פרמזן טבעוני

פרמזן טבעוני - שמרי בירה לשדרוגלפסטה

אוממי אפקט ה- wow

סוד שאני רוצה לשתף בו אתכם זה איך להכין פתיתי פרמזן* טבעוני, לפי מתכון שמצאתי באחד משיטוטי הרבים ברשת.

המרכיב העיקרי בפתיתי הפרמזן הטבעוני הוא קשיו – טבעי (לא מושרה ולא קלוי), אך הטעם הדומיננטי מגיע משמרים תזונתיים (nutritional yeast), המכונים גם שמרי בירה. מעבר לחלבון ולערכים התזונתיים שלהם, שמרי הבירה מהווים תבלין שמטרתו להקפיץ ולהדגיש את טעמי המנה והוא נחשב ל"אוממי".

"אוממי" ביפנית זה "טעים".  האוממי מכונה לעיתים גם כטעם החמישי. כלומר, מעבר לארבעת הטעמים המוכרים: מתוק, מר, חמוץ ומלוח (וחריף שאיננו נחשב טעם אלא צריבה).

בתרגום חופשי אוממי זה מה שהופך את האוכל ל- WOW. ואכן, שימוש נכון ומידתי בשמרי הבירה יכול לשדרג את טעמן של הרבה מנות. חשוב להדגיש כי טעמם של שמרי הבירה דומיננטי מאד ועלול להשתלט על טעם המנה אז בזהירות. זה תבלין.

אוממי הוא אותו אותו טעם חמקמק, שכולנו שואפים אליו כשאנחנו מבשלים או כשאנחנו אוכלים. למעשה מדובר ב- MSG או במלחים של חומצה גלוטאמית והוא נמצא באופן טבעי במוצרים טבעוניים רבים: עגבניות בשלות, פטריות, עדשים כתומות, תירס ומוצרים מותססים כמו רוטב סויה, מרמייט שהאנגלים אוהבים וכמובן גם בשמרי הבירה.

אני מודה ומתוודה שלקח לי זמן עד שהתרגלתי והתחלתי לחבב את טעמו וריחו של ה"פרמזן הטבעוני". כמו שאומרים אצלנו: זה טעם נרכש. אבל זו האמת, כשמתרגלים זה ממש טעים!

שימושים: פירורי הפרמזן הטבעוני הללו מעשירים מנות שלפני הטבעונות הייתי מגררת לתוכן גבינה קשה. כגון פסטות, מאפים וכמובן מרקים או במילים אחרות: כל מאכל שטעם גבינתי מקפיץ אותו.

פסטה ופטריות עם פרמזן טבעוני

פרמזן טבעוני

המרכיבים לכוס אחת של פתיתי פרמזן טבעוני:

  • 3/4 כוס אגוזי קשיו טבעיים
  • 2-3 כפות שמרים תזונתיים (בהתאם לטעם האישי)
  • 1/2 כפית מלח הימלאיה דק
  • 1/4 כפית שום גבישי (מי שאוהב טעם שומי יותר – אפשר להוסיף עוד)

אופן ההכנה:

  1. להכניס את כל המרכיבים למעבד מזון ולהפעיל למספר שניות עד שמתקבלים פירורים קטנטנים ודי אחידים.
  2. להעביר לכלי סגור ולשמור במקרר. זה נשמר לפחות שבועיים. ניתן להקפיא חלק לשימוש עתידי.

גיוונים:

  • אפשר לשלב במתכון סוגים שונים של אגוזים.
  • בהוספת 1 כף שמן זית איכותי למרכיבים מתקבל ממרח גבינתי שאותו ניתן למרוח על כריכים להשתמש בו כמטבל לירקות וכדומה.
  • זהו מתכון בסיסי ואפשר להוסיף לו מרכיבי טעם ותבלינים שונים כגון: צ'ילי גרוס, פלפל שחור, עגבניות מיובשות או שמיר קצוץ.

הערות חשובות:

  • אני אמנם קוראת למתכון "פרמזן טבעוני" אך אין לפתיתים הללו שום קשר לפרמזן (שהיא כידוע, גבינה מאזור ספציפי באיטליה). הדבר היחיד שמקשר אותם הוא השימוש הדומה, ולכן מטעמי נוחות בלבד, אני קוראת לזה כך.
  • המינון המקובל הוא כף אחת של פתיתים לסועד / למנה.
  • כדי לשמור על הערכים התזונתיים רצוי להוסיף את הפתיתים בסוף הבישול ולהמנע מחימום יתר.

אתם יודעים? אנשים רבים נכנסים אל הבלוג שלי מדי יום. יש העוזבים בלי להשאיר עקבות ויש המשאירים לי סימן. בשבילי זה סימן להמשיך לכתוב.

אני משקיעה זמן, אנרגיות והמון אהבה בכתיבה, בצילומים ובעריכה של כל פוסט. אהבתם? הכנתם? שתפו אותי איך יצא לכם ולא תשכחו לתייג אותי @orlycohen, זה מאד משמח אותי.

אם אתם לא רוצים לפספס מתכונים חדשים שלי, אנא השאירו את כתובת המייל שלכם בתחתית המתכון ואני אדאג לשלוח אליכם הודעה בכל פעם שאפרסם כאן.

בתיאבון!

חיים וטעים!

  1. חדוה רזניק 09/10/2018 בשעה 20:33

    וואי נראה ממש קל להכנה. עושה חשק להכין ולבדוק מה הטעם. תודה אורלי אהובה. שמרי בירה רוכשים בחנויות טבע?

  2. חיים וטעים 09/10/2018 בשעה 22:24

    תודה רבה חדווה. שיהיה בתיאבון ובהנאה. כן. ניתן להשיג בחנויות טבע

  3. ויוט ניסין 23/06/2019 בשעה 19:11

    פרמזן ממש טעים
    תודה

  4. חיים וטעים 24/06/2019 בשעה 14:25

    תודה רבה ? שמחה מאד שאהבת ?

  5. נדב ליבוביץ 14/10/2020 בשעה 22:49

    מעוניין לקבל מתכונים בבקשה

  6. חיים וטעים 15/10/2020 בשעה 08:20

    מצויין! מכניסה אותך לרשימת התפוצה

השאר תגובה