פטריות ממולאות טבעוניות

פטריות ממולאות טבעוניות אפויות
פטריות ממולאות טבעוניות, עם עשבי תיבול, ערמונים ושקדים אפויות בתנור היא מנה צמחונית טעימה להפליא. הפטריות הממולאות שמוכרות לנו משנות ה-80 וה-90 חוזרות במלית חדשה ועדכנית יפה ואסתטית, המתאימה כמנת פתיח לארוחה, לבראנצ' רומנטי או לארוחת ערב עם סלט בצד. זוהי חגיגת טעמים מושלמת שתרצו להכין עוד ועוד שיכולה לככב על שולחן החג הקרב ובא. בנוסף לכך, בסוף המתכון ציינתי התאמות למלית ללא גלוטן ולמלית המתאימה לפסח.

פטריות ממולאות טבעוניות

המרכיבים

  • 8 פטריות גדולות
  • 1 בצל גדול קצוץ דק
  • 2 שיני שום קצוצות דק
  • 100גרם (חבילה אחת) ערמונים קצוצים
  • 3 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל גרוס
  • 3 כפות שקדים טחונים
  • 2 כפות פירורי לחם* (ציינתי למטה אפשרויות למלית ללא גלוטן ולפסח)
  • 3 כפות גרעיני חמניות קלויים מעט על מחבת יבשה
  • חופן עלי טימין
  • 1 כף אורגנו טרי קצוץ דק (או כפית אורגנו יבש)
  • 3 כפות פטרוזיליה קצוצה דק
  • 2 כפות עלי נענע קצוצים דק
  • 3 כפות עלי בזיליקום קצוצים דק

אופן ההכנה

  1. לנגב את הפטריות ולהסיר את רגליהן.
  2. לקצוץ את רגלי הפטריות דק.
  3. לאדות את הבצל ב-2 כפות שמן זית עד לשקיפות, להוסיף את השום ורגלי הפטריות ולהמשיך לאדות תוך כדי ערבוב כחצי דקה.
  4. להוסיף למחבת את הערמונים, השקדים הטחונים, פירורי הלחם, עשבי התיבול ו-2 כפות (מתוך 3) של גרעיני החמניות ולטגן יחד עוד מספר דקות עד לקבלת תערובת אחידה.
  5. לתבל את המלית במלח ופלפל לפי הטעם.
  6. לאחר שהמלית הצטננה מעט למלא את הפטריות בתערובת ולהניח אותן בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
  7. לזלף מעל מעט שמן זית, לפזר את יתרת גרעיני החמניות ולאפות כ-30 דקות ב-180 מעלות.
  8. להוציא מהתנור ולהגיש לשולחן.

פטריות לפני מילוי מלית טבעונית לפטריות פטריות ממולאות טבעוניות לפני אפייה

הערות וטיפים של חיים וטעים לפטריות ממולאות טבעוניות

  • ניתן לאפות יחד עם הפטריות גם חצי ראש שום (כמו שרואים בתמונות), הוא יוצא מתקתק ונמרח כחמאה.
  • אפשר להחליף את גרעיני החמניות בגרעיני דלעת או שומשום.
  • למתכון ללא גלוטן יש להחליף את פירורי הלחם בשיבולת שועל דקה.
  • בפסח תחליפו את פירורי הלחם בקמת מצה.

מתכונים למנות פתיחה שבטח תאהבו: גלילות חציל ממולאות במלית צמחונית טבעונית, עלי מנגולד ממולאים טעימים בטירוף שניתן לאכול חמים או קרים, סלט מלפפונים אסייתי פיקנטי ויש לי בבלוג עוד המון אפשרויות.

אתם יודעים? אנשים רבים מבקרים בבלוג שלי מדי יום. יש העוזבים בלי להשאיר עקבות ויש המשאירים לי סימן. בשבילי זה סימן להמשיך לכתוב.

תגובות, שאלות, הארות ולייקים יתקבלו בשמחה גדולה. אהבתם? הכנתם? שתפו אותי ואל תשכחו לתייג אותי: @orlycohen כי אני כל כך שמחה לראות תמונות של היצירות שלכם. כמו כן, כדאי לכם לעקוב אחרי גם באינסטגרם צבעוני וטעים שם, עם תמונות וסרטונים של שלבי ההכנה.

רוצים לא לפספס מתכונים שלי? אנא השאירו את כתובת המייל שלכם בתחתית העמוד ותקבלו עדכונים בכל פעם שאפרסם כאן מתכון חדש.

בתיאבון!
חיים וטעים!

10 תגובות

  1. שרון 07/08/2023 בשעה 12:41

    נראה מושלם

  2. חיים וטעים 07/08/2023 בשעה 12:48

    תודה שרוני

  3. קובי 07/08/2023 בשעה 18:49

    שאלה, ידוע שהפטריות מוציאות נוזלים בזמן החימום, מתי צריך להוציא אותן?

  4. חיים וטעים 07/08/2023 בשעה 21:33

    היי קובי,
    אני הוצאתי אחרי 30 דקות והיה בסדר.
    הן פירורי הלחם והן קמח השקדים סופחים נוזלים.
    עם זאת, כדאי להציץ לתנור מדי פעם, כי כל תנור מתנהג אחרת. בהצלחה

  5. איתמר גלעדי 09/08/2023 בשעה 10:36

    איזה כייף על המתכונים שלך 🙏

  6. חיים וטעים 09/08/2023 בשעה 12:31

    תודה על המילים הטובות.

  7. גלית 20/01/2024 בשעה 10:17

    תודה על כל המתכונים הקלים והטובים 👍👍👍

  8. חיים וטעים 20/01/2024 בשעה 10:44

    מכל הלב. שמחה שאת אוהבת.

  9. שרה 11/04/2024 בשעה 14:40

    תודה על מתכון טעים וחגיגי

  10. חיים וטעים 11/04/2024 בשעה 15:14

    איזה כיף שאהבת

השאר תגובה