אוזני המן טבעוניים מ-2 מצרכים נולדו בראשי כדי לעזור למי שרוצה לשמור על המסורת של פורים בלי לקחת משכנתא. כי אני לא רואה סיבה לקנות אוזני המן, ובטח לא במחירים המפוצצים שקראתי עליהם בעיתון. הכנתי, העלתי לאינסטגרם והבקשות למתכון לא איחרו לבוא. אז קבלו אותם: אוזני המן מהירים מ-2 מצרכים שגם מי שחסר ניסיון באפייה יכול להצליח להכין.
אוזני המן טבעוניים מ-2 מצרכים
המצרכים:
- חבילת בצק פריך קפוא או מצונן – בסביבות 400 גרם
- קופסת ממרח תמרים איכותי או טחינה-שוקולד
אופן ההכנה:
- מפשירים את הבצק לפי הוראות היצרן (אם הבצק מצונן משתמשים בו כפי שהוא).
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- פותחים את גליל הבצק ופורשים אותו על גבי נייר אפייה. מסירים את הניילון שעוטף את הבצק ומרדדים מעט את הבצק לעובי 2-3 מ״מ. קורצים עיגולים בקוטר 5-6 ס״מ עם כוס, קורצן או רינג. שמים במרכז כל עיגול כפית מהממרח שבחרתם.
- מקפלים לצורת משולש ע״י צביטת הבצק ב-3 מקומות, מוודאים שהפינות נדבקו ולא ייפתחו באפייה. במידת הצורך אפשר להיעזר בטיפת מים כדי להדק את הבצק.
- מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה, מכניסים לתנור ואופים כ-10 דקות, מוציאים ומסובבים את התבנית ואופים עוד 3-5 דקות עד שהאוזניים זהובות. להוציא מהתנור ולצנן ע״ג רשת.
- לא לאכול לפני שמתקרר כדי לא לקבל כוויה בפה וכדי למנוע התפרקות האוזן.
- אופציונלי: לפני ההגשה לזרות מעט (או הרבה) אבקת סוכר.
מכינים משלוח מנות? הנה עוד עוגיות לפורים שאולי יעניינו אתכם: סהרוני פרג – פרסבורגר, מעמולים, מגולגלות תמרים, שטרודל תפוחים אישי
אתם יודעים? אנשים רבים נכנסים אל הבלוג שלי מדי יום. יש העוזבים בלי להשאיר עקבות ויש המשאירים לי סימן. בשבילי זה סימן להמשיך לכתוב.
הכנתם? תשוויצו באינסטגרם ואל תשכחו לתייג אותי orlycohen@ על התוצרים שלכם וממש אשמח אם תתחילו לעקוב אחרי שם.
אם אתם לא רוצים לפספס מתכונים חדשים שלי, אנא השאירו את כתובת המייל שלכם בתחתית המתכון ואני אדאג לשלוח אליכם הודעה בכל פעם שאפרסם כאן.
בתיאבון!
חיים וטעים!
פשוט נכון וגאוני
תודה רבה שרה