/, חגים ואירועים, עוגות ומתוקים/מאפה פילו מתוק בסגנון יווני

מאפה פילו מתוק בסגנון יווני

מאפה פילו מתוק עם קרם וניל גבינתי ופירות יער

מאפה פילו מתוק בסגנון יווני זו עוגה יפהפיה שנראית כמו פרח. השוליים שלה הם עלי הכותרת של הפרח והם פריכים וקראנצ'יים ואילו הליבה רכה ונימוחה. למעשה, מדובר בעוגה מיוחדת מאד שמזכירה את הרעיון של בורקס מים (מי שמכיר) רק במתוק. את הפלא הזה גיליתי לראשונה בבלוג מתנות קטנות של חברתי המקסימה דפנה אוסטר מיכאל, וכמובן שמיד חשבתי כיצד לטבען אותה ולהפוך אותה לפרווה וטבעונית. התוצאה יצאה מופלאה! עוגה שהיא למעשה קינוח בטעמי וניל עם פירות יער שמשלבת מרקמי רך וקריספי, שהכי כיף לאכול כשהיא חמימה. היא נפרסת מקסים בלי להתפורר, שזה לטעמי יתרון גדול.

מאפה פילו מתוק בסגנון יווני

המרכיבים

  • 250 גרם בצק פילו מופשר לפי הוראות היצרן (או מצונן)
  • כ- 50 גר’ שמן קוקוס
  • 150 גרם (1/2 חבילה) פירות יער קפואים

לקרם וניל

  • 250 מ”ל שמנת צמחית או קרם קוקוס קר
  • 1/2 כוס חלב (לא משנה איזה)
  • 1/2 כוס סוכר
  • כפית גדושה של קליפת לימון מגוררת
  • כפית וניל איכותי
  • 3 כפות אינסטנט פודינג וניל
  • 250 גר’ גבינת סויה
  • 1 כף זרעי צ׳יה

אופן ההכנה

  1. מוציאים את עלי הפילו מהאריזה ומכסים אותם במגבת כדי שלא יתיבשו.
  2. פורשים דף פילו ומברישים אותו בשמן קוקוס. מניחים מעליו דף נוסף ומורחים גם אותו.
  3. מכווצים את הדפים בצורת אקורדיון. זה לא צריך להיות מדוייק, העיקר שיצא כמו מניפה סגורה, דקה וארוכה.
  4. מגלגלים לצורת שבלול ומניחים במרכז תבנית עגולה בקוטר 26 מרופדת בנייר אפייה. ממשיכים לבנות ספירלה גדולה עם שאר הדפים. אל תצופפו את הדפים, טוב שיש קצת מרווחים. שימו לב שכמות העלים הזו צריכה למלא את כל התבנית.
  5. אופים את הספירלה של הבצק בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות כחצי שעה או עד שהמאפה מזהיב ואפוי היטב., ראו תמונה בהמשך.
  6. בזמן שהמאפה בתנור טורפים בקערה את כל מרכיבי הקרם.
  7. מוציאים את התבנית מהתנור ושופכים את הבלילה מעל ובין הדפים האפוים. הנוזל אמור לחדור לעלים וממלא את הרווחים שהשארנו.
  8. מפזרים את פירות היער על קרם הוניל בצורה חופשית ומכניסים חזרה לאפייה של עוד כ- 30 דקות, או עד שהמאפה יציב במרכזו ושחום ופריך בקצוות.
  9. מצננים מעט, בוזקים אבקת סוכר ומגישים חמים – פושר.
ספירלת דפי הפילו אחרי אפייה ראשונית

עוגת דפי הפילו אחרי אפייה ראשונית לפני הוספת הקרם

גיוונים וטיפים של חיים וטעים למאפה פילו מתוק

  • העלתי סרטון הדגמה באינסטגרם, ואני ממליצה לצפות בו כדי להבין טוב יותר איך העוגה בנויה.
  • לארוחה חגיגית כדאי להגיש בצד רוטב פירות יער אותו נכין בקלות ע,י בישול במשך 5-6 דקות של יתרת הפירות שבחבילה + 1/4 כוס סוכר.
  • העוגה במיטבה ביום הכנתה, אך אם נשארה חתיכה, ניתן לשמור אותה במקרר עד 3 ימים כשהיא מכוסה היטב. לקראת ההגשה מחממים במשך כמה דקות בתנור שחומם מראש ל-150 מעלות (לא במיקרו!) וזורים שוב מעט אבקת סוכר.

מתכונים למנות בסגנון יווני שבטח תאהבו: מוסקה צמחונית – טבעונית בסגנון יווני להיט בכל ארוחה, סקורדליה ממרח שום יווני שמשדרג כל לחם טרי או קלוי, או פלפל ממולא בתנור בטעמים עמוקים.

אתם יודעים? אנשים רבים מבקרים בבלוג שלי מדי יום. יש העוזבים בלי להשאיר עקבות ויש המשאירים לי סימן. בשבילי זה סימן להמשיך לכתוב.

תגובות, שאלות, הארות ולייקים יתקבלו בשמחה גדולה. אהבתם? הכנתם? שתפו אותי ואל תשכחו לתייג אותי: @orlycohen כי אני כל כך שמחה לראות תמונות של היצירות שלכם. כמו כן, כדאי לכם לעקוב אחרי גם באינסטגרם צבעוני וטעים שם, עם תמונות וסרטונים של שלבי ההכנה.

רוצים לא לפספס מתכונים שלי? אנא השאירו את כתובת המייל שלכם בתחתית העמוד ותקבלו עדכונים בכל פעם שאפרסם כאן מתכון חדש.

בתיאבון!
חיים וטעים!

4 תגובות

  1. אורן 11/08/2023 בשעה 15:35

    תודה עבור המתכונים המצויינים והטבעוניים שלך! העוגה בהתחלה הזכירה לי פורטוקלו-פיתה, ששם מפוררים את הפילו. המתכון שלך נשמר וינוסה 🙂 תודה

  2. חיים וטעים 11/08/2023 בשעה 17:06

    נכון. יש משהו דומה ביניהן. היוונים משתמשים המון בבצק פילו למתוק ומלוח.

  3. נעה תמרי 11/08/2023 בשעה 19:21

    נראה מעולה. אפשר לדעתך להחליף את הדפים בדפי אורז? (צריכה לל"ג)

  4. חיים וטעים 11/08/2023 בשעה 20:42

    לא ניסיתי, אך נראה לי שזה לא יתאים.

השאר תגובה