/, ללא גלוטן, תבשילי ירקות וקטניות/כרוב סגול מאודה עם תפוחים

כרוב סגול מאודה עם תפוחים

כרוב סגול מאודה לאחר הוספת כל התבלינים

כרוב סגול מאודה עם תפוחים הוא תבשיל מהמטבח האוסטרו-הונגרי ולכן נפוץ מאד במרכז אירופה: גרמניה, אוסטריה, הונגריה, צ׳כיה וסלובקיה. זוהי מנת תוספת נהדרת לארוחה בטעם חמוץ מתוק ובניחוח ציפורן אותה מוסיפים בפטנט מיוחד ומוציאים בתום הבישול. הציפורן לא רק מבשמת את כל התבשיל ומהווה את ״המרכיב הסודי״ במנה (לכן כדאי מאד לא לוותר עליה),  היא גם מסייעת ומקלה על תהליך העיכול של הכרוב ובעלת סגולות מרפא רבות. באירופה נוהגים לאכול את התבשיל בארוחות חג חורפיות, כי אני מה אכפת לי, אוכלת כל עוד יש כרוב סגול (שיש כאלה שקוראים לו כרוב אדום) בשווקים, מקסימום מדליקה מזגן.

חוץ מזה, אפשר לאכול את הכרוב הסגול עם התפוחים גם כסלט קר (או בטמפרטורת החדר). זו מנה רב שימושית ממש. הצעה שלי, תשמרו לכם את המתכון גם לחורף הבא, הוא יחזור, זה בטוח!

כרוב סגול מאודה עם תפוחים

המרכיבים

  • 1 כרוב סגול בינוני פרוס דק (אני הכנתי בלי הליבה הלבנה אותה מוציאים בעזרת סכין)
  • 2 תפוחי עץ קלופים וחתוכים לקוביות (אני השתמשתי בפינק ליידי, אפשר גם תפוח ירוק או מוזהב)
  • 1 בצל קצוץ
  • 2 כפות שמן (אני השתמשתי בזית)
  • 1 כף סילאן
  • 1-2 כפות סוכר חום
  • 4 מסמרי ציפורן נעוצות בחצי בצל קטן (בנוסף לבצל הקצוץ) או בתמונה איך זה נראה. באופן הזה קל לשלוף את הציפורן בתום הבישול.
  • 2 כפות חומץ בלסאמי
  • 1/3 כוס יין אדום
  • חופן צימוקים או חמוציות (לא חובה)
  • מלח ופלפל גרוס
  • 2 עלי דפנה

בצל ותפוחי עץ עם ציפורן

אופן ההכנה

  1. לאדות את הבצל בשמן עד שקיפות בווק (או בסיר רחב כגון סוטאז').
  2. להוסיף את קוביות התפוחים ולהזהיב תוך כדי ערבוב במשך כ-2 דקות.
  3. להוסיף את הסוכר והסילאן ולערבב עד שהסוכר נמס ומתחיל להתקרמל ולבעבע.
  4. להכניס לסיר את חצי הבצל עם הציפורן, להוסיף את הכרוב ולערבב יחד כמה דקות.
  5. לצקת פנימה את היין והחומץ, לתבל במלח, פלפל ועלי דפנה.
  6. להביא לרתיחה, לכסות ולבשל על להבה הכי נמוכה במשך שעה שעה וחצי כד שהכרוב רך ונימוח.
  7. לפני ההגשה להוציא את חצי הבצל עם הציפורן.
  8. כמו תבשילים רבים, גם התבשיל הזה טעים יותר ביום שלמחרת, וזה יתרון בארוחות חגיגיות, כי ניתן להכין את המנה יום יומיים קודם ולחמם לקראת ההגשה.
  9. להגיש כתוספת צבעונית, טעימה ובריאה, חם או כסלט קר.

אז איך אתם קוראים לכרוב הזה? כרוב אדום או כרוב סגול?

עוד מתכוני תוספות טעימות שבטח תאהבו: ברוקולי מוקפץ בטריאקי ביתי (או קנוי), ארטישוק ברוטב שאפשר להכין מתחתיות ברוקולי קפואות, תבשיל אפונה ברוטב עגבניות שילדים זוללים.

אם אתם לא רוצים לפספס מתכונים חדשים שלי, פשוט הוסיפו את כתובת המייל שלכם בתחתית המתכון וקבלו הודעה בכל פעם שאפרסם כאן משהו חדש.

אהבתם? הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם, אני מאד שמחה לראות את התוצרים שלכם. ובכלל תגובות ולייקים יתקבלו בשמחה רבה.

בתיאבון!

חיים וטעים!

5 תגובות

  1. דינה אטיאס 28/03/2024 בשעה 19:25

    נהדר

  2. שרה פרידמן 30/03/2024 בשעה 14:35

    אשמח לקבל עדכונים

  3. חיים וטעים 31/03/2024 בשעה 12:27

    היי שרה,
    הוספתי אותך לרשימת התפוצה של הבלוג. תודה

  4. רוחמה חיקי 14/04/2024 בשעה 18:18

    מאכלים מעניינים ומגרים אשמח לקבל עדכונים

  5. חיים וטעים 15/04/2024 בשעה 10:57

    איזה יופי. שמחה לצרף אותך לרשימת התפוצה של הבלוג.

השאר תגובה