//עוגת שמרים פרג פרווה

עוגת שמרים פרג פרווה

 עוגת קראנץ שמרים פרג

אמנם הפורים הזה עצוב יותר מבכל שנה, כי כל עוד לא יוחזרו כל החטופים כולל הילדים הקטנים ממשפחת ביבס, והמלחמה לא תסתיים, זה לא יהיה באמת חג שמח.

בשבילי פורים זה פרג, אך את עוגת השמרים פרג הזו אני מוכנה לאכול כל השנה. אגב, גם את סהרוני הפרסבורגר האלו שמזכירים לי את הילדות.

העוגה הינה פרווה וללא ביצים, לטובת הטבעונים, האלרגים ושומרי הכשרות וברשימת המרכיבים נתתי כמה אופציות להמרה במקרים שבהם ניתן. הבצק מועשר ביוגורט סויה עם 20 גרם חלבון שניתן להמיר אותו ביוגורט או בחלב סויה.

חשוב לי להדגיש שצריך להקפיד שהפרג יטחן לעיניכם, כי פרג טחון הוא מרכיב ממש רגיש ומפונק ונוטה להתחמצן ולהפוך למריר. חשוב שהאריזה שלו תכיל כמה שפחות אוויר וכשמגיעים הביתה לשמור אותו בהקפאה עד לשימוש. ממליצה להשתמש תוך ימים ספורים.

המתכון הוא ל-4 עוגות כדי שיהיה לי לתת גם במשלוחי מנות. אם רוצים להכין פחות, פשוט לחלק את הכמויות במתכון בהתאם.

עוגת שמרים פרג פרווה וטבעונית

המרכיבים ל-4 עוגות אינגלישקייק 30X10

בצק

  • 1 ק״ג קמח מנופה
  • 400 גרם, 1 פחית נוזל קוקוס 7% שומן. (אפשרי גם קרם קוקוס
  • 200 גרם, 1 אריזת יוגורט סויה 20 גרם חלבון בטעם טבעי (או יוגורט או חלב סויה)
  • 3/4 כוס סוכר
  • 3/4 כוס שמן
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 1/4 כפית מלח
  • 1/4-1/2 כוסות מים

מלית פרג

  • 400 גרם פרג טחון טרי במקום (זה הסוד לעוגה טעימה בלי מרירות)
  • 2/3 כוס סוכר קנים או דמררה
  • 4 כפות סילאן
  • 2/3 כוס + 2 כפות חלב סויה או כל חלב אחר שאוהבים
  • 4 כפות שמן
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 כפות קליפת לימון מגוררת
  • 4-5 כפות שיבולת שועל דקה (או פירורי ביסקוויט)
  • 1/3 כוס צימוקים קצוצים גס (לא חובה)

להברשה לפני אפיה

  • 4 כפות סילאן שמומסות ב-4 כפות מים

זיגוג

  • 1/3 כוס סוכר
  • 1/3 כוס מים
  • 1/2 כפית מיץ לימון (לא חובה)

עוגת קראנץ שמרים פרג2

אופן ההכנה

הכנת הבצק

  1. מכניסים את כל מרכיבי הבצק למעט המים והמלח לקערת המיקסר ומפעילים למשך 12 דקות.
  2. אחרי דקה מוסיפים את המלח ו-1/4 כוס מים.
  3. אחרי לישה המרקם אמור להיות רך מאד על גבול הדביק אז אם הבצק קשה להוסיף עוד קצת מים עד לקבלת המרקם. בצק רך ודביק יתן עוגה רכה לאוורירית.
  4. כשהבצק מוכן מרססים קצת שמן מעל ומכסים בנילון נצמד. משאירים לתפוח כשעה וחצי או עד שמכפיל את נפחו.

הכנת המלית

  1. מבשלים בקלחת על להבה בינונית את הסוכר הסילאן והחלב שבחרתם להשתמש עד להמסת הסוכר.
  2. מוסיפים את הפרג ובוחשים. מסירים מהאש.
  3. מוסיפים פנימה את שאר מרכיבי המלית, מערבבים להטמעה ומכניסים למקרר לצינון עד השימוש. המלית צריכה להיות צוננת או לפחות בטמפרטורת החדר.

הרכבת העוגות ואפייה

  1. מחלקים את הבצק לארבע חלקים שווים, בשלב הזה הוא אמור להיות רך ונעים למגע מרדדים כל רבע בצק לריבוע של 40×30 בערך (לא חובה לדייק).
  2. מורחים שכבה אחידה של מלית הפרג ומגלגלים לגליל.
  3. חוצים את הגליל לאורכו מסובבים כל פס כך שהחלק החתוך יהיה כלפי מעלה וקולעים עד לקבלת מראה של קראנץ.
  4. מכסים במגבת נקייה ומשאירים לתפוח כ 45 דקות עד שעה.
  5. מחממים תנור ל 170 מעלות.
  6. לאחר ההתפחה השנייה מברישים את העוגה בתערובת הסילאן ומכניסים לתנור.
  7. אופים את העוגה עד שהיא יציבה וזהובה. בערך 32-34 דקות.
  8. מוציאים מהתנור ומשאירים להתקרר מעט ומברישים בעדינות עם הזיגוג.

גיוונים וטיפים של חיים וטעים לעוגת שמרים פרווה – טבעונית

  • ניתן להקפיא את העוגות מייד לאחר האפיה, כשהעוגות עטופות היטב. להפשרה מוציאים ומניחים על השיש כשעה. מי שאוהב עוגת שמרים חמה, כול להכניס לתנור ל-5-7 דקות ב- 170 מעלות כשהיא מכוסה.
  • אפשר למלא את העוגות בכל מלית שרוצים, שוקולד, חלבה סילאן וטחינה, קינמון וסוכר וכדומה.
  • המתכון מתאים ל- 4 עוגות או 4 תבניות גדולות של שושנים. אם רוצים להכין פחות, ניתן פשוט לחלק את הכמויות של המרכיבים בהתאם.
  • החג לא מושלם בלי משקאות. אצלנו זה משקאות ממזקקת אדום של הבן שלי גל שמככבות בתמונות.
  • אפשר להשתמש בקמח כוסמין לבן או בקמח ללא גלוטן שמיועד לעוגות שמרים.

למתכוני פורים נוספים שבטח תאהבו: לקט מתכונים מתוקים לפורים , אזני המן מ-2 מצרכים שמכינים בקלי קלות עם הילדים.

אתם יודעים? אנשים רבים מבקרים בבלוג שלי מדי יום. יש העוזבים בלי להשאיר עקבות ויש המשאירים לי סימן. בשבילי זה סימן להמשיך לכתוב.

אני משקיעה זמן, משאבים והמון אהבה במתכון, בכתיבה, בצילום ובעריכה של כל פוסט, כדי שהכל יהיה ברור, שתכינו ושתצליחו. הכנתם? שתפו אותי איך יצא לכם ואל תשכחו לתייג אותי @orlycohen, אני מאד אוהבת לראות את התוצרים שלכם. מוזמנים, כמובן, לעקוב אחרי באינסטגרם.

אם אתם לא רוצים לפספס מתכונים שלי, אנא השאירו את כתובת המייל שלכם במקום המיועד לכך בתחתית העמוד ואני אדאג לשלוח אליכם הודעה בכל פעם שאפרסם כאן.

בתיאבון!

חיים וטעים!

Print Friendly, PDF & Email

2 תגובות

  1. נעמי שרון 23/03/2024 בשעה 11:40

    המון תודה על מתכון נפלא לעוגות פרג. כמו שכתבת אין כמו פרג ואפשר לאכול כל השנה.

  2. חיים וטעים 23/03/2024 בשעה 11:44

    תודה רבה נעמיעל תגובה מאד משמחת.

השאר תגובה