//סלט אפונה וצנונית

סלט אפונה וצנונית

סלט אפונה וצנונית 2
כשבא לי סלט מהיר וקל להכנה אך יחד עם זאת מיוחד ולא שגרתי, אני שולפת את שקית האפונה הקפואה שיש לי תמיד במקפיא (אני מזכירה לעצמי שאפונה קפואה זה לא רק כדי לשים קומפרס על חבלות גוף – ברך נפוחה, עקב מסובב, מצח שנגח בארון המטבח וכדומה), מוציאה ממנה כוס אפונה ושמה להפשרה. בינתיים אני מגלפת לי פרוסות דקות של צנונית.
תרפיה עם סכין אני קוראת לזה. שימו לי סכין (טובה וחדה) ביד ומיד משתרר שקט. לא כי, חלילה, כולם מפחדים ממני, אלא כי אני נכנסת למעין מדיטציה. קוצצת לי להנאתי. מרוכזת בסכין, בירק ובידיים שלי שחותכות כמו מכונה אוטומטית. נסו את זה. זה מאד מרגיע. רק לא לחלום! זה מסוכן!

אגב, במקום או בנוסף לצנונית, אפשר גם לפת, קולרבי, סלק ואפילו גזר. העיקר שיהיו פרוסות דקיקות של ירקות קשים. כי הסוד הראשון של הסלט הזה הוא שילוב המרקמים. הסוד השני שלו הוא הרוטב.

ועכשיו לא למצמץ, כי זה כל כך מהיר וקל שאתם עלולים לפספס.

המתכון בהשראת השף שגב משה

סלט אפונה וצנונית

מרכיבים ל-2 מנות:

  • 10 צנוניות פרוסות דק דק* (ראו הערה למטה)
  • 1 כוס אפונה קפואה
  • טבעות מחצי פלפל צ׳ילי אדום
  • 2 כפות כוסברה קצוצה
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כפית שמן שומשום
  • קורט מלח גס
  • קורט צ׳ילי גרוס
  • מיץ מחצי לימון
  • אופציונלי להגשה: 2 כפות שקדים פרוסים

סלט אפונה וצנונית

אופן ההכנה – סלט אפונה וצנונית:

  1. מפשירים את האפונה בתוך מסננת במשך כמה דקות, שוטפים עקבות קרח ומבשלים במים רותחים עם מעט מלח במשך 5 דקות. מסננים.
  2. מעבירים את האפונה לקערה. מוסיפים פנימה את הצנוניות הפרוסות ואת כל שאר המרכיבים ומערבבים בזהירות, בתנועות הרמה (הכי טוב עם הידיים).
  3. זהו. מוכן! כל שנותר הוא להגיש לשולחן.
  4. לגיווןהמנה ניתן להוסיף מעל מעט שקדים פרוסים קלויים על מחבת יבשה.

חיתוך, פריסה, סכינים ושאר ירקות

איך חותכים צנוניות וירקות בכלל דק דק?

  • אפשר במעבד מזון, עם דיסקת פריסה – זה קל ומהיר, אולם אני משתמשת בזה רק לכמויות ענקיות. כי חבל לי ללכלך כמה כלים בשביל כמה צנוניות. לא?
  • אפשר במנדולינה – אני ארזתי והחבאתי את שלי עמוק עמוק בארון, אחרי כמה נסיונות שבכל אחד מהם איבדתי חלק אחר מכף היד וכמעט איבדתי תחושה בקצה האצבע.
  • בסכין! אני מתה על חיתוך בסכין. זה אמנם דורש ריכוז, אבל גם מרגיע ומונוטוני. הכל בתנאי, שיש סכין טובה (מבית טוב). כמו סכיני צווילינג שמיוצרים בגרמניה כבר משנת 1731 (!) ונמכרים ברשת "לגעת באוכל".
  • אצלנו בבית אסור לתת סכין במתנה – אני לא יודעת למה. מה קורה אצלכם? מותר? אסור? אתם יודעים למה? בכל אופן, אני ממליצה לכל מי שאין לו סכין טובה אחת או שתיים, לא לחכות לחגים וללכת לרכוש משהו טוב, שישרת אותו שנים במטבח.
חיתוך סלט

חיתוך בסכיני צווילינג – צילום נורית פלד

אתם יודעים? אנשים רבים נכנסים אל הבלוג שלי מדי יום. יש העוזבים בלי להשאיר עקבות ויש המשאירים לי סימן. בשבילי זה סימן להמשיך לכתוב.ספרו לי: אהבתם? הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי @orlycohen, מאד משמח אותי.

אם אתם לא רוצים לפספס מתכונים חדשים שלי, אנא השאירו את כתובת המייל שלכם בתחתית המתכון ואני אדאג לשלוח אליכם הודעה בכל פעם שאפרסם כאן.

בתיאבון!

חיים וטעים!

10 תגובות

  1. חדוה 30/10/2018 בשעה 12:52

    יופי של סלט❣❣❣❣

  2. חיים וטעים 01/11/2018 בשעה 13:56

    תודה יקירתי ???

  3. יעל 22/04/2019 בשעה 22:58

    טעים באופן מפתיע! עכשיו טרפתי קערה ענקית!

  4. חיים וטעים 23/04/2019 בשעה 11:04

    יווווו כמה שאני שמחה!
    בתיאבון ?

  5. ג'ודי אברבוך 27/04/2019 בשעה 17:44

    אוהבת את המתכונים

  6. חיים וטעים 27/04/2019 בשעה 22:45

    תודה רבה, ג׳ודי ?

  7. רוני בן נעים 18/05/2021 בשעה 12:54

    נראה טעים. כנראה יהיה הסלט של הערב

  8. חיים וטעים 18/05/2021 בשעה 13:37

    מעולה!
    תייגי אותי בתמונה @orlycohen

  9. מיכל 25/06/2023 בשעה 19:45

    נהדר!

  10. חיים וטעים 25/06/2023 בשעה 19:53

    תודה

השאר תגובה