/, פסטה ואורז/פסטה ברוטב פסטו – טבעוני

פסטה ברוטב פסטו – טבעוני

פסטה ברוטב פסטו טבעוני 1

רוטב פסטו הוא דרך נהדרת לצרוך המון ויטמינים מינרלים ושומנים טובים, והצירוף שלו לפסטה הופך אותו לאהוב גם על ילדים. מנה טעימה בטירוף, משביעה ומלאה ברכיבים תזונתיים חיוניים לגופנו. ניתן להכין את המנה עם פסטה ללא גלוטן או פסטה מחלבון קטניות, מה שמעלה את הערכים תזונתיים של המנה אפילו יותר. המנה טבעונית, פרווה ומתאימה גם לאלרגים ולנמנעים מלקטוז.

פסטה ברוטב פסטו טבעוני

המרכיבים ל- 4 מנות:

  • 1 חבילת פסטה מאיזה מותג וצורה שאוהבים (רגילה, מחיטה מלאה, בתוספת קטניות או ללא גלוטן)
  • 250 מ"ל שמנת סויה 5% או נוזל קוקוס או קרם קוקוס (מה שאוהבים)

לפסטו:

  • צרור גדול של בזיליקום או 3 קופסאות של בזיליקום מהסופר
  • 2 שיני שום (או יותר לפי הטעם)
  • 1/3 כוס שמן זית
  • 50 גרם צנוברים קלויים על מחבת יבשה עד להזהבה קלה, או אגוזי מלך (לפי הטעם והתקציב)
  • קורט מלח ופלפל גרוס

להגשה:

  • 3 כפות צנוברים קלויים על מחבת יבשה עד להזהבה קלה
  • 2 אגוזי ברזיל
  • 1 כף פרמזן טבעוני
  • אופציונלי: כף שמרי בירה (שמרים תזונתיים)

אופן ההכנה:

  1. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.
  2. שוטפים את הבזיליקום, מכניסים אותו יחד עם כל מרכיבי הרוטב לבלנדר וטוחנים עד לקבלת מרקם חלק ואחיד. בעקרון, הייתי אמורה לכתוב כאן שיש להשתמש רק בעלי הבזיליקום, אולם אם יש לכם בלנדר עוצמתי, אפשר להשתמש גם בגבעולים כל עוד הם נטחנים ולא נשארים סיביים במנה. בצורה זו נקבל עוד נפח למנה וגם סיבים תזונתיים.
  3. טועמים ומשפרים טעמים.
  4. מחממים בזהירות את השמנת במחבת רחבה, עד לסף רתיחה, ומוסיפים את ממרח הפסטו. מערבבים עד לאחידות ומוסיפים פנימה את הפסטה, מערבבים ומגישים.
  5. מפזרים מעל כל מנה  צנוברים קלויים ומגררים עליה כחצי אגוז ברזיל. אפשר לזרות מעל פרמזן טבעוני ומעט שמרי בירה.

הערות לפסטה ברוטב פסטו טבעוני:

  • הערה של הקורא דני: שימוש בגבעולי בזיליקום עלול להוסיף מרירות לפסטו.
  • ניתן להכין גם במעבד מזון ואפילו בעזרת בלנדר מוט. פשוט מכניסים את כל המרכיבים של הפסטו לכלי בעל שוליים גבוהים וטוחנים עד לקבלת ממרח אחיד.
  • הפסטה מתאימה גם לחימום יום אחרי, תוך שהיא שומרת על הטעם והמרקם, כך שניתן לקחת את השאריות לעבודה למחרת וזה יתרון עצום.
  • גיוון: אפשר להחליף חלק מהבזיליקום בפטרוזיליה או בתרד. יוצא פנטסטי.
  • גיוון 2: אפשר להוסיף לפסטו גם כף טפנד זיתים שחורים וארטישוקים כבושים קצוצים כמו בתמונה למטה
  • לגבי פסטה ללא גלוטן אני אוהבת את הפנה של ברילה ללא גלוטן כי אין לה טעם לוואי, וניתן להגיע איתה לדרגת בישול אל-דנטה, מה שקשה בדרך כלל עם פסטות ללא גלוטן.

פסטה ברוטב פסטו טבעוני עם טפנד זיתים וארטישוק כבוש

אהבתם? אשמח לשמוע! לייק או תגובה יתקבלו בברכה.

הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי על התמונות שלכם @orlycohen. מאד משמח אותי לראות את התוצרים שלכם.

בתיאבון!

חיים וטעים!

  1. סיגלית 01/08/2018 בשעה 22:38

    נראה מעולה
    אפשר בלי הסויה/קוקוס?

  2. חיים וטעים 01/08/2018 בשעה 22:43

    היי,
    את זריזה.
    כן. אפשר לשים 1/2 כוס ממי הבישול של הפסטה

  3. דני 01/08/2018 בשעה 23:23

    מניסיוני פסטו עם הגבעולים יוצא יותר מריר

  4. חיים וטעים 01/08/2018 בשעה 23:30

    תודה על תגובתך דני.
    אני לא חשה במרירות יתרה, אבל מצד שני אני אוהבת רוקט ואנדיב.
    ??☘️
    אני אוסיף את הערתך לפוסט.
    מי שרגיש למרירות, צריך להסיר את הגבעולים.

  5. הלפגוט רבקה 03/08/2018 בשעה 06:37

    רואה מדי פעם את המתכונים שלך ונהנית להכינם.
    אשמח לקבלם למייל

  6. חיים וטעים 03/08/2018 בשעה 09:43

    תודה על התגובה המקסימה! אשמח לצרף אותך לרשימת התפוצה לקבלת קישור למתכונים במייל.

  7. יהודית בן אהרון 09/08/2020 בשעה 16:29

    נהדר
    אנא צרף אותי לתפוצה

  8. חיים וטעים 10/08/2020 בשעה 12:48

    תודה יהודית. אשמח לצרף אותך לרשימת התפוצה ?

  9. שירה 16/05/2021 בשעה 14:48

    היי, רציתי לדעת אם אפשר להחליף את מי הקוקוס בקרם קוקוס?

  10. חיים וטעים 16/05/2021 בשעה 14:54

    אפשר, רק שזה שמן יותר.

השאר תגובה