/, סלטים ומנות ראשונות/סלטה משוויה מבית אמא

סלטה משוויה מבית אמא

סלטה משוויה על לחם

סלטה משוויה הוא סלט מבושל מהמטבח התוניסאי האהוב עלי מאד כי הוא מזכיר לי את סבתא ממה שלי. אתם בטח שואלים את עצמכם מה זה בכלל סלטה משוויה? ובכן, זה סלט של ירקות קלויים / שרופים, טעים וממכר ברמות על, שאגב, לא דומה בכלל למטבוחה על אף הדמיון הרב במרכיבים.

את הסלט מכינים בדרך כלל עם עגבניות ופלפלים אליהם מוסיפים בשלב הקיצוץ שום חי, אך אני מעדיפה את השום שלי מבושל (במקרה הזה אפוי).

מה עושים עם סלט משווייה? כמעט הכל! ניתן למרוח אותו על לחם (כמו בתמונה כאן למעלה?), לשלב אותו במאפים כגון החלה הממולאת המטריפה שלי והכי טעים לאכול אותו לצד קוסקוס ומרק של יום שישי.

שיטת החיתוך המסורתית של המשוויה, היא בעזרת 2 סכינים שמופעלות סימולטנית בכיוונים מנוגדים. אפשר כמובן עם סכין אחת, אבל אל תגלו לאף אחד.

סלטה משוויה מבית אמא

המרכיבים:

  • 3-4 פלפלים אדומים חתוכים לקוביות גדולות
  • 2 פלפל צ׳ילי חריף שלם (אפשר פחות)
  • 5-6 עגבניות תמר בשלות חתוכות לאורכן ל-4 (להוציא את הגרעינים והמיצים)
  • 5-6 שיני שום גדולות בקליפתן
  • מלח אטלנטי גס
  • 3-4 כפות שמן זית
  • פלפל גרוס

אופן ההכנה:

  1. להניח ע״ג תבנית מרופדת בנייר אפייה: פלפל, פלפל חריף שלם, שיני שום (לא קלופות) ועגבניות. לזלף שמן זית ולזרות מלח גס.
  2. לאפות את הירקות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 20 דקות. לבדוק ולהוציא את השום ואת כל מה שמוכן ואז לערבב את הירקות שעדיין לא קלויים ולהמשיך לאפות עוד 10 דקות בחום עליון (גריל) עד ששולי הירקות מתחילים להישרף. להוציא מהתנור ולהניח לירקות להצטנן מעט. בשלב הזה כדאי לכסות את התבנית בניילון או מכסה כדי לאפשר לירקות להזיע באדים מה שמקל על קילופם.
  3. לקלוף בעדינות את העגבניות והפלפל החתוך (רק את מה שיורד בקלות), לקלוף גם את הפלפלים החריפים ולהסיר מהם את הגרעינים (מומלץ מאד לעבוד עם כפפות).
  4. ללחוץ על שיני השום ולחלץ את תכולתם שהופכת למשחה ולהוסיף לירקות.
  5. להעביר את הירקות לקרש חיתוך ולקצוץ הכל בעזרת 2 סכינים (טוב, אפשר בסכין אחת, ובזהירות!). להוסיף פלפל גרוס ולטעום.
  6. לטעום, לתקן תיבול במידת הצורך ולהגיש.
  7. הסלט נשמר במקרר בכלי אטום לפחות ל-3 ימים.
ירקות קלויים לסלט משוויה אחרי חיתוך על קרש

הערות וגיוונים:

  • אפשר להכין את הסלטה משוויה גם עם זוקיני, חצילים ואפילו עם בצל, כל משפחה וטעמה האישי. הכי כיף זה לגוון פעם ככה ופעם אחרת.
  • את המשוויה לא מומלץ לטחון במעבד מזון או בלנדר כי אז הירקות מאבדים ממרקמם.

אתם יודעים? אנשים רבים נכנסים אל הבלוג שלי מדי יום. יש העוזבים בלי להשאיר עקבות ויש המשאירים לי סימן. בשבילי זה סימן להמשיך לכתוב.

הכנתם? תשוויצו ואל תשכחו לתייג אותי orlycohen@ וכמובן גם לעקוב אחרי.

אם אתם לא רוצים לפספס מתכונים חדשים שלי, אנא השאירו את כתובת המייל שלכם במקום המיועד לכך, בתחתית המתכון ואני אדאג לשלוח אליכם הודעה בכל פעם שאפרסם כאן.

בתיאבון!

חיים וטעים!

  1. עדנה סטזרו 14/11/2021 בשעה 02:00

    הסלט נראה מאוד טעים עדנה

  2. חיים וטעים 14/11/2021 בשעה 13:10

    תודה עדנה

  3. פועה גורדון 16/11/2021 בשעה 00:06

    המנה נראית מאוד טעימה תודה

  4. חיים וטעים 16/11/2021 בשעה 00:11

    שמחה לקרוא, פועה.
    תודה ??

  5. שרה אנגל 11/03/2024 בשעה 05:41

    אני אשכנזי ולא מכירה אוכל מרוקאי, תוניסאי לובי טריפוליטאי וכאלה. אלא רק אוכל הונגרי ופולני אבל בשביל זה גם אוכל טוב מאוד
    אצלנו אין סלט משוויה אבל יש לצ'ו. וךצ' ו זהה בלט מושל שעשוי מפלפלים יורים בהירים. עגבניות ובצל. מתובל בפפריקה אדומה מתוקה וחריפה אבל בלי שום. הכל קצוץ היטב ומטוגן בסיר אחד בלי לשרוף קודם את ניאקות
    להשאיר אותם שלמים בטקסטורה שלהם ולטגן בסיר עמוק עד שהם מבושלים היטב ונוצר רוטב סמיך. אפשר להוסיף ללצ'ו הזה ביצים טריות ולטגן או לאדות אותן בו ולהגיש עם לחם טרי וחמאה או למרוח אותו על הלחם כשהוא קר או חם
    או לפזר בתוכו בעודו חם גבינה מלוחה בולגרית כי היא הכי טעימה או פאה אם אוהבים אותה יותר. זה הסלט שלי והוא טעים בדיוק כמו המשוויה.

  6. חיים וטעים 12/03/2024 בשעה 12:07

    תודה על התגובה המפורטת שרה.
    את צודקת, לצ'ו זה נהדר! קר או חם.
    לכל עדה יש את השמות שלה לאוכל ואת הדרך שלה להכין מטעמים מאותם ירקות.
    לדעתי, זה נהדר כי ככה יש לנו מגוון של אוכל טעים.

השאר תגובה