/, ללא גלוטן, סלטים ומנות ראשונות/תחתיות ארטישוק וסלרי ברוטב לימוני

תחתיות ארטישוק וסלרי ברוטב לימוני

תחתיות ארטישוק וסלרי ברוטב לימוני
תבשיל של תחתיות ארטישוק ברוטב לימוני זה אוכל של אמא. זהו תבשיל אביבי עם בצל וסלרי (כרפס) שניתן להכין עם ארטישוק טרי (עכשיו העונה) ועם תחתיות ארטישוק קפואות (שפעם קראו להן לבבות ארטישוק, לא עדיף?) במשך כל השנה. היות ואנחנו באביב, נוכל ליהנות גם משום צעיר ירוק שלגבעוליו עשירי ועתירי הטעם אני מחכה כל השנה.
סוד גלוי הוא שלקלף ולנקות ארטישוק זו חתיכת עבודה. גם קוצים, גם קשה לחתוך, גם הפחת עצום והוא גם משחיר את הידיים. כן, כן, אני יודעת שאפשר לשפשף את הידיים היטב עם לימון. כותבת זאת מי שקילפה עשרות אם לא מאות כאלו אצל סבתא שלה. בנוסף ארטישוק טרי ממש לא זול ובסוף נשארים עם לבבות בודדים (ומדי פעם גם עם לבבות שבורים). איזה מזל שיש במקפיאי רשתות השיווק תחתיות קפואות. זה קיצור דרך ענק וחסכון כספי.
התבשיל המקורי מכיל 4 מרכיבים: ארטישוק (שסבתא ממה שלי קראה לו ארטישו), סלרי, בצל ולימון. אני אוהבת להוסיף עוד כמה ירקות תוך שמירה על הטעמים המקוריים. אז לשיקולכם.

תחתיות ארטישוק וסלרי ברוטב לימוני

המרכיבים

  • 1 בצל קצוץ דק
  • 1 כרישה חצויה ופרוסה דק (לא חובה)
  • 5 גבעולי סלרי + עלים פרוסים דק (אם הסלרי נראה קשה וסיבי, יש לקלף את ״החוטים״ שעל גבי הגבעולים בעזרת קולפן)
  • שקית תחתיות ארטישוק קפואות
  • 2 שומר מחולקים לאורך ל-4 ופרוסים (לא חובה, אפשר במקום השומר שקית נוספת של תחתיות ארטישוק, סה"כ 2 שקיות)
  • 2 שיני שום פרוסות או גבעול גדול של שום טרי קצוץ
  • 1/2 כפית מלח
  • מעט פלפל שחור גרוס
  • 1/4 כפית כורכום
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 כפות קליפת לימון מגוררת
  • 4 כפות מיץ לימון
  • 1/2 לימון פרוס דק (עם הקליפה)
  • 1/2 כוס מים רותחים

אופן ההכנה

  1. מוציאים את הארטישוקים מהמקפיא ושמים במסננת להפשרה והגרת הנוזלים (כ-30 דקות). פורסים את תחתיות הארטישוק המופשרות לפרוסות בינוניות. הערה: קרה לי שתחתיות הארטישוק לא היו מנוקות מספיק והיו מחוברים אליהם כמה עלים קשים ודוקרים. זה הזמן להסיר אותם בזהירות עם סכין. זה ממש לא צריך לקרות, אך בפועל זה קורה, אז תבדקו.
  2. מכניסים את הבצל והשמן לסיר ומטגנים עד לשקיפות. מוסיפים את הכרישה והשום ומטגנים תוך כדי ערבוב כדקה.
  3. מוסיפים לסיר את הסלרי והשומר, ומתבלים במלח, פלפל, כורכום וקליפת לימון.
  4. יוצקים מעל את המים הרותחים ומבשלים על להבה בינונית כ-15 דקות.
  5. כשהירקות כמעט מוכנים, מכניסים לסיר את הארטישוקים הפרוסים ופרוסות הלימון ומוזגים מעל את מיץ הלמון.
  6. מבשלים יחד בלי לערבב ובלי לבחוש עוד 15-20 דקות, עד שלבבות הארטישוק רכים ומוכנים לאכילה.

עוד מתכונים מבית אמא שבטח תאהבו: סלט משוויה של עגבניות פלפלים שרופים, ממרח ירוק לכריכים ולפסטה.

אתם יודעים? אנשים רבים מבקרים בבלוג שלי מדי יום. יש העוזבים בלי להשאיר עקבות ויש המשאירים לי סימן. בשבילי זה סימן להמשיך לכתוב.

תגובות, שאלות, הארות ולייקים יתקבלו בשמחה גדולה. אהבתם? הכנתם? שתפו אותי ואל תשכחו לתייג אותי: @orlycohen אני כל כך שמחה לראות תמונות של היצירות שלכם. אתם מוזמנים, כמובן, גם לעקוב אחרי באינסטגרם צבעוני וטעים שם.

רוצים לא לפספס מתכונים שלי? אנא השאירו את כתובת המייל שלכם בתחתית העמוד ותקבלו עדכונים בכל פעם שאפרסם כאן מתכון חדש.

בתיאבון!
חיים וטעים!

השאר תגובה