/, טופו, ללא גלוטן/טופו בתנור עם תפוחי אדמה

טופו בתנור עם תפוחי אדמה

טופו בתנור עם תפוחי אדמה

טופו בתנור שנצלה בגושים גדולים ברוטב משגע יחד עם תפוחי אדמה ובטטות הוא מנה חגיגית שתפאר את שולחן החג שלנו. זהו מתכון חדש לטופו שמושרה במרינדה ממכרת, המשלבת טעמי חמוץ – מתוק עם חריפות מעקצצת. המתכון כבש את הרשת, אך אני ראיתי אותו לראשונה אצל רחלי ולא נחתי עד שהכנתי לנו את המנה המושלמת הזאת. אני השתמשתי במרינדה שהולכת איתי שנים רבות למתכוני "על האש" והיא הוכיחה את עצמה גם הפעם. המסקנה שלנו היא שלא פלא שהמנה כבשה את הטיקטוק, כי היא מיוחדת, יפייפיה, חגיגית וטעימה מאד!

טופו בתנור עם תפוחי אדמה

המרכיבים:

  • 600 גרם טופו
  • 6 תפוחי אדמה שלמים מבושלים חלקית במי מלח (בערך 15 דקות מרתיחה)
  • אופציונלי להגשה: בצל ירוק, פטרוזיליה או שומשום מלא

מרינדה משגעת:

  • 5 כפות סויה (ללא גלוטן)
  • 2 כפות רסק עגבניות גדושות מדוללות בחצי כוס מים
  • 3 כפות חומץ אורז (אפשר גם מיץ לימון או חומץ בן יין אך הטעם ישתנה בהתאם)
  • 1 כף רוטב צ'ילי חריף סרירצ׳ה (אפשר יותר או פחות בהתאם לחריפות הרצויה)
  • 1-2 כפות סוכר קנים (או דמררה)
  • 2 כפות ג'ינג'ר קצוץ דק
  • 2-3 שיני שום קצוצות דק
  • אופציונלי: כמה טיפות תמצית עישון

לפני שמתחילים כמה הערות חשובות:

♦ אם קונים טופו בקוביות של 300 גרם, יש לחצות כל קוביה לרוחב לקבלת 2 חלקים נמוכים כדי לאפשר למרינדה לחדור כמה שיותר. אם קונים טופו בחבילות גדולות (1,000 – 1,200 גרם) הן, בדרך כלל, כבר בגובה המתאים כך שאין צורך לחצות אותן.

♦ חשוב מאד לייבש היטב את הטופו מנוזלים, כי ככל שהוא יהיה יותר יבש הוא יספוג יותר טעמים מהמרינדה. אני עושה זאת באמצעות מגבות נייר או מגבת בד.

טופו שלם במרינדה

אופן הכנת טופו צלוי בתנור:

  1. אחרי שחצינו את הטופו וייבשנו אותו היטב כמוסבר בהקדמה, מניחים אותו על משטח עבודה, חותכים בו חתכים בעומק 1-1.5 ס"מ (כמו בתמונה) בצורת שתי וערב ומניחים בקופסה גדולה שיכולה להכיל את כל חתיכות הטופו בשכבה אחת כשהחריצים כלפי מעלה.
  2. מערבבים היטב את חומרי המרינדה ויוצקים על גבי הטופו. חשוב להחדיר אותה לתוך החריצים.
  3. מכסים את הכלי ומכניסים למקרר למשך לילה (או לפחות ל-3 שעות).
  4. מעבירים את הטופו לתבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה.
  5. חורצים את תפוחי האדמה (כמו במתכון המניפות) ומסדרים מסביב לטופו.
  6. יוצקים מהמרינדה על הטופו ועל תפוחי האדמה.
  7. אופים בתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות במשך שעה, או עד שהטופו צלוי, שחום ותפוחי האדמה רכים. חשוב להמשיך ולצקת מהמרינדה על הטופו כל רבע שעה בערך, כך הטופו ישאר עסיסי.
  8. להגשה ניתן לפזר בצל ירוק קצוץ או עירית קצוצה, או שומשום מלא קלוי על מחבת יבשה.

הערות וסודות של חיים וטעים – טופו צלוי בתנור עם תפוחי אדמה:

אתם יודעים? אנשים רבים מבקרים בבלוג שלי מדי יום. יש העוזבים בלי להשאיר עקבות ויש המשאירים לי סימן. בשבילי זה סימן להמשיך לכתוב.

אני משקיעה זמן, משאבים והמון אהבה בכל מתכון, בכתיבה, בצילום ובעריכה כדי שהכל יהיה ברור; לכן תגובות, שאלות, הארות ולייקים יתקבלו בשמחה גדולה.

שתפו אותי: הכנתם? איך יצא לכם? אל תשכחו לתייג אותי שם: @orlycohen זה כל כך משמח לראות תמונות של התוצרים שלכם. אתם מוזמנים, כמובן, לעקוב אחרי באינסטגרם צבעוני וטעים שם.

בתיאבון!

חיים וטעים!

28 תגובות

  1. איילת שוורץ 25/09/2022 בשעה 11:04

    אפשר להשתמש בחומץ אחר?

  2. חיים וטעים 25/09/2022 בשעה 12:55

    אפשר, הטעם ישתנה בהתאם

  3. ישראלית 21/10/2022 בשעה 19:37

    מכינה עכשיו לארוחת שישי. אצלנו צהריים כרגע ובדיוק חיפשתי מתכון לטופו חדש בתנור…

  4. חיים וטעים 21/10/2022 בשעה 21:10

    נהדר! שיהיה בתיאבון ובהנאה

  5. ריבי 30/03/2023 בשעה 11:27

    האם אפשר להחליף את החומץ במיץ לימון?

  6. חיים וטעים 30/03/2023 בשעה 11:37

    אפשר, אבל הטעם יהיה שונה

  7. דינה אטיאס 01/04/2023 בשעה 11:17

    נראה נהדר, תודה

  8. חיים וטעים 01/04/2023 בשעה 12:22

    תודה לך. חג שמח

  9. רחלי גנאל (ברץ) 09/04/2023 בשעה 05:32

    הכנו לליל הסדר. יצא מעולה. נטרף ע"י כולם והרוב אפילו לא טבעוניים. תודה על המתכון! ❤️ אני אצרף תמונה בפייסבוק.

  10. חיים וטעים 09/04/2023 בשעה 07:29

    כל כך שמחה לקרוא. תודה רבה על התגובה המלבבת.

  11. לי 10/09/2023 בשעה 15:03

    האם צריך חבשל את תפוחי האדמה בישול חלקי מראש? מניסיוני הם ייאפו הרבה אחרי הטופו.

  12. חיים וטעים 10/09/2023 בשעה 16:29

    בוודאי שצריך. זה כתוב ברשימת המרכיבים. תפו״א מבושלים חלקית במשך 15 דקות.

  13. מיכל 14/09/2023 בשעה 22:11

    נראה מעולה, ינוסה בקרוב – תודה!!!

  14. חיים וטעים 14/09/2023 בשעה 23:29

    תודה רבה. בתיאבון

  15. עדנה לוי 06/04/2024 בשעה 03:37

    נראה מעולה. אכין!

  16. חיים וטעים 06/04/2024 בשעה 09:59

    תודה רבה. מנה מרשימה וטעימה

  17. סופיה 12/04/2024 בשעה 11:44

    ממש טעים!! בן זוגי לא מעריץ של טופו אבל הוא טרף הכל בהנאה!
    אפילו דילגתי על ההשרייה, רק חרצתי ומרחתי את הרוטב בכל החריצים.
    אני צמחונית כבר 12 שנה וזה באמת אחד מתכוני הטופו הכי טעימים שיצא לי להכין. גם ממש קל ומהיר.
    תודה על כל המתכונים!!

  18. חיים וטעים 12/04/2024 בשעה 16:52

    וואו סופיה, תודה רבה על התגובה המקסימה שלך. אני כל כך שמחה שאהבתם ונהניתם.

  19. מור אתיאל רודוי 19/04/2024 בשעה 14:44

    מצאתי מנה לחג! תודה

  20. חיים וטעים 19/04/2024 בשעה 15:38

    יש!!!! איזה כיף לי

  21. רונית 26/04/2024 בשעה 18:48

    נראה מושששש.
    מאיפה קונים טופו בכמות גדולה כמו שתיארת. לא 300 גרם שבסופר.

  22. חיים וטעים 26/04/2024 בשעה 20:51

    תודה.
    אני קונה במבצעים של ויקטורי, חצי חינם או בניצת הדובדבן.

  23. בילי קרול 30/04/2024 בשעה 09:16

    היי חג שמח! לכמה זמן צריך לשים אם משתמשים בנינג'ה?
    זמן הכנה נניח של תפוחי אדמה (חתוכים לפלחים) בתוכנית איייר פריי, על 200 מעלות זה 15 דקות .
    אז כיצד כדאי להמיר שעה של אפייה?

  24. חיים וטעים 30/04/2024 בשעה 11:36

    היי בילי,
    אין לי נינג'ה ולכן אין לי מושג, את צריכה לנסות, תראי מה קורה אחרי 15 דקות, ותמשיכי לצלות ולבדוק כל 10 דקות.
    אשמח אם תדווחי את מסקנותיך לטובת הקוראים הבאים. בהצלחה!

  25. איילת ביטון 11/05/2024 בשעה 21:04

    יצא מושלם! הבן שלי אהב מאוד
    פעם ראשונה מנסה טופו בתנור
    וגם קל להכנה
    עכשיו יש לי עוד מתכון לגיוון!

  26. חיים וטעים 11/05/2024 בשעה 21:19

    איזו תגובה משמחת איילת. שמחה מאד שאהבתם.

  27. יהודית קיסלר 17/05/2024 בשעה 21:18

    נשמע טוב, תודה על התכון.

  28. חיים וטעים 17/05/2024 בשעה 22:19

    בכייף. תודה רבה.

השאר תגובה