? הכנתם? שתפו אותי איך יצא לכם. זה מאד משמח אותי.

אם אתם לא רוצים לפספס מתכונים חדשים שלי, אנא השאירו את כתובת המייל שלכם בתחתית המתכון ואני אדאג לשלוח אליכם הודעה בכל פעם שאפרסם כאן.

בתיאבון!

חיים וטעים!

2 תגובות

  1. שרון בן חמו 01/11/2018 בשעה 17:39

    נראה מצוין.
    מתכוונת לנסות.
    שמחה מאוד למצוא מתכונים טבעונים, בריאים וטעימים…
    תודה על האתר והמתכונים המושקעים.

  2. חיים וטעים 01/11/2018 בשעה 21:01

    תודה רבה על המילים החמות שרון!
    תהני ???

השאר תגובה