//סלט חסה ותאנים חגיגי

סלט חסה ותאנים חגיגי

סלט סלט חסה חגיגי עם תאנים

סלט חסה בעיני הוא מנת חובה בארוחות חג, כי הוא עוזר לנו לאזן את הצלחת ולהקליל קצת את כובד הארוחה.

הוספת תאנים שנמצאות בשיאן בתקופה זו הופכת את הסלט לחגיגי וטעים במיוחד. אני בכלל מאד אוהבת לשלב פירות במנות מלוחות (סלטים, ממולאים, אורז ועוד) אני מקווה שגם אתם.

והכי חשוב הוא הרוטב: רוטב ויניגרט משובח עושה את כל ההבדל בין סתם חסה בצלחת לבין סלט חסה חגיגי וממכר, והרוטב שהכנתי כאן עונה על ההגדרה הזו. אגב, ניתן ואף מומלץ, להכין כמות כפולה או משולשת מהרוטב ולשמור בצנצנת אטומה במקרר. לפני השימוש מנערים היטב את הרוטב בצנצנת לקבלת האמולסיה האחידה ויוצקים על הסלט.

סלט חסה ותאנים

המרכיבים:

  • 1 ראש חסה גדול מאיזה סוג שאוהבים (אני השתמשתי בחסה ערבית אורגנית)
  • 8 תאנים בשלות
  • חופן גרגרי רימון (לא חובה)

לרוטב:

  • 4 כפות שמן זית
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 1 כף חומץ אורז
  • 2 כפיות חרדל גרגרים
  • 1 כפית סילאן
  • קורט מלח (לא חובה, לפי הטעם האישי)
  • פלפל שחור גרוס (אני אוהבת בנדיבות!)

אופן ההכנה:

לשטוף ולייבש את עלי החסה, מומלץ להשתמש רק בעלים הפנימיים, הבהירים, הרעננים והטריים.
לחתוך את החסה בסכין פלסטיק למניעת השחרת החסה (כמו שרואים בתמונה כאן: בסלט המקסיקני) או לקרוע בידיים ולהניח בקערה.
לערבב את כל מרכיבי הרוטב בצנצנת סגורה או בשייקר עד לקבלת מרקם אחיד.
לקראת ההגשה לצקת את הרוטב מעל על הסלט הירוק ולערבב בעדינות בתנועות הרמה.
להעביר לצלחת הגשה, לחתוך את התאנים לאורכן ל-4 (או 6) ולפזר מעל הסלט. להגיש ולהתמוגג.

הערות וגיוונים לסלט חסה לאירוח:

  • אפשר לשלב בסלט מספר סוגי חסה (כולל חסה שטופה וחתוכה שנמכרת בשקית בסופר).
  • ניתן להוסיף לסלט הירוק עשבי תיבול טריים (עלים בלבד) וכל סוג של עלי בייבי שאוהבים.
  • אפשר לקשט את הסלט באגוזי מלך, פקאנים או בפרוסות שקדים קלויים.
  • אם אין לכם חומץ אורז, ניתן להחליף אותו בחומץ איכותי אחר שיש לכם, או בכף נוספת של מיץ לימון.
  • אפשר להשתמש בכל ממתיק שאוהבים, כגון: ריבת תאנים או מייפל. אם התאנים ממש מתוקות, ניתן לוותר.
  • אם רוצים, ניתן להשתמש בפירות נוספים בהתאם לזמינות ולעונות השנה: פרוסות תפוחים, אפרסמון או אגסים, קוביות מנגו, תותים וכדומה.
אתם יודעים? אנשים רבים נכנסים אל הבלוג שלי מדי יום. יש העוזבים בלי להשאיר עקבות ויש המשאירים לי סימן. בשבילי זה סימן להמשיך לכתוב.

תגובות, שאלות ולייקים יתקבלו בשמחה גדולה. הכנתם את הסלט? מוזמנים לתייג אותי באינסטגרם, וגם לעקוב אחרי שם, כמובן.

אם אתם רוצים לקבל ראשונים את המתכונים החדשים שלי, אנא השאירו את כתובת המייל שלכם במקום המיועד לכך, בתחתית המתכון ואני אדאג לשלוח אליכם הודעה בכל פעם שאפרסם כאן.
שתהיה לכולנו שנה טובה, בריאה ומלאת שמחה.
חג שמח בחיק המשפחה והאהובים!
 .
בתיאבון!
חיים וטעים!

אהבתם? שתפו חברים!

  1. ביטון מרים 17/08/2021 בשעה 21:27

    מעוניינת

  2. חיים וטעים 19/08/2021 בשעה 12:34

    מעולה! מוסיפה אותך לרשימת התפוצה של הבלוג

  3. אילן 24/08/2021 בשעה 16:33

    מתכון שווה!

  4. חיים וטעים 24/08/2021 בשעה 16:34

    תודה רבה אילן. שנה טובה

השאר תגובה