/, קציצות ומאפים מלוחים/טורטיות כוסמת ללא גלוטן

טורטיות כוסמת ללא גלוטן

טורטיות כוסמת ללא גלוטן
טורטיות כוסמת ירוקה – טעימות, מזינות, בריאות, קלות לעיכול וקלות להכנה, שטעמתי לראשונה בפיקניק טבעוני במודיעין ומאז אני מחכה להזדמנות להעלות את המתכון לבלוג. את המתכון נתנה לי חברתי רחל פלומבו שהביאה לפיקניק טורטיות רכות וטעימות עם פלפלים קלויים וגבינת קשיו.
הטורטיות מלאות בחלבון ומתאימות לכולם! גם לנמנעים מגלוטן מכל סיבה שהיא והן מתאימות גם לפסח.
טורטיות כוסמת ללא גלוטן עם חומוס וממרחים
את הטורטיות מכינים מ- 3 מרכיבים בלבד כולל מים ומלח. כלומר, מעבר למים ולמלח יש לנו כאן רק מרכיב אחד(!), ללא קמח, ללא שמרים, ללא גלוטן, ללא אבקת אפייה… אלא 100% כוסמת ירוקה (חשוב שתהיה ירוקה, לא קלויה ולא חומה). לטעמי, אין לטורטיות טעם מאובחן של כוסמת, אולם נתקלתי בכאלו שמרגישים את הטעם האופייני של הדגן המעולה הזה, מה שלא מנע מהם להתמכר לטורטיות האלה.
המתכון ממש קל, רק צריך להקפיד למלא אחר ההוראות.

טורטיות כוסמת ללא גלוטן

המרכיבים להכנת 10-15 טורטיות כוסמת ירוקה

הכמות משתנה בהתאם לעובי הטורטיות ולקוטר המחבת.

  • 2 כוס כוסמת ירוקה (זה לא עובד עם חומה, קלויה)
  •  2 + 1/4 כוס מים
  • 1 כפית מלח הימלאיה

אופן ההכנה:

הכנת הבלילה:

  1. להשרות את הכוסמת לשעתיים לפחות, לסנן ולשטוף.
  2. להעביר את הכוסמת לבלנדר, להוסיף 2 כוסות מים וכפית מלח.
  3. לטחון בבלנדר עד לקבלת תערובת אחידה במרקם של תערובת דלילה של פנקייק. במידת הצורך ניתן להוסיף בהדרגה בכל פעם כף מים (זכרו שהוספנו עד כה רק 2 כוסות מים), עד לתוספת 1/4 הכוס שנשארה לנו. כלומר, סה״כ נשתמש ב- 2 + 1/4 כוסות מים לכל היותר.

הכנת הטורטיות:

  1. לחמם מחבת נון סטיק טובה, בלי שריטות.
  2. לצקת כמות של מצקת קטנה למחבת ולמרוח את הנוזל על פני המחבת.
  3. לטגן את הטורטיות במחבת ללא שמן.
  4. את הטורטיות האלה מספיק לטגן מצד אחד וכשנוצרות בועות להפוך את המחבת ע״ג  צלחת וזהו. מוכן! (ניתן להפוך ולטגן גם מצד שני אך התוצאה לטעמי פחות טובה).
  5. לא להבהל אם הטורטייה הראשונה לא מצליחה. זה תמיד ככה עם פנקייק, בלינצ׳ס וטורטיות. תוך כדי ההכנה המיומנות גדלה והטורטיות יוצאות נהדרות.

הערות חשובות לקצרים בזמן:

  • אפשר להכין את הבלילה מראש ולטגן ממש סמוך לאכילה.
  • הטורטיות המוכנות נשמרות כ-3 ימים במקרר, בכלי סגור.
  • יתרון עצום: ניתן להקפיא את הטורטיות.
אורלי עם טורטיית כוסמת ירוקה ללא גלוטן

בתמונה: זו אני אוכלת טורטיית כוסמת ירוקה עם חומוס וקציצות ברוטב עגבניות. וואו, כמה שזה טעים!

אתם יודעים? אנשים רבים נכנסים אל הבלוג שלי מדי יום. יש העוזבים בלי להשאיר עקבות ויש המשאירים לי סימן. בשבילי זה סימן להמשיך לכתוב. לכן, תגובות ולייקים יתקבלו בשמחה גדולה.

ספרו לי: אהבתם? הכנתם? שתפו אותי איך יצא לכם, זה מאד ישמח אותי.

אם אתם לא רוצים לפספס מתכונים חדשים שלי, אנא השאירו את כתובת המייל שלכם בתחתית המתכון ואני אדאג לשלוח אליכם הודעה בכל פעם שאפרסם כאן.

בתיאבון!
חיים וטעים!

34 תגובות

  1. מירי לרנר 07/05/2019 בשעה 16:24

    אשמח לנסות

  2. חיים וטעים 07/05/2019 בשעה 16:50

    דווחי איך יצא לך

  3. זיו 07/05/2019 בשעה 17:22

    מדוע כוסמת חומה לא מתאימה

  4. חיים וטעים 07/05/2019 בשעה 17:24

    כי בקלייה היא מתייבשת והמרקם שלה משתנה.

  5. מיכל מאי 07/05/2019 בשעה 20:38

    טעים ביותר.

  6. חיים וטעים 07/05/2019 בשעה 21:17

    תודה מיכל

  7. גבריאלה 11/05/2019 בשעה 13:18

    טעים ביותר . אדב אפשר גם מכוסמין ירוקה להכין לחם. טעים טעים. תודה לך

  8. חיים וטעים 11/05/2019 בשעה 13:21

    תודה רבה גבריאלה.
    כן. את צודקת. אפשר לאפות עם הכוסמת הירוקה לחם טעים

  9. רחל צדוק 19/05/2019 בשעה 09:04

    אם ברשותי קמח כוסמת מה יחס המים לכמות הקמח? תודה.

  10. חיים וטעים 19/05/2019 בשעה 09:08

    לא ניתן להכין עם קמח כוסמת.

  11. אן 22/05/2019 בשעה 20:53

    איזה יופי נשמע פשוט וקל להכנה! ינוסה בקרוב

    תודה על המתכון!

  12. חיים וטעים 22/05/2019 בשעה 21:35

    תודה על התגובה ???
    בהצלחה ובתיאבון

  13. אנונימי 25/05/2019 בשעה 00:43

    הוספתי זעתר ויצא מעולה!!

  14. חיים וטעים 25/05/2019 בשעה 14:43

    איזה רעיון טוב ??
    תודה רבה

  15. זהבה זלטה 19/06/2019 בשעה 23:31

    אורלי ערב טוב.
    הטורטיות האלה יוצאות ממש נהדרות.
    למרות שהכנתי אותם במחבט לפנקייקים.
    יצא טעים מאוד. תודה לך על המתכון
    זהבה (זלטה) אחות של כלתך מאשה

  16. חיים וטעים 20/06/2019 בשעה 16:22

    תודה רבה לך!
    שמחתי לקרוא שהכנת ואהבת.
    ????

  17. ק 03/09/2019 בשעה 17:37

    למה דווקא מלח הימלאיה?

  18. חיים וטעים 03/09/2019 בשעה 17:56

    זה מה שאני משתמשת.
    אפשרי גם מלח אחר

  19. רות רביב 04/10/2019 בשעה 17:59

    אני מוסיפה סומסום גרעיני חמניה ודלעת ומלח ואופה את זה ללחם.

  20. חיים וטעים 04/10/2019 בשעה 18:20

    אכן אפשר להכין מכוסמת ירוקה גם לחם.
    בתיאבון ??

  21. לילך 17/04/2020 בשעה 18:52

    תודה לך אורלי חמודה, המתכון נשמע נהדר, קצר ולעניין והבלוג שלך הוא מקום שנעים לבקר בו. המון הצלחה וכל טוב ??

  22. חיים וטעים 18/04/2020 בשעה 14:26

    תודה רבה לך לילך על המילים המרגשות.
    ?????

  23. אורה דוד 04/10/2020 בשעה 11:52

    מקסים! אלך להכין! תודה רבה לך!

  24. חיים וטעים 04/10/2020 בשעה 12:02

    בכיף! בהצלחה ובתיאבון. שתפי בתוצאה

  25. ענת 14/11/2020 בשעה 20:45

    ניסיתי את המתכון כמה פעמים, הוא פשוט וברור ומאוד ידידותי
    יש הרבה בלוגרים שמפרסמים מתכונים לטורטיות כוסמת, הפוסט שלך הכי מוצלח
    עושה חשק לנסות מתכונים נוספים מהבלוג
    תודה!

  26. חיים וטעים 14/11/2020 בשעה 21:26

    יוווו איזו תגובה משמחת! ???
    את מוזמנת להכין עוד מתכונים.

  27. מרים טופז 10/12/2020 בשעה 16:28

    מתכון מצוין. טעים ביותר. קל לביצוע ויוצא נהדר. מומלץ . תודה רבה

  28. חיים וטעים 10/12/2020 בשעה 18:05

    תודה רבה על התגובה המפרגנת והחמה.
    שימחת אותי מאד ?????

  29. רותי יתום 29/04/2021 בשעה 08:12

    הצליח. נפלא. אפשר לשמור בלילה במקרר? כמה זמן?

  30. חיים וטעים 29/04/2021 בשעה 11:13

    יופי. שמחה לקרוא שאהבת ??
    לא ניסיתי, אך חברות שניסו אמרו לי שניתן לשמור את הבלילה במקרר עד יומיים.

  31. מיכל לוינסון 16/07/2021 בשעה 11:16

    נניח שאני מכניסה למקפיא, לפני אכילה פשוט להפשיר ולאכול?

  32. חיים וטעים 16/07/2021 בשעה 15:20

    בדיוק!

  33. קארין 17/02/2022 בשעה 19:40

    כמה גרם זה 2 כוסות כוסמת ירוקה?

  34. חיים וטעים 17/02/2022 בשעה 21:46

    אם זה לצורך הבנה כמה לקנות, נראה לי שזה בערך חצי ק״ג, אך חשוב למדוד בכוסות בדיוק כמו שכתוב במתכון כדי להצליח עם הטורטיות.

השאר תגובה