טורטיות כוסמת ירוקה – טעימות, מזינות, בריאות, קלות לעיכול וקלות להכנה, שטעמתי לראשונה בפיקניק טבעוני במודיעין ומאז אני מחכה להזדמנות להעלות את המתכון לבלוג. את המתכון נתנה לי חברתי רחל פלומבו שהביאה לפיקניק טורטיות רכות וטעימות עם פלפלים קלויים וגבינת קשיו.
הטורטיות מלאות בחלבון ומתאימות לכולם! גם לנמנעים מגלוטן מכל סיבה שהיא והן מתאימות גם לפסח.
את הטורטיות מכינים מ- 3 מרכיבים בלבד כולל מים ומלח. כלומר, מעבר למים ולמלח יש לנו כאן רק מרכיב אחד(!), ללא קמח, ללא שמרים, ללא גלוטן, ללא אבקת אפייה… אלא 100% כוסמת ירוקה (חשוב שתהיה ירוקה, לא קלויה ולא חומה). לטעמי, אין לטורטיות טעם מאובחן של כוסמת, אולם נתקלתי בכאלו שמרגישים את הטעם האופייני של הדגן המעולה הזה, מה שלא מנע מהם להתמכר לטורטיות האלה.
המתכון ממש קל, רק צריך להקפיד למלא אחר ההוראות.
טורטיות כוסמת ללא גלוטן
המרכיבים להכנת 10-15 טורטיות כוסמת ירוקה
הכמות משתנה בהתאם לעובי הטורטיות ולקוטר המחבת.
- 2 כוס כוסמת ירוקה (זה לא עובד עם חומה, קלויה)
- 2 + 1/4 כוס מים
- 1 כפית מלח הימלאיה
אופן ההכנה:
הכנת הבלילה:
- להשרות את הכוסמת לשעתיים לפחות, לסנן ולשטוף.
- להעביר את הכוסמת לבלנדר, להוסיף 2 כוסות מים וכפית מלח.
- לטחון בבלנדר עד לקבלת תערובת אחידה במרקם של תערובת דלילה של פנקייק. במידת הצורך ניתן להוסיף בהדרגה בכל פעם כף מים (זכרו שהוספנו עד כה רק 2 כוסות מים), עד לתוספת 1/4 הכוס שנשארה לנו. כלומר, סה״כ נשתמש ב- 2 + 1/4 כוסות מים לכל היותר.
הכנת הטורטיות:
- לחמם מחבת נון סטיק טובה, בלי שריטות.
- לצקת כמות של מצקת קטנה למחבת ולמרוח את הנוזל על פני המחבת.
- לטגן את הטורטיות במחבת ללא שמן.
- את הטורטיות האלה מספיק לטגן מצד אחד וכשנוצרות בועות להפוך את המחבת ע״ג צלחת וזהו. מוכן! (ניתן להפוך ולטגן גם מצד שני אך התוצאה לטעמי פחות טובה).
- לא להבהל אם הטורטייה הראשונה לא מצליחה. זה תמיד ככה עם פנקייק, בלינצ׳ס וטורטיות. תוך כדי ההכנה המיומנות גדלה והטורטיות יוצאות נהדרות.
הערות חשובות לקצרים בזמן:
- אפשר להכין את הבלילה מראש ולטגן ממש סמוך לאכילה.
- הטורטיות המוכנות נשמרות כ-3 ימים במקרר, בכלי סגור.
- יתרון עצום: ניתן להקפיא את הטורטיות.
אתם יודעים? אנשים רבים נכנסים אל הבלוג שלי מדי יום. יש העוזבים בלי להשאיר עקבות ויש המשאירים לי סימן. בשבילי זה סימן להמשיך לכתוב. לכן, תגובות ולייקים יתקבלו בשמחה גדולה.
ספרו לי: אהבתם? הכנתם? שתפו אותי איך יצא לכם, זה מאד ישמח אותי.
אם אתם לא רוצים לפספס מתכונים חדשים שלי, אנא השאירו את כתובת המייל שלכם בתחתית המתכון ואני אדאג לשלוח אליכם הודעה בכל פעם שאפרסם כאן.
בתיאבון!
חיים וטעים!
אשמח לנסות
דווחי איך יצא לך
מדוע כוסמת חומה לא מתאימה
כי בקלייה היא מתייבשת והמרקם שלה משתנה.
טעים ביותר.
תודה מיכל
טעים ביותר . אדב אפשר גם מכוסמין ירוקה להכין לחם. טעים טעים. תודה לך
תודה רבה גבריאלה.
כן. את צודקת. אפשר לאפות עם הכוסמת הירוקה לחם טעים
אם ברשותי קמח כוסמת מה יחס המים לכמות הקמח? תודה.
לא ניתן להכין עם קמח כוסמת.
איזה יופי נשמע פשוט וקל להכנה! ינוסה בקרוב
תודה על המתכון!
תודה על התגובה ???
בהצלחה ובתיאבון
הוספתי זעתר ויצא מעולה!!
איזה רעיון טוב ??
תודה רבה
אורלי ערב טוב.
הטורטיות האלה יוצאות ממש נהדרות.
למרות שהכנתי אותם במחבט לפנקייקים.
יצא טעים מאוד. תודה לך על המתכון
זהבה (זלטה) אחות של כלתך מאשה
תודה רבה לך!
שמחתי לקרוא שהכנת ואהבת.
????
למה דווקא מלח הימלאיה?
זה מה שאני משתמשת.
אפשרי גם מלח אחר
אני מוסיפה סומסום גרעיני חמניה ודלעת ומלח ואופה את זה ללחם.
אכן אפשר להכין מכוסמת ירוקה גם לחם.
בתיאבון ??
תודה לך אורלי חמודה, המתכון נשמע נהדר, קצר ולעניין והבלוג שלך הוא מקום שנעים לבקר בו. המון הצלחה וכל טוב ??
תודה רבה לך לילך על המילים המרגשות.
?????
מקסים! אלך להכין! תודה רבה לך!
בכיף! בהצלחה ובתיאבון. שתפי בתוצאה
ניסיתי את המתכון כמה פעמים, הוא פשוט וברור ומאוד ידידותי
יש הרבה בלוגרים שמפרסמים מתכונים לטורטיות כוסמת, הפוסט שלך הכי מוצלח
עושה חשק לנסות מתכונים נוספים מהבלוג
תודה!
יוווו איזו תגובה משמחת! ???
את מוזמנת להכין עוד מתכונים.
מתכון מצוין. טעים ביותר. קל לביצוע ויוצא נהדר. מומלץ . תודה רבה
תודה רבה על התגובה המפרגנת והחמה.
שימחת אותי מאד ?????
הצליח. נפלא. אפשר לשמור בלילה במקרר? כמה זמן?
יופי. שמחה לקרוא שאהבת ??
לא ניסיתי, אך חברות שניסו אמרו לי שניתן לשמור את הבלילה במקרר עד יומיים.
נניח שאני מכניסה למקפיא, לפני אכילה פשוט להפשיר ולאכול?
בדיוק!
כמה גרם זה 2 כוסות כוסמת ירוקה?
אם זה לצורך הבנה כמה לקנות, נראה לי שזה בערך חצי ק״ג, אך חשוב למדוד בכוסות בדיוק כמו שכתוב במתכון כדי להצליח עם הטורטיות.