//לחם ממולא בעגבניות

לחם ממולא בעגבניות

לחם ממולא בעגבניות שרי 1
הכל התחיל כשראיתי בפינטרסט לחם עגול שמתוכו מבצבצות עגבניות שרי, וזה נתן לי השראה להכין משהו דומה.
הכנתי את המתכון הרגיל שלי ללחם / חלה , רידדתי את הבצק והנחתי את המילוי. גילגלתי וניסיתי להניח בתבנית עגולה, (כי המקור היה ספירלה) אוי ואבוי מה שקרה לי. זה לא החזיק את עצמו כלחם עגול וקרס לצדדים. התקבלה פוקצ׳ה מרוחה במקום לחם ממולא.
אסון קולוסאלי כמעט. כי אני לא מתייאשת. לא קרה עדיין כלום. מהניסיון שלי, מאפים עם בצק שמרים תמיד אפשר לתקן (לפני האפייה, כמובן).
הוצאתי את הבצק מהתבנית, פתחתי את הגלגול (שבעצם נפתח מעצמו) והנחתי חזרה על משטח הרידוד. ניסיתי לתת לבצק שהיה מלא בעגבניות מתוקות, בזיליקום ובצל ירוק ששחו בשמן זית, צורה של מלבן (נו, בערך), גלגלתי לרולדה, סובבתי אותה קצת בתנועת הברגה והנחתי בתבנית מאורכת.
או קי, אז זה יהיה לחם ארוך ולא עגול. נראה מה יצא בסוף. מקסימום… יצליח! כי לזרוק תמיד אפשר.
הכנסתי לתנור והסתכלתי בחשש משולב בתדהמה בפלא המתרחש. הבצק תפח והפך למאפה מקסים, שאף אחד לא יכול לדעת שהתחיל בפאשלה.
מה אני אגיד לכם, הלחם זכה להצלחה פנומנלית! הוא  יצא עסיסי, משמן הזית שהיה בו, והמלית הוסיפה טעמים מופלאים עד שניתן היה לאכול אותו בלי שום דבר נוסף. היו אצלינו אורחים ומצאנו את עצמנו זוללים את הלחם כפתיח לארוחה, ובקושי נשאר מה לנגב עם טחינה.
אחרי כל הסיפור, שמוכיח שוב שהדברים הטובים קורים במקרה, הנה המתכון.
לחם ממולא בעגבניות -2

לחם ממולא בעגבניות

המרכיבים ל-2 לחמים ממולאים בעגבניות, בתבנית אינגלישקייק:

הבצק:

  • 500 גרם קמח (אפשר לשלב עד 1/3 קמח כוסמין)
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 2 כפות סוכר
  • 1 ו- 1/2 כפיות מלח
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 ו- 1/4 כוסות מים

המלית ל- 2 הלחמים:

  • 4 כפות שמן זית
  • 2 כוסות עגבניות שרי תמר חתוכות ל-4 לאורכן
  • 2 כפות בזיליקום קצוץ דק (אפשר קפוא)
  • 3 בצל ירוק קצוץ דק
  • 1 שם שום כתושה
  • 1/4 כפית מלח הימלאיה גס
  • פלפל גרוס

אופן ההכנה – לחם ממולא בעגבניות:

הבצק:

  1. מכניסים לקערת המיקסר את מרכיבי הבצק ולשים את הבצק בעזרת וו לישה במשך 12-13 דקות (רצוי במהירויות משתנות). בזמן הזה מתפתחת רשת הגלוטן והבצק הופך אחיד וגמיש.
  2. להניח את הבצק בקערה, למרוח עליו מעט שמן שלא יתייבש ולעטוף בניילון נצמד.
  3. להתפיח את הבצק עד להכפלת נפחו. זה יכול לקחת שעה או יותר, תלוי בטמפרטורה של המטבח. ניתן להתפיח התפחה איטית במקרר במשך כמה שעות. המטרה היא הכפלת הנפח ולא הזמן.

המלית:

  1. מערבבים בקערה קטנה את מרכיבי המלית, למעט שמן הזית.

הרכבת הלחם:

  1. מחלקים את הבצק ל- 2 חלקים ולשים ידנית כל חלק להוצאת בועות האויר.
  2. מרדדים כל חלק למלבן, מורחים בשמן זית ומפזרים את המלית (להשתדל לא להעביר את הנוזלים שניגרו לתחתית הקערה). לוחצים מעט עם הידיים להחדרת העגבניות והבצל לתוך הבצק ומגלגלים לרולדה.
  3. מסובבים מעט את הרולדה בתנועת הברגה ומניחים בתבנית מאורכת.
    מניחים ללחם לתפוח במשך 45 דקות, מורחים אותו במעט שמן זית, זורים מלח גס וחורצים כמה חתכים אלכסוניים בחלק העליון של הלחם.
  4. אופים ב- 170 מעלות למשך 40 דקות, עד להשחמה של הלחם מכל הצדדים, כולל התחתית (חשוב לוודא שהיא יבשה וקשיחה ולא לחה), אם החלק העליון שחום ויפה והחלק התחתון עדיין לח, אפשר להניח את הלחם על קרקעית התנור ולאפות עוד 5-7 דקות. הזמנים כאן הם לסדרי גודל, כי כל תנור מגיב אחרת.
  5. להוציא את הלחם מהתנור ומהתבנית ולהניח אותו ע"ג רשת לצינון.
  6. להגיש בטמפרטורת החדר עם טחינה, או אפילו עם "בלי-כלום".
לחם ממולא בעגבניות - תקריב

הערות – לחם ממולא בעגבניות:

  • אם לא השגתם עגבניות שרי תמר אלא עגבניות שרי עגולות, או עגבניות רגילות והן מלאות בנוזלים, יש לסחוט ולהוציא את המיצים מהעגבניות כדי שלא ירטיבו את הבצק יתר על המידה. ניתן להשתמש במיץ שסוחטים מהעגבניות לתיבול סלטים.
  • במקום עשבי התיבול ושמן הזית ניתן להשתמש בממרח פסטו או בממרח ירוק אחר
  • אפשר להמיר את השמרים היבשים ב-25 גרם שמרים טריים.
אתם יודעים? אנשים רבים נכנסים אל הבלוג שלי מדי יום. יש העוזבים בלי להשאיר עקבות ויש המשאירים לי סימן. בשבילי זה סימן להמשיך לכתוב.

אני משקיעה זמן, אנרגיות והמון אהבה בכתיבה, בצילומים ובעריכה של כל פוסט לכן, תגובות ולייקים יתקבלו בשמחה גדולה. אהבתם? הכנתם? שתפו אותי איך יצא לכם. זה מאד משמח אותי. אם אתם מעלים תמונות, אל תשכחו לתייג אותי @orlycohen. אני לא רוצה להיות נודניקית, אבל ממש כדאי לעקוב אחרי גם באינסטגרם. לפעמים יש שם הדגמות לשלבים מעניינים במתכונים, או סתם אנקדוטות כדי שתכירו אותי קצת יותר טוב. אז בואו בהמוניכם.

אם אתם לא רוצים לפספס מתכונים חדשים שלי, אנא השאירו את כתובת המייל שלכם בתחתית המתכון ואני אדאג לשלוח אליכם הודעה בכל פעם שאפרסם כאן.

בתיאבון!

חיים וטעים!
מאת: | 2022-06-13T13:01:29+03:00 11/10/2018|קטגוריות: קציצות ומאפים מלוחים|תגיות: , , , |0 תגובות

השאר תגובה