כמה שאני אוהבת מוקפץ! תמיד צוחקים עלי שמי שיעמוד בלי לזוז אצלי במטבח אני אקפיץ גם אותו. אז אל חשש, אני טבעונית. הפעם בחרתי להכין מוקפץ ברוטב טריאקי ביתי מתקתק ועשיר בטעמים אותו שילבתי במנה עם ירקות ירוקים טריים ושמן שומשום שהקפיץ את המנה לגבהים של עונג. המנה אהובה מאד על ילדים ולעזור להם לאכול ולאהוב ירקות זו כבר מטרה טובה, לא?
אתם בטח שואלים את עצמכם מדוע כדאי להכין רוטב טריאקי ביתי, הרי הוא נגיש כמעט בכל סופר? ובכן הסיבה היא שאני מעדיפה לא לצרוך רטבים מוכנים ואוכל אולטרה מעובד באופן כללי. או במילים אחרות: כדי לשלוט במרכיבים. כשאנחנו מכינים את הרוטב אנחנו יודעים בדיוק מה הכנסנו פנימה. נכון, טריאקי הוא רוטב מתקתק, אבל ברטבים הקנויים יש כמויות אדירות של סוכר או סירופ תירס ולפעמים גם כל מיני חומרים עם שמות כימיים מסובכים שקשה להבין מה הם. המלצה שלי, תסתכלו על התוית של כל מוצר לפני שאתם קונים אותו. אם אתם לא מבינים מה כתוב במרכיבים תשתדלו לבחור במוצר שבו התוית מובנת יותר.
בואו נחזור למתכונים שלשמם התכנסנו, והפעם 2 מתכונים בפוסט אחד: מוקפץ ברוטב טריאקי ביתי + מתכון לרוטב טריאקי ביתי שמכינים בקלות ובמהירות ממצרכים זמינים. אפשר להכין עם תמרי – סויה ללא גלוטן ולקבל מנה לל"ג. אפשר להוסיף למנה טופו או כל חלבון שתחפצו. אני נותנת כאן את הבסיס, אז תתפרעו!
מוקפץ ברוטב טריאקי בית
המרכיבים
- 400 גרם שעועית ירוקה רחבה חתוכה לפיסות של 1 ס״מ
-
2 זוקיני בינוניים חתוכים
-
2 שיני שום פרוסות
- 2 ראשי ברוקולי מופרדים לתפרחות קטנות
- 3 כפות שמן זית
- מלח ופלפל גרוס לפי הטעם
- חופן שומשום מלא
הרוטב למוקפץ
- 3 כפות טריאקי תוצרת בית – מתכון מפורט בהמשך
- 1 כף שמן שומשום
- 1/4 כוס מים רותחים
- אופציונלי – פלפל צ׳ילי גרוס
אופן ההכנה
- לטגן במחבת רחבה, עם 1 כף שמן, בשכבה אחת, על להבה גבוהה, את הזוקיני עד שמזהיב ומתרכך. ניתן להזהיב משני הצדדים אך לא חובה. להעביר לקערה.
- לנגב את המחבת, ולטגן בה, תוך כדי ערבוב, את השעועית הרחבה, השום ופרחי הברוקולי כ-3 דקות עם 1-2 כפות שמן. כשפרוסות השום מתחילות להזהיב ועולה ריח שום מהמחבת אני מוציאה את השום. כי שום שרוף במנה זה לא כיף.
- להחזיר את הזוקיני למחבת ולערבב קלות.
- לטרוף את כל מרכיבי הרוטב בקערה ולצקת על הירקות במחבת.
- להמשיך לבשל עוד 2-3 דקות תוך כדי ערבוב עדין, כדי לא לרסק את הירקות. להסיר מהכיריים.
- לקלות את השומשום על מחבת יבשה ולהבה בינונית עד שמתחיל להזהיב ולפזר אותו על גבי התבשיל.
- להגיש על אורז לבן או לערבב עם נודלס או אטריות אורז שהכנתם לפי הוראות היצרן.
מתכון לרוטב טריאקי ביתי
כאמור, היתרון הגדול הוא שאתם שולטים במרכיבים ובכמות הסוכר. מה גם שהרוטב ממש מהיר הכנה, 5-10 דקות גג ויש לכם רוטב טריאקי מושלם!
המרכיבים
- 1/2 כוס סויה (ללא גלוטן לקבלת רוטב לל"ג)
- 3/4 כוס מים
- 2 כפות קורנפלור מומסות ב-1/4 כוס מים (סהכ יש במתכון 1 כוס מים)
- 1 ס״מ ג’ינג’ר קצוץ
- 1 שן שום קצוצה
- 4 כפות סוכר קנים (או חום כהה או דמררה)
אופן ההכנה
- מכניסים לקלחת את כל המרכיבים ומביאים לרתיחה, מעבירים ללהבה בינונית וממשיכים לערבב עד להסמכה. זה אמור לקחת 2-3 דקות.
- מסננים את הרוטב (כדי להיפטר מגושים וחתיכות שום וג’ינג’ר) לתוך צנצנת נקייה ואטומה ושומרים במקרר. רושמים על הצנצנת (או על מדבקה) "רוטב טריאקי ביתי" ואת התאריך.
הערות וגיוונים למוקפץ ברוטב טריאקי
- ניתן להשתמש בשעועית ירוקה קפואה אותה יש להפשיר, לשטוף ולסנן היטב.
- אפשר להשתמש בירקות נוספים או אחרים לפי העדפותיכם האישיות, העונתיות או הזמינות של הירקות.
- המתכון שלי לרוטב טריאקי ביתי לא מאד מתוק, אז אם אתם אוהבים יותר מתוק, תוסיפו עוד כפית סוכר.
- אני יודעת שרוטב טריאקי מסורתי מכינים עם מירין – ליקר אורז יפני, אך בכל המירין שמצאתי על המדפים יש המון סירופ תירס ותוספי מזון (שמתחילים באות E), אז הפסדנו את היתרון של הכנת טריאקי ביתי. אם אתם מוצאים מירין איכותי, אשמח אם תעדכנו אותי.
מתכונים נוספים שנראה לי שתאהבו: סלט מלפפונים וטופו כמו במסעדות, טופו מטוגן ברוטב תפוזים חמוץ מתוק – שכבש את הרשת, שיפודי טופו ברוטב בוטנים אינדונזי – סאטה טעימים בטירוף! או אורז מוקפץ בקלי קלות שעושה שימוש בשאריות אורז שיש לכם במקרר.
אתם יודעים? אנשים רבים מבקרים בבלוג שלי מדי יום. יש העוזבים בלי להשאיר עקבות ויש המשאירים לי סימן. בשבילי זה סימן להמשיך לכתוב.
תגובות, שאלות, הארות ולייקים יתקבלו בשמחה גדולה. אהבתם? הכנתם? שתפו אותי ואל תשכחו לתייג אותי: @orlycohen אני כל כך שמחה לראות תמונות של היצירות שלכם. אתם מוזמנים, כמובן, גם לעקוב אחרי באינסטגרם צבעוני וטעים שם.
רוצים לא לפספס מתכונים שלי? אנא השאירו את כתובת המייל שלכם בתחתית העמוד ותקבלו עדכונים בכל פעם שאפרסם כאן מתכון חדש.
בתיאבון!
חיים וטעים!
יש מירין יותר טבעי אבל לא זוכרת של איזו חברה. אני חושבת שקניתי אותו בחנות "מזרח מערב" בשוק הכרמל. הייתי מצלמת לך אבל הוא נגמר לי🤷
תודה על הרצון הטוב. נמשיך לחפש
הי, האם יש משהו שיכול להחליף את הקורנפלור במתכונים? גם כאן ברוטב הטריאקי וגם במלבי
תודה שרון
לא ניסיתי אבל עמילן תפוחי אדמה או קמח טפיוקה יכול להחליף בטריאקי.
במלבי את צריכה לנסות, יכול להיות שיצא טוב.