/, עוגות ומתוקים/עוגיות מעמול טבעוניות
Print Friendly, PDF & Email

עוגיות מעמול טבעוניות

Print Friendly, PDF & Email

עוגיות מעמול טבעוניות

עוגיות מעמול הן עוגיות ממולאות פריכות במיוחד, עם ניחוח עדין של פריחת הדרים (או ורדים), שנהוגות במטבח הלבנטיני במובן הרחב שלו: מהמפרץ הפרסי עד צפון אפריקה. זהו בעצם כיסון ממולא מתוק ואפוי עם דוגמא שיוצרת חורים וקישוטים ע"ג כיפתו העליונה, ידנית באמצעות צובטן (כפי שאני עושה) או באמצעות כפות עץ שנותנות את הצורה ומעין חותמת של הקישוט. כיום יש גם תבניות סיליקון, אבל לדעתי זה ממסחר קצת את העניין (אני אוהבת עבודת ידיים במטבח).

מהמתכון לעוגיות מעמול טבעוניות שאשתף כאן מתקבלות 40 עוגיות נימוחות במילוי תמרים שהולכות נהדר עם תה מר וחזק וכמובן גם עם קפה.

המתכון המקורי היה עם מרגרינה, אותה החלפתי הפעם בנטורינה, על בסיס שמן קוקוס מוצק.

אכזבה קטנה: היו לי המון תמונות של השלבים השונים, כולל הכנת הדוגמא בצובטן, כשהעוגייה בכף ידי. תמונה שב-3 השעות האחרונות חיפשתי בטלפון, במחשב, בענן בפייסבוק ובפינטרסט. כאילו בלע אותה חור שחור (או משהו קוסמי וירטואלי אחר). כנראה שאני צריכה להכין ולצלם שוב 📸

עוגיות מעמול טבעוניות

המרכיבים להכנת 40 יחידות:לבצק:

750 גרם קמח תופח (5+1/3 כוסות)
200 גרם (חבילה אחת) נטורינה – תחליף למרגרינה משמן קוקוס (או שומן צמחי נוקשה אחר)
1 כוס שמן
כוס חלב צמחי (אני מעדיפה נייטרלי)
כמה טיפות מי זהר (מי פריחת הדרים, או מי ורדים, לפי הטעם האישי)
.

למלית תמרים:

250 גרם (1/2 חבילה) תמרים מגולענים בוואקום*
1/4 כפית קינמון
1/8 כפית ציפורן
כמה טיפות מי זהר
50 גרם אגוזים קצוצים

.

לקישוט:

אבקת סוכר
.
אוהבת לעבוד עם הידיים, צילום - טליליאו

אוהבת לעבוד עם הידיים, צילום – טליליאו

.

אופן ההכנה:

הכנת המלית:

לנקות את התמרים מהעוקצים והחלקים הקשים (מתי ימכרו לנו תמרים נקיים???). הכי יעיל לעשות זאת עם הידיים, לא לשכוח כפפות.
לערבב את התמרים עם שאר מרכיבי המלית. 
ליצור כדורים קטנים בקוטר 1-2 ס"מ בידים לחות ולהניח אותם ע"ג מגש מרופד בנייר אפייה משומן.

.

הכנת הבצק:

לערבב את כל מרכיבי הבצק עד לקבלת בצק נעים ונוח לעבודה (הערה: אם יוצא יבש מדי להוסיף כף מים. אם יוצא דביק להוסיף כף קמח). 
לחלק את הבצק ל- 2 כדורים ולרדד כל כדור לעלה בעובי בינוני. לקרוץ עגולים (בערך בקוטר של 5-6 ס"מ) בעזרת רינג או כוס.
למלא כל עיגול במלית התמרים, לסגור היטב ולכדרר בעזרת הידיים. 
לצבוט את הכדורים בעזרת מצבט מעמולים או לחורר בעזרת מזלג ולהניח בתבנית מרופדת בנייר אפייה תוך שמירה על מרווחים בין העוגיות.
לאפות כ- 20 דקות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות.
לצנן את העוגיות ולפזר אבקת סוכר.
לשמור את העוגיות המיכל אטום. העוגיות עמידות בהקפאה.
.
 
הערות:
 
מלית: ניתן להשתמש לחילופין בקופסת ממרח תמרים (מאיכות גבוהה). במקרה כזה יש להוסיף לממרח את התבלינים והאגוזים ולערבב. כמובן, שבמקרה כזה נדלג על שלב הכנת כדורי התמרים (סעיף 2) ונמלא את העוגיות בעזרת כפית.
תבלינים: ניתן להוסיף גם מעט הל או זנגוויל לפי הטעם.
.

אתם יודעים? אנשים רבים נכנסים אל הבלוג שלי מדי יום. יש העוזבים בלי להשאיר עקבות ויש המשאירים לי סימן. בשבילי זה סימן להמשיך לכתוב. 

אני משקיעה זמן, אנרגיות והמון אהבה בכתיבה, בצילומים ובעריכה של כל פוסט. לכן, תגובות ולייקים יתקבלו בשמחה גדולה. ספרו לי: אהבתם? הכנתם? שתפו אותי איך יצא לכם. זה מאד משמח אותי.

אם אתם לא רוצים לפספס מתכונים חדשים שלי, אנא השאירו את כתובת המייל שלכם בתחתית המתכון ואני אדאג לשלוח אליכם הודעה בכל פעם שאפרסם כאן.

בתיאבון!
חיים וטעים!

כותב | 2019-02-05T10:58:33+03:00 ספטמבר 15th, 2018|חגים ואירועים, עוגות ומתוקים|2 תגובות

2 Comments

  1. בינדר ריטה 3 בפברואר 2019 at 12:53

    הכל נראה מעולה.היתי רוצה שתשלחי לי מתכונים

  2. חיים וטעים 4 בפברואר 2019 at 11:11

    נהדר! מוסיפה אותך לרשימת התפוצה

השאר תגובה