/, ללא גלוטן, פסטה ואורז/פסטה ברוטב לימון ושמן זית

פסטה ברוטב לימון ושמן זית

 

פסטה ברוטב לימון

פסטה ברוטב לימון ושמן זית היא מנה נהדרת מהמטבח האיטלקי. את המנה טעמתי לראשונה במסגרת חופשה באזור אמלפי, בה מגדלים לימונים ענקיים לתעשיית הלימונצ'לו. בואו נודה על האמת, לא רק טעמתי, אלא אכלתי מדי ערב, במשך שבוע, היות שזו היתה המנה הטבעונית הכמעט יחידה. נכון, בנוסף היתה גם פסטה ברוטב עגבניות, אך אותה אכלתי מדי צהרים. ובכן, שלא יהיה לכם ספק, אני לא כותבת את זה כדי להתלונן, חלילה. התענגתי על כל ביס ועל כל טיפת רוטב בצלחת.

בעיני, המנה הזו היא לא פחות מגאונית וגדולתה בפשטותה. כי למרות המראה התמים ומיעוט המרכיבים, מדובר במנה עשירה ומלאת טעם. החמיצות של הלימון הופכת אותה לקלילה ומתאימה גם לימים החמים. המנה פרווה ויכולה להשתלב נהדר בכל ארוחה. לא צריך ידע מוקדם בבישול כדי להכין אותה והיא גם זולה מאד. ארוחה ל-4 סועדים בפחות מ- 10 שקלים (במטבח שיש בו מוצרים בסיסיים). כל מה שצריך זה רק להקפיד על איכות המרכיבים שיש כמעט בכל בית: פסטה ארוכה (אני השתמשתי בספגטי), שמן זית איכותי, שום טרי, וכמובן מיץ וקליפת לימון לארומה מושלמת. כמעט שכחתי, צריך גם 5 דקות פנויות, כי זה הזמן שלוקח להכין את הרוטב. אז אם יש לכם 5 דקות, צאו לדרך.

פסטה ברוטב לימון ושמן זית

המרכיבים

  • 500 גרם פסטה ארוכה: ספגטי, פטוצ'יני או לינגוויני
  • 3+3 כפות שמן זית
  • 2-3 שיני שום פרוסות דק
  • 1 חופן קטן עלי פטרוזיליה קצוצים דק
  • 1/2 כוס מיץ לימון סחוט טרי
  • מלח + פלפל גרוס
  • 1 כפית אבקת צ'ילי גרוס
  • קליפת לימון מגוררת מלימון שלם

אופן ההכנה

  1. לבשל את הפסטה במי מלח לפי הוראות היצרן, לסנן ולשמור 1/2 כוס ממי הבישול.
  2. בזמן שהפסטה מתבשלת, לטגן במחבת גדולה על להבה בינונית את השום ב- 3 כפות שמן זית עד שעולה ניחוח שום מהמחבת.
  3. להוסיף פטרוזיליה, מיץ לימון, מלח, פלפל וצ'ילי גרוס ולערבב.
  4. לצרף למחבת את הפסטה + 1/2 כוס ממי הבישול. לערבב בקלות עד שכל הפסטה עטופה ברוטב.
  5. להגיש לשולחן עם קליפת לימון מגוררת, עלי פטרוזיליה, שבבי צ׳ילי ושמן זית.

הערות וטיפים לפסטה ברוטב לימון מבית חיים וטעים

  • אפשר להשתמש בכל סוג או צורה של פסטה שאוהבים.
  • אם תכינו את המנה עם פסטה ללא גלוטן או פסטה על בסיס קטניות תקבלו מנה מזינה ללא גלוטן.
  • לא אוהבים פיקנטי? אפשר לוותר על הצ'ילי הגרוס.

עוד מתכונים מהמטבח האיטלקי שבטח תאהבו:  פסטה פרימוורה – פסטה קלילה עם ירקות, קפונטה – סלט חצילים מהמטבח הסיציליאני, פרינטה – מאפה חומוס ללא גלוטן

אתם יודעים? אנשים רבים מבקרים בבלוג שלי מדי יום. יש העוזבים בלי להשאיר עקבות ויש המשאירים לי סימן. בשבילי זה סימן להמשיך לכתוב.

תגובות, שאלות, הארות ולייקים יתקבלו בשמחה גדולה. אהבתם? הכנתם? שתפו אותי ואל תשכחו לתייג אותי: @orlycohen אני כל כך שמחה לראות תמונות של היצירות שלכם. כדאי לכם לעקוב אחרי גם באינסטגרם צבעוני וטעים שם, עם תמונות וסרטונים של שלבי ההכנה.

רוצים לא לפספס מתכונים שלי? אנא השאירו את כתובת המייל שלכם בתחתית העמוד ותקבלו עדכונים בכל פעם שאפרסם כאן מתכון חדש.

בתיאבון!
חיים וטעים!

2 תגובות

  1. יצחק טואף 01/10/2023 בשעה 22:23

    נשמע מתכון מעולה וקליל! תודה לך 🙂

  2. חיים וטעים 01/10/2023 בשעה 23:17

    בדיוק כך! תודה

השאר תגובה