/, פסטה ואורז, תבשילי ירקות וקטניות/פלפל ממולא טבעוני – בתנור
Print Friendly, PDF & Email

פלפל ממולא טבעוני – בתנור

Print Friendly, PDF & Email

 

ראיתם מה זה? גם 2 קישואים נדחפו לתבנית. לא גירשתי אותם.

 

לממולאים בתנור יש טעם שונה, עמוק יותר שאני כטבעונית מחפשת באוכל.

כמה כיף להגיש לשולחן תבנית של ממולאים, צבעונית ושמחה!

אצלנו כל שבוע, בנוהל קבוע, יש ממולאים. מה ממלאים? בהתאם לעונה: בתקופה האחרונה זה פלפל שושקה, בשאר השנה זה פלפלים אחרים, קישואים ממגוון זנים, עלי כרוב, עלי גפן, מנגולד, חובזה, בצלים, עגבניות, חצילים, סלקים, בעצם כל ירק שאפשר לרוקן / לגלגל ולמלא. המלית משתנה, אבל תמיד תכיל דגנים עם מרכיב חלבוני טבעוני כלשהו. קטניות נניח, או שבבי סויה, או טופו מגורר. כך, בכל פעם מקבלים מגש עם טעם אחר, כי הגיוון לדעתי הוא אחד האלמנטים החשובים במטבח.

פלפלי שושקה (הנקראים גם פלפל רומירו) הם פלפלים אדומים ארוכים ומתקתקים אותם אני חותכת בעדינות לאורכם, מנקה מגרעינים וממלאת בכל טוב. הפעם הלכתי על שילוב של אורז, בורגול ושבבי סויה, עם המון ירוקים, והכל נאפה ברוטב עגבניות עשיר.

כאן השתמשתי באורז בסמטי שבושל חלקית מראש.

המרכיבים:

 לתבנית + רוטב:

1 בצל פרוס דק

2 עגבניות פרוסות דק

2 שיני שום קצוצות

1 בקבוק מחית עגבניות המכונה  "פסאטה"

2 כפות שמן זית

1 כפית סוכר – לא חובה!

 

7-8 פלפל שושקה ארוך (בערך 1 ק"ג) נקי מגרעינים

 

למלית טבעונית:

3/4 כוס אורז עגול או אורז פרסי לא מבושל

1/4 כוס בורגול

2 כוסות של עלים ירוקים: פטרוזיליה, שמיר, כוסברה ונענע

1 כוס שבבי סויה (שיש להכין מבעוד מועד* – הסבר יינתן למטה)

חופן חמוציות קצוצות

מלח פלפל

2 כפות שמן זית.

 

אופן ההכנה:

  1. להשרות את האורז והבורגול בהרבה מים למשך שעה, לשטוף ולסנן.
  2. לערבב את כל מרכיבי המלית, ולמלא את הפלפלים בתערובת. לא לדחוס, אלא להשאיר קצת מקום כי האורז והבורגול צריכים מקום לתפוח.
  3. לצקת לתבנית 1/4 בקבוק מחית עגבניות, לפזר מעל את פרוסות הבצל באופן שווה (רצוי לפתוח לטבעות) ומעליהן גם את פרוסות העגבניות. לפזר את השום הקצוץ.
  4. להניח את הפלפלים באופן שימלאו את התבנית בצורה אחידה.
  5. להכנת הרוטב, יש לערבב בקערה גדולה את יתרת מחית העגבניות עם בקבוק מים, מעט מלח ופלפל שחור גרוס. (אם רוצים להוסיף סוכר, זה הזמן להוסיף).
  6. לצקת את הרוטב בעדינות מסביב ועל גבי הפלפלים. הנוזל צריך להגיע עד לכיסוי הפלפלים. אם חסר, להוסיף עוד מים.
  7. לכסות בנייר אפיה ומעל בנייר אלומיניום.
  8. להכניס לתנור שחומם מראש ל- 190 מעלות למשך שעה- שעה ורבע. אני ממליצה להסתכל אחרי חצי שעה, ובמידה וחסרים מים להוסיף כ- חצי כוס מים רותחים.
  9. אם רוצים שהפלפלים ישחימו מעט מלמעלה, ניתן להסיר את הכיסוי ולהשאיר בתנור עוד 5 דקות במצב גריל. זהירות, הפלפלים עדינים ודקים ונוטים להישרף בקלות.

כאן הוספתי שעועית אזוקי לרוטב מסביב לפלפלים – תוספת חלבון ומרקם למנה הטבעונית הכל כך טעימה הזו.

 

הערות:

  • הכנת שבבי הסויה: להשרות את השבבים היבשים בכמות גדולה (פי 3-4) של מים רותחים עם תבלינים למשך חצי שעה. לסנן ולסחוט היטב. לטגן עם מעט שמן נייטרלי (זרעי ענבים או קנולה) תוך כדי ערבוב, עד שמתקבלים פירורים שחומים. זה תהליך די ארוך, לכן אני מכינה כמות גדולה ומקפיאה בכלים קטנים כמות של 1 כוס. זה מתאים להמון מנות טבעוניות: בולונז, לזניה ועוד.
  • לגבי הסוכר: למרות שמדובר בעגבניות שבדרך כלל מבקשות סוכר לאיזון החמיצות, במקרה הזה הפלפלים מתוקים דיים מה שמאזן את המנה, לדעתי.
  • קטניות: ניתן להוסיף לרוטב מתחת ומסביב לפלפלים גם קטנייה שבושלה מראש: שעועית אדומה, גרגרי חומוס או עדשים שחורות.
  • מלית: ניתן להכין עם 1 כוס אורז במקום השילוב של אורז ובורגול. כמו כן, ניתן להשתמש באורז בסמטי מבושל חלקית.
  • גיוון: ניתן לשלב ירקות נוספים בתבנית: קישואים עגולים וכדומה.

אם הגעתם עד כאן, אשמח אם תבקרו בעמוד הפייסבוק של האתר "חיים וטעים" ותפרגנו לי בלייק

בתיאבון!

חיים וטעים!

השאר תגובה