טופו בתנור שנצלה בגושים גדולים ברוטב משגע יחד עם תפוחי אדמה ובטטות הוא מנה חגיגית שתפאר את שולחן החג שלנו. זהו מתכון חדש לטופו שמושרה במרינדה ממכרת, המשלבת טעמי חמוץ – מתוק עם חריפות מעקצצת. המתכון כבש את הרשת, אך אני ראיתי אותו לראשונה אצל רחלי ולא נחתי עד שהכנתי לנו את המנה המושלמת הזאת. אני השתמשתי במרינדה שהולכת איתי שנים רבות למתכוני "על האש" והיא הוכיחה את עצמה גם הפעם. המסקנה שלנו היא שלא פלא שהמנה כבשה את הטיקטוק, כי היא מיוחדת, יפייפיה, חגיגית וטעימה מאד!
טופו בתנור עם תפוחי אדמה
המרכיבים:
- 600 גרם טופו
- 6 תפוחי אדמה שלמים מבושלים חלקית במי מלח (בערך 15 דקות מרתיחה)
- אופציונלי להגשה: בצל ירוק, פטרוזיליה או שומשום מלא
מרינדה משגעת:
- 5 כפות סויה (ללא גלוטן)
- 2 כפות רסק עגבניות גדושות מדוללות בחצי כוס מים
- 3 כפות חומץ אורז (אפשר גם מיץ לימון או חומץ בן יין אך הטעם ישתנה בהתאם)
- 1 כף רוטב צ'ילי חריף סרירצ׳ה (אפשר יותר או פחות בהתאם לחריפות הרצויה)
- 1-2 כפות סוכר קנים (או דמררה)
- 2 כפות ג'ינג'ר קצוץ דק
- 2-3 שיני שום קצוצות דק
- אופציונלי: כמה טיפות תמצית עישון
לפני שמתחילים כמה הערות חשובות:
♦ אם קונים טופו בקוביות של 300 גרם, יש לחצות כל קוביה לרוחב לקבלת 2 חלקים נמוכים כדי לאפשר למרינדה לחדור כמה שיותר. אם קונים טופו בחבילות גדולות (1,000 – 1,200 גרם) הן, בדרך כלל, כבר בגובה המתאים כך שאין צורך לחצות אותן.
♦ חשוב מאד לייבש היטב את הטופו מנוזלים, כי ככל שהוא יהיה יותר יבש הוא יספוג יותר טעמים מהמרינדה. אני עושה זאת באמצעות מגבות נייר או מגבת בד.
אופן הכנת טופו צלוי בתנור:
- אחרי שחצינו את הטופו וייבשנו אותו היטב כמוסבר בהקדמה, מניחים אותו על משטח עבודה, חותכים בו חתכים בעומק 1-1.5 ס"מ (כמו בתמונה) בצורת שתי וערב ומניחים בקופסה גדולה שיכולה להכיל את כל חתיכות הטופו בשכבה אחת כשהחריצים כלפי מעלה.
- מערבבים היטב את חומרי המרינדה ויוצקים על גבי הטופו. חשוב להחדיר אותה לתוך החריצים.
- מכסים את הכלי ומכניסים למקרר למשך לילה (או לפחות ל-3 שעות).
- מעבירים את הטופו לתבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה.
- חורצים את תפוחי האדמה (כמו במתכון המניפות) ומסדרים מסביב לטופו.
- יוצקים מהמרינדה על הטופו ועל תפוחי האדמה.
- אופים בתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות במשך שעה, או עד שהטופו צלוי, שחום ותפוחי האדמה רכים. חשוב להמשיך ולצקת מהמרינדה על הטופו כל רבע שעה בערך, כך הטופו ישאר עסיסי.
- להגשה ניתן לפזר בצל ירוק קצוץ או עירית קצוצה, או שומשום מלא קלוי על מחבת יבשה.
הערות וסודות של חיים וטעים – טופו צלוי בתנור עם תפוחי אדמה:
- אפשר להוסיף או להחליף את תפוחי האדמה בבטטות או חתיכות דלורית, אותן אין צורך לבשל מראש.
- ניתן להכין את הטופו באותה מרינדה מופלאה גם כשיפודים ליום עצמאות, מנגל, על האש, BBQ וכו'
- עוד מתכוני טופו שבטח תאהבו: טופו פרובנסל שמכינים בקלות, סלט מלפפונים וטופו ברוטב משגע, קציצות טופו בתבשיל אפונה
אתם יודעים? אנשים רבים מבקרים בבלוג שלי מדי יום. יש העוזבים בלי להשאיר עקבות ויש המשאירים לי סימן. בשבילי זה סימן להמשיך לכתוב.
אני משקיעה זמן, משאבים והמון אהבה בכל מתכון, בכתיבה, בצילום ובעריכה כדי שהכל יהיה ברור; לכן תגובות, שאלות, הארות ולייקים יתקבלו בשמחה גדולה.
שתפו אותי: הכנתם? איך יצא לכם? אל תשכחו לתייג אותי שם: @orlycohen זה כל כך משמח לראות תמונות של התוצרים שלכם. אתם מוזמנים, כמובן, לעקוב אחרי באינסטגרם צבעוני וטעים שם.
בתיאבון!
חיים וטעים!
אפשר להשתמש בחומץ אחר?
אפשר, הטעם ישתנה בהתאם
מכינה עכשיו לארוחת שישי. אצלנו צהריים כרגע ובדיוק חיפשתי מתכון לטופו חדש בתנור…
נהדר! שיהיה בתיאבון ובהנאה
האם אפשר להחליף את החומץ במיץ לימון?
אפשר, אבל הטעם יהיה שונה
נראה נהדר, תודה
תודה לך. חג שמח
הכנו לליל הסדר. יצא מעולה. נטרף ע"י כולם והרוב אפילו לא טבעוניים. תודה על המתכון! ❤️ אני אצרף תמונה בפייסבוק.
כל כך שמחה לקרוא. תודה רבה על התגובה המלבבת.
האם צריך חבשל את תפוחי האדמה בישול חלקי מראש? מניסיוני הם ייאפו הרבה אחרי הטופו.
בוודאי שצריך. זה כתוב ברשימת המרכיבים. תפו״א מבושלים חלקית במשך 15 דקות.
נראה מעולה, ינוסה בקרוב – תודה!!!
תודה רבה. בתיאבון
נראה מעולה. אכין!
תודה רבה. מנה מרשימה וטעימה
ממש טעים!! בן זוגי לא מעריץ של טופו אבל הוא טרף הכל בהנאה!
אפילו דילגתי על ההשרייה, רק חרצתי ומרחתי את הרוטב בכל החריצים.
אני צמחונית כבר 12 שנה וזה באמת אחד מתכוני הטופו הכי טעימים שיצא לי להכין. גם ממש קל ומהיר.
תודה על כל המתכונים!!
וואו סופיה, תודה רבה על התגובה המקסימה שלך. אני כל כך שמחה שאהבתם ונהניתם.
מצאתי מנה לחג! תודה
יש!!!! איזה כיף לי
נראה מושששש.
מאיפה קונים טופו בכמות גדולה כמו שתיארת. לא 300 גרם שבסופר.
תודה.
אני קונה במבצעים של ויקטורי, חצי חינם או בניצת הדובדבן.
היי חג שמח! לכמה זמן צריך לשים אם משתמשים בנינג'ה?
זמן הכנה נניח של תפוחי אדמה (חתוכים לפלחים) בתוכנית איייר פריי, על 200 מעלות זה 15 דקות .
אז כיצד כדאי להמיר שעה של אפייה?
היי בילי,
אין לי נינג'ה ולכן אין לי מושג, את צריכה לנסות, תראי מה קורה אחרי 15 דקות, ותמשיכי לצלות ולבדוק כל 10 דקות.
אשמח אם תדווחי את מסקנותיך לטובת הקוראים הבאים. בהצלחה!
יצא מושלם! הבן שלי אהב מאוד
פעם ראשונה מנסה טופו בתנור
וגם קל להכנה
עכשיו יש לי עוד מתכון לגיוון!
איזו תגובה משמחת איילת. שמחה מאד שאהבתם.
נשמע טוב, תודה על התכון.
בכייף. תודה רבה.