מתכון קל ופשוט לכרובית שלמה בתנור שאנחנו מכינים כל פעם שניתן להשיג כרובית בעונתה. בכלל, אני ממליצה לאכול פירות וירקות רק בעונתם, שאז הם במיטבם הן מבחינת הטעם והן מבחינת הערכים התזונתיים. היות ובישראל אין (כמעט) יבוא של ירקות ופירות, לכן, מה שאנחנו מוצאים בשווקים מחוץ לעונה מגיע הרבה פעמים מקירור.
המתכון מורכב מ – 3 חומרי חומרי גלם בלבד! וכל העניין הוא בטכניקה ובטמפרטורות הצלייה. מתקבלת כרובית צלויה שחומה ורכה, בדומה לכרובית בתנור של אייל שני.
מעבר לטעם הנהדר, הכרובית ששייכת למשפחת המצליבים, היא ירק "לבן" – (זוכרים שמומלץ לאכול ירקות ב- 5 צבעים?) – היא דלת שומן ופחמימות (אך משביעה) ועשירה בערכים תזונתיים ולכן מומלצת מאד לאכילה לאנשים השומרים על משקלם:
- סיבים תזונתיים התורמים להורדת הכולסטרול ומתאימים לחולי סוכרת.
- ויטמינים חיוניים כגון: ויטמין C המסייע בשמירה על המערכת החיסונית, ויטמין B, חומצה פולית, וויטמין K שעוזר לקרישת דם.
- מינרלים כגון: סידן, אבץ ומגנזיום.
- נוגדי חימצון ופיטוכימיקלים ששומרים על מערכת הדם והלב.
- מחקר שנערך בסין, לפני כעשור, על כ- 5000 נשים שחלו בסרטן השד גילה שאלו שדיווחו שאכלו ירקות ממשפחת המצליבים: כרוב, כרובית, כרוב ניצנים, ברוקולי וקולרבי, הגדילו את סיכויי ההשרדות שלהן בעשרות אחוזים.
כרובית שלמה בתנור
המרכיבים:
- 1 כרובית יפה שלמה – רצוי עם עלים
- 2-3 כפות שמן זית איכותי, שעמיד בטמפרטורה גבוהה (אחרת הוא עלול להשרף)
- 1 כפית מלח הימלאיה גס למי הבישול
- 1/2 כפית מלח הימלאיה גס לפיזור על הכרובית
להגשה: טחינה ביתית משומשום מלא, פרוסות עגבניה ופיתה חמה (לאחרונה גיליתי פיתות קטנות קלות מקמח מלא פחות מ-100 קלוריות ליחידה).
אופן ההכנה:
- לחמם תנור לטמפרטורה המקסימלית (220-250 מעלות) חום עליון ותחתון, רצוי טורבו למי שיש.
- להכניס את הכרובית השלמה (עם הקלח והעלים) לתוך סיר עם התפרחת כלפי מטה. למלא את הסיר במים, להוסיף כפית מלח ולהביא לרתיחה.
- לבשל על להבה נמוכה במשך 10-15 דקות.
- לסנן ולהוציא את הכרובית מהמים.
- להניח את הכרובית בתבנית אפיה מרופדת בנייר אפייה.
- לזלף שמן זית, לזרות מלח ולהכניס לתנור למשך 30 דקות עד לצריבה והשחמה של הכרובית.
- להוציא ולזלול! אוחחחח רותחחחח.
הערות וגיוונים:
- אם שמן הזית שלכם לא עומד בטמפרטורה גבוהה, ניתן להחליף אותו בשמן זרעי ענבים ואחרי שיוצא מהתנור לזלף שמן זית שיתן ארומה לכרובית.
- לחילופין ניתן לצלות את הכרובית ב-180-190 מעלות כ-45 דקות או עד לריכוך וצבע יפה.
אתם יודעים? אנשים רבים נכנסים אל הבלוג שלי מדי יום. יש העוזבים בלי להשאיר עקבות ויש המשאירים לי סימן. בשבילי זה סימן להמשיך לכתוב.
הכנתם? תשוויצו באינסטגרם ואל תשכחו לתייג אותי orlycohen@.
אם אתם לא רוצים לפספס מתכונים חדשים שלי, אנא השאירו את כתובת המייל שלכם במקום המיועד לכך, בתחתית המתכון ואני אדאג לשלוח אליכם הודעה בכל פעם שאפרסם כאן.
בתיאבון!
חיים וטעים!
[…] להמשך המתכון לחצו כאן […]
תודה רבה אורלינק'ה אהובה, נראה טעיםםםם ופשוט מושלם♥️
תודה חדווש יקרה.
מחכה לראות את הכרובית שלך ??
התחברתי מאד לדף זה תואם את הדרך הקולינרית שלי תודה
תודה רבה על ההודעה המשמחת ???
thank you i will try it this week and let you know. you can also put cheese on top.
חייבים להרתיח את הכרובית קודם לאפייה ? יש מצב לדלג על השלב הזה ולהכניס אותה ישירות לתנור ?
Good luck Yaffa
כן. במתכון הזה חייבים. אחרת החלק הפנימי ישאר לא מבושל.
הכרובית יצאה מעולה!
איזה כיףףף!
נראה מושלם הולכת להכין
בהצלחה ובתיאבון
הכרובית יצאה ממש טעימה
תודה שחזרת לפרגן. שמחה שאהבת
מדהים
ישר כח
תודה רבה ??
תודה
בכיף
נראה מצויין!
איזה מצב אפיה?
חום עליון תחתון?טורבו? גריל?
תודה רבה!
חום עליון ותחתון עם טורבו למי שיש.
ורד בלכר
אני מבינה שאת רוצה להירשם לקבלת מתכונים במייל. לכן אני מוסיפה אותך לרשימת התפוצה.
אם לא הבנתי אותך נכון, סליחה, את יכולה לבטל את ההרשמה בכל עת.
תודה לך.
דרכך הקולינרית הבריאה והטעינה – דרכי ! תבורכי.
המון תודה!
מעולה
תודה רבה מירי
מאד מעניין.
תודה רבה
תודה
תודה לך
בכרובית שלמה תמיד קיים חשש להימצאותן של תולעים.