גלילות חצילים טבעוניות

גלילות חצילים הגשה

חצילים טובים, עגבניות, שום, ועשבי תיבול הם צירוף מנצח של המטבח הים תיכוני, ועל כן הכנתי גלילות חצילים על טהרת המטבח הטבעוני של חיים וטעים.

גלילות החצילים נהדרות כמנת פתיח ולאירוח. המנה טעימה, עדינה ופשוטה למדי להכנה (למרות שיש מספר שלבים), ונראית מצוין על הצלחת.

המתכון פותח בשיתוף סויה תנובה, כאשר במלית השתמשתי בממרח סויה 9% של תנובה בטעם שום שמיר (מתכון חדש).

גלילות חצילים טבעוניות

המרכיבים:

  • 2 חצילים יפים וארוכים
  • שמן זית
  • מלח גס
  • פלפל גרוס

מלית:

  • 1 גביע ממרח סויה 9% שום שמיר – תנובה
  • 2 כפות עגבניות מיובשות קצוצות
  • 1 כף קמח שיפון או טפיוקה
  • 2 כפות פרמיזן טבעוני (או שמרי בירה)

רוטב:

  • 400 גרם עגבניות מרוסקות איכותיות
  • 100 גרם רסק עגבניות
  • 2 שיני ום קצוצות
  • חצי פלפל צ'ילי קצוץ (לפי הטעם)
  • מלח, פלפל גרוס לפי הטעם

להגשה:

  • 2 כפות צנוברים
  • בצל ירוק / פטרוזיליה / שמיר / כוסברה

גלילות חצילים - הכנת החצילים לגלגול

אופן ההכנה:

  1. מכניסים לסיר את כל מרכיבי הרוטב, מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה כשעה. מצננים את רוטב העגבניות לטמפרטורת החדר.
  2. פורסים את החצילים לאורך לפרוסות דקות, מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מורחים בשמן זית וזורים מלח גס ופלפל שחור גרוס.
  3. אופים את החצילים כ-15 דקות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות עד שהחצילים מתרככים. מוציאים מהתנור ומצננים.
  4. מערבבים היטב את חומרי המלית בקערה.
  5. להרכבת הגלילות, לוקחים פרוסת חציל, מניחים כף ממלית הגבינות על החלק הרחב ומגלגלים לגלילה.
  6. מעבירים לתבנית, מורחים ברוטב עגבניות, מכסים ואופים עוד 15 דקות ב-180 מעלות.
  7. להגשה, מוסיפים צנוברים ועשבי תיבול ומגישים.

גלילות חצילים בתבנית

קוראים יקרים, הכנתם מתכון שלי? אשמח אם תשתפו ותתייגו אותי @orlycohen, אני כל כך נהנית מתמונות של התוצרים שלכם

אם אתם לא רוצים לפספס מתכונים שלי, אנא השאירו את כתובת המייל שלכם בתחתית העמוד ואני אדאג לשלוח אליכם הודעה בכל פעם שאפרסם כאן.

בתיאבון!

חיים וטעים!

6 תגובות

  1. רות רביב 07/12/2019 בשעה 07:19

    oאני אוהבת את הרעיונות ואת המתכונים שלך ואני טבעונית כבר הרבה שנים וכל הזמן מחפשת עוד רעיונות ומנסה עוד ועוד דברים ולאחרונה אני מחפשת מתכונים טבעוניים דלי פחמימות.אשמח עם תעזרי לי בכיוון ולכוון אותי למתכונים שלך בבלוג שהם כאלה.תודה.כמו כן אשמח לקבל מתכונים למייל.

  2. חיים וטעים 07/12/2019 בשעה 12:39

    תודה רבה על המילים החמות שלך, רות ?
    מוסיפה אותך בשמחה לרשימת התפוצה של הבלוג.

  3. עדי 26/05/2023 בשעה 10:10

    מושלם מושלם
    כולם ליקקו את האצבעות
    תודה על כך המתכונים הנפלאים
    תודה תודה על כל הטוב הזה🙏🏻🌺😘

  4. חיים וטעים 26/05/2023 בשעה 12:46

    נהדר! עשית לי את החג!

  5. צילה 14/11/2023 בשעה 12:04

    שלום
    אני נהנית מאד מהאתר שלך.
    רציתי לשאול מה אפשר לשים במקום קמח שיפון וכן פרמיזן טבעוני?
    תודה

  6. חיים וטעים 14/11/2023 בשעה 12:37

    תודה רבה.
    לגבי הקמח, כל קמח יכול להתאים.
    לגבי פרמזן, אם אין לך, אפשר לוותר

השאר תגובה