//חלה ממולאת בירקות שרופים

חלה ממולאת בירקות שרופים

חלה ממולאת בירקות שרופים בתבנית אחרי האפייה
חלה ממולאת בירקות, או בכלל לחמים ממולאים בשלל ממרחים כגון פסטו או מטבוחה הן טרנד שכבש את הרשתות החברתיות והמון אופים מציגים לאחרונה את חלותיהם המשודרגות. לדעתי זה באמת רעיון גדול. כי במקום לאכול חלה עם "משהו" אוכלים רק חלה וה"משהו" כבר בפנים. הפעם, בחרתי להכניס לתוך החלה ירקות קלויים / שרופים בהשראת סלטה משווייה סלטה משווייה מהמטבח התוניסאי שמאד אהוב עלי. התוצאה: חלה משגעת! במלוי עסיסי ופיקנטי, כך שלא צריך לכתוב שהיא חוסלה כמתאבן לפני הארוחה, נכון?
ובכן, ניגש לעבודה. יש כאן מספר שלבים אך אל חשש הם פשוטים וקלים: נתחיל בהכנת הירקות וכשהם ישתזפו בתנור נכין את הבצק לחלה. לאחר שהבצק יתפח והירקות הקלויים יתקררו, נמלא את הבצק, נקלע צמה ונאפה. הכמויות שנתתי הן לחלה אחת, אבל בואו נודה על האמת, חייבים 2 חלות אז תכפילו כמויות.

חלה ממולאת בירקות שרופים

המרכיבים:

למלית – ירקות שרופים

  • 2 חצילים בינוניים חתוכים לקוביות
  • 3 פלפלים אדומים חתוכים לקוביות
  • 1 פלפל צ׳ילי חריף (לא חובה)
  • 4-5 עגבניות תמר בשלות חתוכות לאורכן ל-4 (ללא מיצים)
  • 4 שיני שום גדולות בקליפתן
  • מלח אטלנטי גס
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 כפות רוטב עגבניות (או כף רסק עגבניות מדולל ב- 2 כפות מים)
  • כף עלי טימין + כף עלי אורגנו טריים קצוצים
  • פלפל גרוס
  • חופן זיתי קלמטה קצוצים (לא חובה)

בצק לחלה אחת גדולה

  • 500 גרם קמח לבן מנופה (אפשר לשלב יחד עם קמח כוסמין)
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 2 כפות שמן
  • 1+ 1/2 כפית מלח דק
  • 2 כפות סוכר
  • 1 כוס + 2-3 כפות מים

להברשת החלה וקישוט

מים (או שמן זית), שומשום מלא, פרג (לא טחון).
.חלות בתבנית לפני האפייה

אופן ההכנה:

ירקות שרופים למלית:

  1. להניח ע״ג תבנית מרופדת בנייר אפייה, כל ירק בקבוצה נפרדת: קוביות חציל, פלפל, פלפל חריף שלם, שיני שום ועגבניות. לזלף 2 כפות שמן זית ולזרות מעט מלח גס.
  2. לאפות / לשרוף את הירקות בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות במשך כ- 20 דקות. היות וכל תנור הוא שונה מומלץ לשים עין ולבדוק שלא נשרף. חשוב להוציא בכל פעם את מה שמוכן. מה שעדיין לא קלוי, להמשיך לאפות עוד 5-10 דקות עד ששולי הירקות מתחילים להישרף. להוציא מהתנור ולהניח לירקות להצטנן מעט. להסיר את קליפות העגבניות והפלפלים שיורדות כעת בקלות. גם אם נשאר משהו זה לא נורא. הרי זו חלה בסגנון כפרי.
  3. לקלף את הפלפל החריף, להסיר את העוקץ ואת הגרעינים, לקצוץ ולהוסיף אל הירקות.
  4. להוציא את תכולת שיני השום מהקליפות בלחיצה ולהוסיף לירקות.
  5. להוסיף גם את רוטב העגבניות, עשבי התיבול, הפלפל הגרוס והזיתים. לערבב היטב כדי שהירקות ימעכו קצת, אך עדיין יהיה ניתן להבחין ביניהם (לא דייסה!), לטעום ולתקן תיבול במידת הצורך.

בצק לחלה:

  1. ללוש במיקסר עם וו לישה: קמח, שמרים, שמן, סוכר ומים במשך 7 דקות. להוסיף את המלח ולהמשיך ללוש עוד 5 דקות עד שמתקבל בצק אחיד.
  2. לכסות את הקערה בניילון ולהתפיח את הבצק במשך 1-2 שעות עד שהוא מכפיל את נפחו. משך הזמן משתנה בהתאם לעונות השנה ולטמפרטורה במטבח.
  3. להוציא את האוויר מהבצק התפוח ולהעביר אותו למשטח עבודה. לחלק את הבצק ל- 3 חלקים. הכי נכון ומדוייק זה לשקול, אבל משטרת החלות לא תעצור אתכם על "חלוקה לפי העין".

מילוי, קליעת החלה ואפייה:

  1. להכין תבנית תנור גדולה מרופדת בנייר אפיה.
  2. לקחת חלק אחד של בצק (את ה-2 האחרים לכסות עם מגבת לחה למניעת התייבשות), ללוש מעט עם הידיים ולרדד למלבן.
  3. להניח 1/3 מהמלית בתחילת החלק הרחב של המלבן ולגלגל. למלא באופן דומה גם את 2 החלקים האחרים.
  4. לקלוע מ-3 הגלילים הממולאים צמה, להניח בתבנית האפייה, לכסות ולהתפיח עוד 45-60 דקות, עד להכפלת הנפח.
  5. להבריש את החלה במים ולפזר מעל שומשום ו/או פרג.
  6. לאפות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, במשך כ- 30 דקות, עד שהחלה יציבה וזהובה.
.
חלה ממולאת בירקות שרופים - פריסטייל פרוסה

הערות וגיוונים לחלה ממולאת:

  • אפשר להוסיף לירקות גם בצל קטן קלוף וחתוך לאורך לרבעים או זוקיני חתוך לקוביות או את שניהם.
  • ניתן להכין את החלה בתבנית מלבנית שמגבילה אותה מלתפוח לצדדים והיא יוצאת גבוהה ומרשימה. אני מכינה פעם כך ופעם כך.
  • כן, אפשר לאפות את החלה גם בלי מילוי. היא מצויינת!

חלה ממולאת בתבנית - פרוסהה אתם יודעים? אנשים רבים נכנסים אל הבלוג שלי מדי יום. יש העוזבים בלי להשאיר עקבות ויש המשאירים לי סימן. בשבילי זה סימן להמשיך לכתוב.

הכנתם? שתפו אותי איך יצא לכם ואם אתם משתפים באינסטוש, אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם@orlycohen@ ואני אפרגן לכם בחזרה.

אם אתם לא רוצים לפספס מתכונים חדשים שלי, אנא השאירו את כתובת המייל שלכם במקום המיועד לכך, בתחתית המתכון ואני אדאג לשלוח אליכם הודעה בכל פעם שאפרסם כאן.

בתיאבון!

חיים וטעים!

השאר תגובה